שתף קטע נבחר

מתכונים מעיראק

חמישה מתכונים אקטואליים: מרק קובה, ממולאים, אורז אדום, כדורי בשר במשמשים וקובה סלק. יש לכם עוד הצעות? אתם מוזמנים להוסיף את המתכון שלכם ב'תגובה לכתבה'

קובה סלק - שוונדר ממולאים - מחשה מרק קובה כדורי בשר במשמשים 
אורז אדום 

 

 

 

קובה סלק - שוונדר
לידיה נוה

חומרים:

250 גרם סלק אדום (לבחור קטנים ולא עציים) קלוף ופרוס לפרוסות

לבצק:

10 כפות סולת

2 כף בורגול דק

9 כפות מים

מילוי:

250-300 גרם בשר טחון (או חזה עוף טחון)

4 כף מים

2 כף גדוש פירורי לחם

1 כף שמן

1 בצל קטן מגורר

¼ חבילת פטרוזיליה קצוץ סופר דק

לרוטב:

1 בצל קצוץ

½ 2 כוס מים

½ 3 כפות סוכר

¼ כפית מלח לימון

¼ כפית מלח

הכנה:

1. מכינים את הבצק: לשים את כל החומרים לבצק אחיד, מחלקים ל-10 ומניחים בצד להתייבש מעט.

2. מכינים את הרוטב: מאדים את הבצל הקצוץ ומוסיפים את שאר החומרים. מרתיחים ומוסיפים את הסלק. מבשלים מעט.

3. מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים ומגלגלים ל-10 כדורים.

4. ממלאים את כדורי הבצק: מרטיבים את הידיים, משטחים כל כדור בצק למעין פיתה בקוטר כף היד. מניחים כדור בשר במרכז הבצק המשוטח. בידיים רטובות מעגלים את הבצק מסביב לכדור הבשר, כך שלא יהיו סדקים.

5. מכניסים את הכדורים לתוך הרוטב בעודו רותח, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה קטנה.

חזור למעלה
ממולאים - מחשה
לידיה נוה

חומרים:

פלפלים, קישואים, כרוב לבן, עגבניה או בצל - מרוקנים ומוכנים למילוי

למלית:

1 כוס אורז

2 כף שמן

1/3 כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

½ כפית בהרט

1/3 כפית קנמון (לא חובה)

250 גרם חזה עוף טחון או בשר טחון

לרוטב:

5 כפות שמן

3/4 כוס מים

½ 3 כפות סוכר

¼ כפית מלח

½ כפית מלח לימון

הכנה:

1. שוטפים ת האורז, משרים במים במשך 20 דקות ומסננים. מערבבים יחד את כל חומרי המלית.

2. ממלאים את הירקות ומסדרים בסיר כשהפתח כלפי מעלה.

3. מערבבים את כל חומרי הרוטב, יוצקים מעל ומבשלים בסיר מכוסה, על להבה נמוכה עד שהאורז מתרכך.

חזור למעלה
מרק קובה
אורן לוקסנבורג

חומרים (12 מנות):

לבצק:

500 גרם סולת

2 כפות שמן

2 כפות קמח לבן

50 גרם מרגרינה או חמאה

פרוסת לחם לבן

אבקת מרק עוף

3/4 כוס מים

למילוי:

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

2 בצלים בינוניים, קצוצים

אבקת מרק עוף

פלפל שחור

1/2 כפית בהרט

1/2 1 כוסות מים רותחים

למרק:

בצל גדול, קצוץ

12 כוסות מרק עוף מוכן

1 סלק

1 לפת

5 גבעולי סלרי קצוצים

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

6 עלי מנגולד (סלק עלים), קצוץ

3 כפות רסק עגבניות

6 שיני שום

1 כף סוכר

1 לימון גדול

1/2 כוס מים רותחים

הכנה:

1. מכינים את הקובה: מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר ומקפידים לפורר אותו עם מזלג כל הזמן. כשהבשר משחים - מוסיפים את המים החמים ומבשלים בסיר (מכוסה) עד שהמים מתאדים והבשר מתרכך. מטבלים באבקת מרק, פלפל ובהרט ומורידים מהאש.

2. מרטיבים את פרוסת הלחם במים וסוחטים. לשים אותה ביחד עם הסולת, השמן, הקמח והמרגרינה, או החמאה. מטבלים באבקת מרק ומוסיפים את המים, עד שנוצר בצק.

3. יוצרים מהבצק כדורים קטנים גודל של מישמיש בערך ומכסים במגבת לחה.

4. לוקחים כדור כזה בידיים רטובות (שלא ידבק) ועושים בו גומה קטנה. ממלאים את הגומה בכף מתערובת הבשר שהכנו קודם. דוחסים טוב טוב. מושכים מהקצוות את שארית הבצק, מכסים וצובטים כדי לנעול. מגלגלים אותו קצת ביד הרטובה בלי לשבור אותו כדי להחזיר לו את הצורה העגלגלה והחלקלקה שלו. ככה חוזרים ומכינים את הבצק עד שיש לנו כ-15 קובות קטנות בערך.

5. מכינים את המרק: בסיר מאוד מאוד גדול משחימים את הבצל במעט שמן. מוסיפים את מרק העוף.

6. מקלפים את הסלק והלפת, חותכים לפרוסות ומוסיפים ביחד עם כל העשבים הקצוצים שלנו לסיר גדול.

7. כותשים את שיני השום ומוסיפים לסיר יחד עם רסק העגבניות.

8. מביאים לרתיחה. מערבבים ב-3/4 כוס מים את הסוכר וסוחטים לשם גם את הלימון, מוסיפים למרק.

9. מביאים שוב לרתיחה ומכניסים (בזהירות גדולה) את הקובות שלנו לתוך המרק בעזרת כף (על מנת שלא יתפרקו). מבשלים ברתיחה בערך 45 דקות נוספות. למחרת זה אפילו טעים עוד יותר.

חזור למעלה
כדורי בשר במשמשים
חנוך פרבר

חומרים:

1 בצל גדול קצוץ

מעט שמן לטיגון

300 גרם בשר טלה רזה וטחון

400 גרם בשר בקר טחון

2 לימונים מיובשים חתוכים לרבעים

1 כפית בהרת (רצוי עיראקי, שתשיגו בחנויות המתמחות בתבלינים, אבל גם אחר יתאים).

1 כף רסק עגבניות

150 גרם משמשים מיובשים שהושרו חצי שעה במים ונחתכו לרבעים

50 גרם צימוקים קטנים

מעט מיץ לימון

מעט סוכר

מעט מלח ופלפל שחור

הכנה:

1. במחבת גדולה מטגנים את הבצל במעט שמן, עד שיזהיב. מעבירים לקערה.

2. מערבבים היטב את הבשר עם התבלינים והבצל המטוגן, מעצבים קציצות קטנות, ומטגנים באותו מחבת עד להשחמה. מוסיפים למחבת את רסק העגבניות, המשמשים, הצימוקים והלימון, ומתבלים.

3. מכסים במים ומבשלים 20 דקות מעל להבה בינונית-נמוכה. מוציאים את כדורי הבשר, מועכים מעט את המשמשים ומוסיפים מיץ לימון וסוכר. מגישים חם עם הרוטב ואורז לבן.

חזור למעלה
אורז אדום
אריק חכימי, מגזין "שף"

חומרים:

מעט שמן לטיגון

1 בצל גדול, קצוץ לקוביות קטנות

5 עגבניות קלופות וקצוצות (אפשר משומרות, רצוי של "טל וטרי")

1 קופסה קטנה של רסק עגבניות

מלח

פלפל שחור טרי

1 כפית כורכום או 5 חוטי זעפרן

1/2 ק"ג אורז משובח

3 כפות שמן

30 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות

הכנה:

1. מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן 5 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, כוס מים רותחים ואת התבלינים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינוניות ומבשלים 10 דקות נוספות.

2. מחממים ליטר וחצי מים בסיר נפרד ומביאים לרתיחה. מוסיפים 2 כפות שמן וכפית מלח ומכניסים את האורז. מבשלים בבעבוע קל תוך ערבוב כ 10 דקות, עד שהאורז עשוי למחצה (מועכים גרגר אורז ובודקים אם הוא מתפורר מבחוץ ועדיין קשה מבפנים). מסירים מהאש ומסננים מהמים.

3. מחממים סיר (רצוי טפלון) עם כפית השמן הנותרת. מסדרים בתוכו שכבת אורז דקה ומפזרים עליה בנדיבות רוטב ומעט בזיליקום. מסדרים שכבת אורז נוספת, רוטב ובזיליקום, וכך חוזר חלילה עד שנוצרת "גבעה". מניחים את הסיר על הלהבה הנמוכה ביותר, מכסים במגבת מטבח ומעליה מכסה, ומבשלים כחצי שעה. מסירים מהאש ומערבבים בעדינות.

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר פרטוש
מה אוכלים שם? ממולאים
צילום: מאיר פרטוש
אורז
וקובה סלק
מומלצים