שתף קטע נבחר

שרון רמז: יש לתקוף את עיראק

ראש הממשלה לכתבים הזרים בישראל: "האם אינכם סבורים שיש צורך להיפטר ממנהיג שרצח עשרות אלפים מאזרחיו?". בהמשך תקף את אירופה על "עמדה לא מאוזנת" כלפי ישראל, והביע תמיכה במדינה פלסטינית, במספר תנאים

ראש הממשלה תקף היום (א') את מנהיגי אירופה על מה שכינה "עמדתם הלא מאוזנת" כלפי ישראל ונקט עמדה נחרצת באשר לצורך לתקוף את עיראק. את הדברים אמר שרון במפגש שקיים עם הכתבים הזרים במלון בירושלים לרגל השנה החדשה. במפגש חרג שרון ממנהגו לחזור על עמדותיו הרשמיות, לפיהן ישראל תדע להגן על עצמה אם תותקף, והביע תמיכה בפעולה האמריקנית שנועדה להיפטר מסדאם חוסיין.

"להיפטר ממנהיג שרצח עשרות אלפים מאזרחיו"

"האם אינכם סבורים שיש צורך להיפטר ממנהיג שרצח עשרות אלפים מאזרחיו, שמעורב בטרור, שעשוי להביא את הטרור לרמה אחרת לגמרי, לרמה של נשק כימי וביולוגי?", שאל שרון את הכתבים. "כל מי שמבין את הסכנות, מבין שלא ניתן להתעלם מהן".
שרון אמר עוד לכתבים הזרים כי "אנו יודעים שיש לעיראק נשק להשמדה המונית. אנו יודעים שהוא (סדאם חוסיין - ד.ב) השתמש בו וטבח באלפים מאזרחיו. אלמלא החלטתו האמיצה של מנחם בגין להפציץ את הכור בעיראק, אינני יודע מה היה קורה היום".
על השאלה לגבי התבטאותו בעיתון "וושינגטון פוסט", לפיה הוא אינו מתייחס לקוורטט, הכוללת את נציגי ארה"ב, אירופה, רוסיה והאו"ם, השיב שרון בציניות כי הוא מקווה שגם ישראל תוכל לסייע לאירופה לפתור את בעיותיה. "אני באמת מקנא שאנחנו לא יכולים לתרום לכם כפי שאתם רוצים לתרום לנו".
ולעצם העניין, אמר שרון, "עמדותיה של ישראל וארה"ב הן אחידות בנושא ההתקדמות בתהליך מדיני, אך גישתה של אירופה לישראל צריכה להיות מאוזנת יותר. אם הגישה תהיה מאוזנת יותר, אירופה תהיה מוזמנת להשתתף ולהיות יותר מעורבת במתרחש כאן".
שרון ציין כי ישראל וארה"ב סבורות שכדי להניע את התהליך המדיני, יש להזיז ממקומו את ערפאת. "זו העמדה האמריקנית, רק שבאותו זמן, עבור אירופה, ערפאת הוא עדיין הכתובת".
בהמשך נשאל שרון על ידי אחת העיתונאיות, האם ישראל תנצל את המערכה בעיראק כדי להקשות על הפלסטינים ולהגביר את הסגרים והכתרים על הערים. "אני מקווה שהם לא יפעלו נגד ישראל במהלך מלחמה", אמר שרון, "בפעם הקודמת הפלסטינים רקדו על הגגות כשנפלו טילים בתל אביב וברמת גן. אני מקווה שהם מבינים, כמו חיזבאללה בצפון, שאם הם יהיו שקטים, דבר לא יקרה להם".
שרון ציין עוד כי ישראל תתמוך במדינה פלסטינית מפורזת, שגבולותיה יהיו בשליטת ישראל, אם הפלסטינים יחדלו מפעולות הטרור.

ברקע: יו"ר התאחדות הכתבים הזרים החרים את האירוע

וברקע הדברים, לקראת האירוע, התעורר ויכוח בהתאחדות העיתונאים הזרים, בשאלה אם להחרים את הפגישה בשל המדיניות "הנוקשה" שנוקטת לשכת העיתונות הממשלתית כנגד העובדים הפלסטינים של כלי התקשורת הבינלאומיים, הבאה לידי ביטוי גם בשלילת תעודות העיתונאי.
לאחר דיון בהנהלת ההתאחדות, הוחלט שההנהלה תחרים רק את קבלת הפנים אך לא את מסיבת העיתונאים עצמה, ושהכתבים יוכלו להחליט בעצמם אם להגיע.
דן פרי, יו"ר התאחדות העיתונאים לא הגיע לאירוע, אך שלח כתבת, צלם סטילס וצלם וידיאו מטעם כלי התקשורת שאותו הוא מייצג, סוכנות הידיעות איי.פי.
דני סימן, יו"ר לשכת העיתונות הממשלתית, תקף בחריפות את היעדרותו של פרי ואמר: "פרי בייש את עצמו בכך שראש הממשלה הגיע, אך הוא עצמו לא טרח לבוא. הוא לא היה מתנהג כך כלפי הפלסטינים".
שמואל שגב, כתב עיתון קנדי יומי אמר ל-ynet כי "אי אפשר לבקש מישראל להיות המדינה היחידה שנוהגת לפנים משורת הדין. לא ניתן לצפות מישראל לנהוג באופן שהכתבים לא יעזו לדרוש מהממשלות שלהם".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
עמדה נחרצת. שרון
צילום: רויטרס
מומלצים