שתף קטע נבחר

ארה"ב לאסד: סגור את משרדי הג'יהאד האיסלאמי

הפנייה בוצעה אתמול לבקשת ישראל, בעקבות הקרב בחברון. לפנות בוקר דיווח "אל שרק אל אווסט": סוריה סירבה. מובארק, המבקר בסוריה, ביקש מאסד להפעיל השפעתו על ארגוני הטרור, כדי להשיג רגיעה לקראת הבחירות בישראל. בוש ידרוש מראש ממשלת לבנון: רסן את החיזבאללה

על-רקע המתקפה המסתמנת בעיראק, לוחצת וושינגטון על ארצות ערב להירתם להרגעת האזור. אתמול (ב') ביקשה ארה"ב מסוריה לסגור את משרדי הג'יהאד האיסלאמי בדמשק אולם לפנות בוקר דיווח "אל שרק אל אווסט", העיתון הערבי המתפרסם בלונדון, כי סוריה דחתה את הבקשה. לא נמסרו פרטים מדוייקים יותר.
הפנייה לסוריה, עליה דיווח השגריר האמריקני בישראל, דן קרצר, לשר החוץ בנימין נתניהו - נערכה בעקבות בקשת ישראל לאחר מארב הדמים בחברון, בו נהרגו 12 איש. פעולת הטרור בוצעה על-ידי ארגון הג'יהאד, שמפקדתו נמצאת בדמשק.

הערב ייצא ראש ממשלת לבנון, רפיד אל-חרירי, לביקור רשמי בארה"ב, זאת בפעם השנייה בתוך פחות מחודש. חרירי ייפגש בוושינגטון עם הנשיא בוש. לדברי גורמים בממשל האמריקני, דרישת וושינגטון לריסון החיזבאללה ולפתרון המשבר סביב מימי הווזאני תעמוד במוקד הדיונים בין שני הנשיאים. על-פי העיתון "דיילי סטאר", צפוי בוש להבהיר בפגישה שלא ייעתר לבקשות הסיוע של לבנון, אם לא תרסן את אנשיו של השייח' נסראללה.
חרירי, שנפגש בביקורו הקודם בארה"ב עם שר האוצר האמריקני פול או'ניל, מנסה לגייס מלוות על-סך חמישה מיליארד דולרים לפיתוח ארצו. בין התורמים הפוטנציאליים, נוסף על ארה"ב: האיחוד האירופי, יפן, קנדה, ארצות המפרץ, קרן המטבע הבינלאומית והבנק העולמי.

מובארק ביקש מאסד להירתם לרגיעה

נשיא מצרים, חוסני מובארק, הגיע אחר הצהריים לדמשק, שם נפגש עם עמיתו הסורי בשאר אסד. מובארק הגיע בלוויית שר החוץ המצרי, אחמד מאהר.
אתמול ערך אסד ביקורי בזק בבירות סעודיה ובחריין. ממשרד החוץ בדמשק נמסר שהמגעים האינטנסיביים, ובהם סבב דיונים בין יומיים שיחל מחרתיים בבירה הסורית בהשתתפותם של מספר שרי חוץ ערבים, "באים במסגרת מאמציה של סוריה להגביר את הסולידריות הבין-ערבית".
מובארק ואסד דנו באירועי הדמים האחרונים בישראל ובשטחי הרשות הפלסטינית, ובמאמצים שנעשו בשבוע שעבר בקהיר להביא להסכם בין הפתח לחמאס, במסגרתו יופסקו הפיגועים בשטח ישראל. על-פי מקורות ערבים, ביקש מובארק מעמיתו להפעיל את השפעתו על ראשי ארגוני הטרור הפועלים משטח סוריה, בהם ראש הלישכה המדינית של החמאס, חאלד משעל, ומזכ"ל הג'יהאד האסלאמי, רמדאן שאלח, כדי שניתן יהיה להשיג רגיעה.
ככל הנראה, בדיונים בין שני הנשיאים עלתה גם סוגיית מי הוואזני, שמתכננת לבנון לשאוב בניגוד מוחלט לעמדת ישראל, ובניסיונות של ארגון חיזבאללה "לחמם" שוב את הגיזרה.
במצרים, כמו גם ברשות הפלסטינית, חוששים מהתחזקות הימין בבחירות הקרובות בישראל. בנאום שנשא לפני מספר ימים הביע מובארק תקווה, ש"קול השלום" יתחזק בקרב האזרחים בישראל, ובמשתמע - הביע תמיכה בחילופי הנהגה בירושלים. קהיר הגבירה לאחרונה את מעורבותה בניסיונותיה להשיג רגיעה באזור, כשהשיא היה בתיווכו של עומר סולימאן, ראש שירותי המודיעין במצרים, בשיחות בין הפתח לחמאס. סולימאן אף הגיע לביקור בישראל, ונועד עם הנשיא משה קצב, שר הביטחון שאול מופז וראש המוסד מאיר דגן.
השיחות בדמשק עסקו גם במשבר הנוכחי עם עיראק, על-רקע שובם של פקחי האו"ם הבוקר לבגדד. הליגה הערבית ומנהיגי ארצות ערב הפצירו בסדאם חוסיין לציית להחלטת מועצת הביטחון, והנציג הסורי באו"ם אף הרים את ידו בעד הצעת ההחלטה האמריקנית. עם זאת, רוב המנהיגים הערבים מקפידים להצהיר על התנגדותם לכל עימות צבאי במפרץ, ועל כך שלא ישתפו פעולה עם מהלך מלחמתי כלשהו של וושינגטון.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום איי פי
רוצה "ממשלת שלום". מובארק ובן-אליעזר
צילום איי פי
צילום איי פי
יירתם להרגעת האזור? אסד
צילום איי פי
מומלצים