שתף קטע נבחר

סקר: הליכוד עם 35 מנדטים, העבודה עם 22

בעקבות פרישת ביילין: התחזקות קלה לעבודה ולמרצ, אולם יחסי הכוחות לא השתנו משמעותית. שינוי יורדת ל-9-10 מנדטים, ש"ס ל-8

הבשורה המרכזית בסקר "ידיעות אחרונות" של מכון דחף, בהנהלת הד"ר מינה צמח, היא שאין הרבה חדש: פרישתם של יוסי ביילין ויעל דיין ממפלגת העבודה אמנם חיזקה קלות את העבודה ואת מרצ, אולם לא שינתה משמעותית את יחסי הכוחות בין המפלגות.
תקוותיה של מרצ להתחזקות משמעותית בכוחה בעקבות הצטרפותם של השניים מתבדות בינתיים: לכל היותר נוסף למרצ מנדט אחד בעקבות הצטרפותם של ביילין ודיין לשורותיה. 25% מתומכי מרצ השיבו שהצטרפות השניים מחזקת את תמיכתם במפלגה.
התקוות בעבודה להתחזקות כוחה בעקבות פרישת היונים וגיבוש רשימה בעלת אופי "מרכזי" מוצאות ביטוי בינתיים במנדט אחד בלבד שנוסף למפלגה מאז הסקר הקודם. 41% מתומכי העבודה אמרו שפרישת ביילין ודיין מחזקת את תמיכתם בעבודה.
ואילו הליכוד, שחלה ירידה דרמטית בכוחו אחרי הבחירות לרשימת התנועה לכנסת, מתאושש מעט כעת, ומתייצב על 35 מנדטים. סביר שהמנדטים שנוספו לליכוד ולעבודה באו משינוי, שהסקר מעיד על ירידה של ממש בכוחה מ-12 מנדטים ל-9 עד 10 מנדטים.
אבל לא רק שינוי נחלשת: גם כל המפלגות החרדיות והדתיות נחלשות. ש"ס שאחרי הקרע עם אנשי דרעי עומדת על 8 מנדטים במקום 9 בסקר הקודם; יהדות התורה נחלשת קמעה ומתנדנדת בין המנדט ה-4 ל-5; גם המפד"ל נחלשת בכמנדט אחד, ועומדת על 3 עד 4 מנדטים. מנדט אחד יורד גם למפלגות הערביות, שעומדות על 10 מנדטים.
ורק האיחוד הלאומי שומר על כוחו (8 מנדטים), ואילו ישראל בעלייה ועלה ירוק מתחזקות: ישראל בעלייה עם 5 מנדטים במקום 3 בסקר הקודם, ועלה ירוק מתנדנדת בין מנדט אחד לבין שניים - שהם הסף הדרוש לעבור את אחוז החסימה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תוצאות הסקר
צילום: ג'רמי פלדמן
אין השפעה משמעותית. ביילין
צילום: ג'רמי פלדמן
מומלצים