שתף קטע נבחר

מלך ופקאן

על בסיס של בצק פריך נניח מלית עשירה בשמנת עם אגוזי פקאן ואגוזי מלך. ליאור אדרי אופה פאי אגוזי ומתוק לשבת



חומרים:



בצק פריך:

¾ כוס סוכר
200 גרם חמאה
¼ 2 כוסות קמח
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרידת תפוז
1 ביצה

למלית:

2 כוסות סוכר
100 גרם חמאה
3 כפות גדושות דבש
200 מ"ל שמנת מתוקה
300 גרם אגוזי פקאן טחונים גס
250 גרם אגוזי מלך טחונים גס

כלים:

תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ, משומנת.

הכנה:

1. מכינים את הבצק: מקציפים הסוכר והחמאה. מוסיפים את תמצית וניל, גרידת התפוז והביצה. מוסיפים את הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
2. מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית. מכסים בנייר כסף. על הנייר שמים חומוס או כל סוג אחר של קטניות שישמשו כמשקולת - כדי שהבצק לא יתנפח בזמן האפייה.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות צלזיוס במשך 25 דקות. מורידים את נייר הכסף ואופים 5 דקות נוספות.
4. בסיר בינוני, או מחבת ממיסים הסוכר לקרמל בהיר. מוסיפים את החמאה ומערבבים. מוסיפים את השמנת ומערבבים נמרצות. אם נשארו גושי קרמל מבשלים עד שהם נמסים. מוסיפים את הדבש ומביאים לרתיחה. בסוף מוסיפים את האגוזים ומקררים.
5. יוצקים את המלית על הבצק האפוי ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות. מגישים עם גלידת וניל או קצפת.

'עוגה עוגה' רחוב בן-יהודה 84, תל-אביב.



לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים