שתף קטע נבחר

כל ילד תשיעי בראשל"צ מתחת לקו העוני

דוח הביטוח הלאומי לשנת 2001 חושף הנתונים הקשים. אם זאת, בשנה שעברה חלה ירידה במספר המשפחות החיות מתחת לקו העוני. סגנית ראש העירייה דינה לוין: "בכל התחומים הקשורים לילדים, משרד הרווחה הולך ומפחית את התקציבים"

נתוני דוח העוני של הביטוח הלאומי לשנת 2001 קובעים: כל ילד תשיעי בראשון לציון נמצא מתחת לקו העוני. בשנת 2000, לעומת זאת, כל אחד מ- 12 ילדים היה אחד מתחת לקו העוני. "יש ירידה בתקצוב של משרדי הממשלה למועדוניות ולמסגרות ילדים בסיכון", מסבירה סגנית ראש העירייה, דינה לוין. "בכל התחומים הקשורים לילדים, משרד הרווחה הולך ומפחית את התקציבים. ברגע שיש ילדים שנמצאים על הגבול והתמיכה בהם מופסקת, הם נופלים אל החלק שמתחת לקו העוני".למרות הדברים, ראשל"צ נמצאת עדיין הרבה מעל הממוצע הארצי, הקובע כי כל ילד חמישי בישראל נמצא מתחת לקו העוני.
מדוח העוני עולה עוד כי 8.8 אחוז מהמשפחות בראשל"צ חיו בשנת 2001 מתחת לקו העוני. מדובר בשיפור ניכר לעומת שנת 2000, שבה שיעור המשפחות שמתחת לקו העוני היה 12.5 אחוז. שיפור נוסף ניכר במספר הנפשות שמתחת לקו העוני: מספר הנפשות בראשל"צ שהיו מתחת לקו העוני בראשל"צ בשנת 2000 היה 9.6 אחוז מסך כל התושבים, ובשנת 2001 ירד המספר לשמונה אחוז.
ראש העירייה מאיר ניצן מתח ביקורת על ההתנהלות הממשלה המעדיפה להעביר תקציבים למשרדי הממשלה השונים במקום להעביר כספים למוסדות הרווחה. סגניתו דינה לוין, העוסקת במשך שנים רבות בענייני רווחה, פירטה: "מדובר באותן משפחות שלא יכולות לטפל בילדים שלהן. אני לא חושבת שמדובר כאן בילדים רעבים, אלא בילדים שאי אפשר לרשום אותם למעונות ואי אפשר לרשום אותם לחוגים. אלה אותן מסגרות שמאפשרות להתפתח".
לוין לא מתרשמת במיוחד ממסקנות הדוח לפיו פחות משפחות בראשל"צ נמצאות מתחת לקו העוני. "לדעתי אין לכך משמעות. הרי אם אתה מרוויח שקל מעל 1,174 שקל, אתה כבר לא מתחת לקו העוני. מדובר בקו דמיוני ואין לזה משמעות כאילו מספר המשפחות מתחת לקו העוני קטנו".

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר פרטוש
שמינית מהמשפחות בראשל"צ חיות מתחת לקו העוני
צילום: מאיר פרטוש
מומלצים