שתף קטע נבחר

עצרת האו"ם לישראל: הסיגו הכוחות מהשטחים

העצרת קוראת לבטל את "חוק ירושלים" שחוקקה הכנסת, וקובעת: כל ניסיון להחלת החוק הישראלי בעיר הוא בלתי חוקי. ארה"ב לא הסתפקה הפעם בהימנעות. התנגדו גם מיקרונזיה, קוסטה-ריקה ואיי-מרשל

העצרת הכללית של האו"ם אימצה הלילה (יום ד') החלטה, הקוראת לישראל להסיג את כוחותיה מהערים אליהן נכנסה בשבועות האחרונים, ולכבד את זכויותיו של העם הפלסטיני. 160 מדינות תמכו בהחלטה, וארבע התנגדו - ישראל, ארה"ב, מיקרונזיה ואיי מרשל.
ההחלטה התקבלה בתום סדרת דיונים בעניין המזרח התיכון, שנמשכו כשבוע. העצרת הכללית אימצה שש החלטות, מהן ארבע העוסקות בשטחים הפלסטינים, אחת בעניין רמת הגולן והחלטה נוספת בעניין מעמדה של ירושלים.
בעניין בירת ישראל, קראה העצרת הכללית לבטל את "חוק ירושלים" שחוקקה הכנסת לאחר מלחמת ששת הימים, ופעם נוספת ב-1980. בהחלטה נאמר, כי "העצרת הכללית רואה בכל צעד של ישראל, שנועד להחיל את חוקיה, תחום שיפוטה והמנהל המוניציפאלי על העיר ירושלים, צעד בלתי חוקי". עוד נאמר, כי "פתרון כולל, צודק ובר קיימא בנושא ירושלים יצטרך להתחשב ברגשותיהם של שני הצדדים, הישראלי והפלסטיני, ולנקוט בערבויות בינלאומיות הולמות, שיבטיחו את חופש הפולחן של כל תושביה וכניסה חופשית וללא מכשולים למקומות הקדושים עבור מאמיני כל הדתות ובעלי כל הלאומים".
"החלטת ירושלים" התקבלה בתמיכתן של 154 מדינות, ובהתנגדותן של חמש: ישראל, ארה"ב, מיקרונזיה, איי מרשל וכן קוסטה ריקה. הצעת החלטה זו עולה באו"ם כמעט מדי שנה, אולם עד עתה נהגה וושינגטון להימנע בהצבעה עליה. מקורות דיפלומטיים העריכו, שהחלטתה הנוכחית להתנגד מצביעה על "שינוי מדיני מהותי".
העצרת הכללית הביעה דאגה רבה מההסלמה בסכסוך הישראלי פלסטיני, והדגישה בהצהרה המסכמת את העיקרון "שטחים תמורת שלום", כיבוד "חזון שתי מדינות", והצורך ליישם את החלטות 242, 338 ו-1397 של מועצת הביטחון. בעניין רמת הגולן, העצרת הכללית שבה וקוראת לישראל לסגת לקווי ה-4 ביוני 1967, ולחדש את שיחות המשא ומתן עם סוריה ולבנון "תוך כיבוד הערבויות והמחוייבויות שהתקבלו".
במהלך הדיון אמר השגריר האמריקני באו"ם, ג'ון נגרופונטה, כי ארה"ב "מודאגת מההידרדרות באלימות, ומחוייבת לתור אחר פתרון צודק ובר-קיימא במזרח התיכון". הוא הזכיר את מאמצי הקהילה הבינלאומית במסגרת פורום הרביעייה (ה"קוורטט"), ואמר כי "מפת הדרכים" חותרת לסיום הסכסוך בתוך שלוש שנים.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סמל האו"ם. לצאת מהשטחים
צילום: זום 77
הכנסת. "חוק בלתי חוקי"
צילום: זום 77
צילום: רויטרס
נגרופונטה. סיום הסכסוך - תוך 3 שנים
צילום: רויטרס
מומלצים