שתף קטע נבחר

"נבלמה מגמת ה'פלסטיניזציה' של ערביי ישראל"

ממחקר שערך פרופ' סמי סמוחה עולה כי הסיבה לבלימת המגמה היא האכזבה בשנה וחצי האחרונות מהאינתיפאדה. 44.7% הגדירו עצמם כעת כ"לא פלסטינים", לעומת 34% ב-2001

מסקר של חוקרים באוניברסיטת חיפה עולה כי "מגמת הפלסטיניזציה של הציבור הערבי בישראל נבלמה". זאת, כנראה כתוצאה מהאכזבה ששוררת בשנה וחצי האחרונות בציבור הערבי מאינתיפאדת אל אקצה.
עורכי הסקר, פרופ' סמי סמוחה וד"ר אסעד ג'אנם, קובעים כי מגמת הפלסטיניזציה גאתה בשנה הראשונה של האינתיפאדה ונבלמה בשנה וחצי האחרונות.
לעומת 34.2% שהגדירו את עצמם כערבים ישראלים לא פלסטינים ב-2001, מגדירים היום את עצמם ככאלה, 44.7%. עם זאת, גם נתון זה הוא נמוך בהשוואה לכמעט 54% שהגדירו את עצמם כערבים ישראלים לא פלסטינים ב-95'.
עורכי הסקר קובעים עוד כי המגמה של החרפת יחס הערבים למדינה, שהחלה ב-96', נעצרה. זאת למרות שכ-85% מהנשאלים ממשיכים להביע אי אמון בממשלה ובמדיניותה, וסבורים כי הממשלה בראשות שרון נוהגת בערבים כאזרחים מדרגה שנייה.

חד"ש מובילה במגזר הערבי

לפי הסקר, בו השתתפו 700 איש, 70.8% מהציבור הערבי מתכוונים להצביע בבחירות הקרובות. נתון זה הוא נמוך מאחוז המצביעים בבחירות 1999, שעמד על 75%. עם זאת, מבצעי הסקר מעריכים כי נתון זה עשוי להשתנות עד לבחירות.
הסקר מצביע על גדילת התמיכה במפלגות הערביות. מהסקר עולה כי תנועת חד"ש, ביחד עם שותפתה החדשה תע"ל, תקבל 30% מקולות המצביעים הערביים, שהם קצת יותר מארבעה מנדטים.
רע"ם, הסיעה הערבית הגדולה בכנסת הנוכחית, תרד מחמישה לשלושה מנדטים ואחוז התמיכה בה יעמוד על 21%. בל"ד, תנועתו של ח"כ עזמי בשארה, תקבל 2 מנדטים, ותיהנה מ-19 אחוזי תמיכה.
לעומת זאת, התמיכה במפלגת העבודה עומדת על 12%, ואילו מרצ מקבלת 8.5%. גם הליכוד מגביר את כוחו והתמיכה בו תעמוד על 4.5%.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום ארכיון ידיעות אחרונות
ח"כ ברכה. חד"ש מובילה
צילום ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים