שתף קטע נבחר

למה כולם רוצים להיות ח"כים?

הפריימריס בליכוד ובעבודה נערכים היום ומחר, ורבים מסתערים על מושבי העור. למה? כמעט 30 אלף שקל, הוצאות טלפון, לינה במלונות ועוד שורת הטבות, עשויים לספק את הסיבה

כמעט 150 חברי ליכוד ינסו היום (א') להיבחר לכנסת. גם במפלגות האחרות יש רבים שקופצים על התפקיד. אין ספק, הפוליטיקאים מבקשים להשפיע על עתיד המדינה ולעצב את פני ההווה, אבל קשה לשכוח שבעידן של מיתון ואבטלה, להיות ח"כ, זה די נחמד.
מה יצא למי שייבחר? הנה התשובה.
ח"כ יוסי כץ (העבודה), יו"ר ועדת הכנסת, אמר ל-ynet כי ח"כ משתכר בערך 31,000 ש"ח ברוטו לחודש, וכי שכרם של יו"ר הכנסת וראשי הוועדות גבוה מעט יותר.
חבר הכנסת זכאי לנסיעה חינם בתחומי המדינה ברכבת ובאוטובוסים שבשירות ציבורי.
15 אלף מכתבים בשנה מאת כל ח"כ, הנשלחים בדואר רגיל מהכנסת לכל מקום בתחומי המדינה, פטורים מתשלום. חברי הכנסת פטורים מתשלום 750 מכתבים שנשלחו מחוץ לבניין הכנסת. לחבר הכנסת יוחזרו הוצאות שהוציא עד סכום של 454 שקלים עבור מברקים ודברי דואר.
כמו כן זכאי הח"כ לקבל חינם רשומות, פסקי הדין של בית המשפט העליון, פרסומים של ההוצאה לאור של משרד הביטחון הנושאים אופי של פרסום רשמי וכן פרסומים אחרים של הממשלה.

הטלפון על חשבוננו

הכנסת תממן לח"כים הוצאות התקנה חד פעמיות של קו טלפון, אם אין בדירתו קו טלפון הרשום על שמו, וכן מכשיר פקסימיליה. המימון כולל החזר הוצאות בגין אחזקתו של המכשיר, ביטוחו והשימוש בו.
מימון הכנסת חל על שירות שיחה מזוהה, שירות תא קולי, שירותי אינטרנט, שיחות טלפון לחו"ל, פקסימילה בארץ ולחו"ל וכן שיחות גוביינא, ובלבד שחבר הכנסת הצהיר, כי הן בוצעו למען מילוי תפקידו. כמו כן תממן הכנסת לח"כ מכשיר טלפון נייד, וכן הוצאות אחזקה ושימוש בו, בסכום שנתי של 24 אלף שקלים חדשים; סכום זה יעודכן כל שנה.

סע לחו"ל

חבר הכנסת היוצא לחו"ל בשליחות הכנסת יקבל לכיסוי הוצאות החזר הוצאות כמקובל לגבי עובדי המדינה. הוצאות המלון ימומנו במלואן על ידי הכנסת. יו"ר הכנסת הנוסע בשליחות לחו"ל כשרעייתו נלווית אליו, הכנסת תישא בהוצאות המלון שלהם כנגד קבלות. כמו כן יתווספו 40% לתשלום ההוצאות שיינתנו ליו"ר הכנסת, עבור הוצאות רעייתו. כמו כן, יו"ר הכנסת, שדירתו הפרטית באזור ירושלים משמשת גם כדירת שרד, זכאי למימון ע"י הכנסת של הוצאות ההחזקה והניהול של הדירה. בנוסף, ישולם לו סכום של 1,966 שקלים חדשים לחודש, לכיסוי הוצאות כלכלתו. הוא זכאי לחופשה של 26 ימי עבודה בשנה.

קח מלון ורכב

במקרה בו נשאר הח"כ בארץ לשם מילוי תפקידו, הוצאות מלון בירושלים של חבר הכנסת, אשר מקום מגוריו הקבוע אינו בירושלים, ואשר לן בו בלילה שבין שני ימי ישיבה רגילים, ישולמו על ידי הכנסת. כמו כן, ח"כ שמקום מגוריו איננו בירושלים ואשר שכר בירושלים דירה לרגל תפקידו, זכאי להחזר תשלום השווה ל-317 דולר לחודש, וכן יהיה זכאי להחזר הוצאות השווה ל-634 דולר לחודש.
כל ח"כ רשאי לקבל לשימושו רכב שתעמיד לרשותו הכנסת, על חשבונה, במקום הוצאות נסיעה והחזקת רכב.

תקציב מיוחד לקשר עם הציבור

ח"כ זכאי לתקציב שנתי של 60 אלף שקלים, לכיסוי הוצאות לשם שמירה על קשר עם הציבור. ח"כ ששכר לשכה פרלמנטרית בהתאם, זכאי לתוספת תקציב שנתי של 20 אלף שקלים. מתקציבו השנתי רשאי כל ח"כ לקנות מתנות, אך סכום כל מתנה לא יעלה על 500 שקלים חדשים. עם זאת, הוא לא יהיה רשאי לרכוש מתנות מהתקציב השנתי עבור בן משפחה. לראש האופוזיציה הכנסת תממן הוצאות עבור אירוח, בסכום של עד 20 אלף שקלים לשנה.

למד שפות

חבר הכנסת זכאי לתקציב שנתי של 3,000 שקלים חדשים, לצורך לימודי שפה שאינה שפת אמו. הכנסת תממן לחבר הכנסת את ההכשרה המתאימה בשימוש בכלי ירייה ועריכת מטווח, אם אישר קצין הכנסת, כי נשיאת כלי הירייה נחוצה לשמירה על בטחונו.
חבר הכנסת שהוא חבר קופ"ח זכאי לכיסוי הוצאות אשפוז ושירות רפואי וסיעודי שהוצאו לו או לבן משפחתו למעט ריפוי שיניים. הח"כ זכאי לשירותי ריפוי וסיעוד בביתו ובכל מקום אחר, ולאביזרים רפואיים, נוסף על אלה הניתנים על פי תקנון קופת חולים.

שאר ירקות

כדי שלא לייגע אתכם יותר מדי נקצר כאן, ורק נזכיר שלכל הצ'ופרים הללו יש להוסיף גם את הפנסיה המכובדת, ימי הפגרה המרובים, ההזמנות לכל אירוע תרבותי, חילופי משלחות בחו"ל וכו'. ולסיכום - לידיעתכם, "חובה על כל חבר הכנסת לקבל את המשכורת, התוספת וההענקות שהוא זכאי להן", כך על פי לשון החוק.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מקום טוב להיות בו
צילום: איי פי
מומלצים