שתף קטע נבחר

תוכנית מס' 30 - לא רק חומוס

אפשר להכין המון דברים שונים מהקטניות המוכרות האלו. ניר צוק וחיליק גורפינקל מבשלים גונדי - מרק עוף עם כופתאות

גונדי חומוס 

גונדי

חומרים למרק:

1/2 ק"ג כנפי עוף וקורקבנים

בצל

ענפי שמיר ופטרוזיליה

חומרים לכופתאות:

250 גרם חזה עוף

4 בצלים גדולים

1/2 ק"ג חומוס קלוי לא מומלח

כף "תבלין תימני"

מעט הל טחון

מלח ופלפל שחור טחון טרי

1/2 כוס שמן

הכנה:

1. מביאים לרתיחה בסיר מים עם הכנפיים, הקורקבנים, בצל ועשבי התיבול. מדי פעם מסירים את הקצף המצטבר. מבשלים כחצי שעה, מרחיקים את עשבי התיבול.

2. טוחנים את חזה העוף עם הבצלים. מרסקים את החומוס בבלנדר. מערבבים יחד את כל חומרי הכופתאות.

3. בידיים רטובות יוצרים כופתאות, גדולות בקוטר 5 ס"מ, ושמים במרק. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה בסיר מכוסה. הגונדי מוכנים כשהם צפים.

4. מעבירים את המרק לקערות הגשה, מוסיפים כמה כופתאות ומגישים.

חזור למעלה
חומוס

חומרים:

250 גרם גרגירי חומוס מבושלים

כוס טחינה גולמית

מיץ מחצי לימון

4 שיני שום כתושות

כוס ממי בישול החומוס

מלח

להגשה:

שמן זית

פפריקה

צנוברים קלויים

פיתות

הכנה:

1. שומרים חופן מגרגירי החומוס המבושלים לקישוט. מכניסים את שאר גרגרי החומוס עם הטחינה, מיץ הלימון והשום למעבד מזון, מפעילים ויוצקים ממי בישול החומוס, לקבלת הסמיכות הרצויה. ממליחים.

2. שוטחים את החומוס על צלחת הגשה רחבה, יוצקים מעל שמן זית, בוזקים פפריקה, מפזרים את גרגירי החומוס שנותרו ואת הצנוברים הקלויים ומגישים עם פיתות.

התוכנית משודרת בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים