שתף קטע נבחר

התאחדות: מאבק בין לוי לקופל על כוחן של הנשים

במה שנראה על פניו כמאבק פמיניסטי בין יו"ר מרכז בית"ר ויו"ר ההתאחדות מעוניין קופל לבלום את הצעתו של גברי לוי, לפיה קבוצות הנשים בליגת העל יקבלו רק עשר נקודות כל אחת בהצבעות בישיבות ההתאחדות

מי שמביט בנאיביות על התנהלותם של חברי ההתאחדות לכדורגל, יכול היה לחשוב כי אבנר קופל, יו"ר מרכז בית"ר, הוא חבר של כבוד בנעמ"ת או פמיניסט נלהב בזכות עצמו. שכן איזה פירוש ניתן לתת למאבקו של קופל למען הגדלת כוחן האלקטורלי של קבוצות הנשים בליגת העל בישיבות ההתאחדות?
היום (א') הגיש קופל עתירה לבית הדין העליון של ההתאחדות בשמן של קבוצות הנשים של האגודה בראשה הוא עומד, בית"ר באר שבע, בית"ר ירושלים, ובית"ר עירוני רמלה, שעניינה דחיית ההחלטה לגבי מספר הנקודות בהן תזכה כל קבוצת נשים בליגת העל בהצבעות בהתאחדות. מחר אמור יריבו המושבע של קופל, יו"ר ההתאחדות ומרכז הפועל, גברי לוי, להעביר בהתאחדות החלטה לפיה קבוצות הנשים בליגת העל יקבלו רק עשר נקודות כל אחת. נשמע מסובך? מה משמעותן של הנקודות המחולקות לקבוצות ומדוע מתגוששים שני היו"רים על שאלה שנראית כלקוחה מדיון תרבותי?
אולם לפני שהציבור יזכה את יו"ר בית"ר הנכבד בפרס האמזונה של השנה וידביק תוית שוביניסטית למר לוי, ראוי לבחון מהם המניעים הפוליטיים מאחורי המחלוקת הפוסט-פמיניסטית בין שני האישים המכובדים הללו.
לנקודות להן זוכה כל קבוצה בליגת העל יש משמעות בהצבעות בישיבות ההתאחדות. קבוצות ליגת העל לגברים קיבלו כל אחת 20 נק'. באותן הצבעות משוקלל כוחו של כל מרכז על פי כמות הנקודות של כל קבוצה אותה הוא מייצג.
קופל, אם כך, מעוניין להגדיל את כוחן של קבוצות הנשים בהצבעות כדי להעצים את כוחה של בית"ר במסדרונות ההתאחדות, הכל כמובן כחלק ממאבק הטיטאנים בינו לבין לוי. מסתבר אם כן שבמקום ל"חפש את האישה", כמאמר המשפט המפורסם, צריך לבדוק מי הגבר (י)...

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום יוסי רוט
לוי. שוביניסט?
צילום יוסי רוט
צילום: יוסי רוט
קופל. פמיניסט?
צילום: יוסי רוט
מומלצים