שתף קטע נבחר

ישראל לא תחרים את ההליך נגד שרון בבלגיה

במשרד המשפטים החליטו להמשיך ולהשתתף בהליך נגד שרון בבלגיה ולנסות לשנות את ההחלטה שניתן להעמידו לדין בתום כהונתו

למרות הביקורת הישראלית החריפה על החלטת בית המשפט העליון בבלגיה בעניינו של ראש הממשלה, אריאל שרון, והקריאות להחרים את ההליך המשפטי שם, החליטו משרד המשפטים, היועץ המשפטי לממשלה, והצוות שמייצג את שרון, להמשיך ולהשתתף בהליך.
בית המשפט העליון הבלגי החליט שניתן לדון באחריותו כביכול של שרון לטבח בסברה ושתילה תחת ההגדרה "פשעי מלחמה" לאחר שיסיים את כהונתו, וכן לדון באחריות קצינים ישראלים בכירים לטבח. בישראל נשמעו קריאות להחרים את ההליך השיפוטי בבלגיה, אולם בדיון במשרד המשפטים הוחלט שלא להחרים את ההליך - אלא להמשיך בו בניסיון לשנות את ההחלטה. "אנחנו נמצאים רק בערכאה משפטית שלישית מתוך חמש ערכאות", אמרו גורמים משפטיים ל-ynet, "הדבר מותיר פתח לשינוי ההחלטה ולפעילות אפקטיבית של ישראל נגד ההחלטה". הגורמים מציינים שעל פי החלטת בית המשפט העליון, הדיון אמור לחזור לבית המשפט המנהלי בבלגיה ואחר כך לשוב לבית המשפט העליון, לדיון שיתקיים הפעם בהרכב של כ-25 שופטים - "ורק אז הפסיקה תהפוך למחייבת".
"עדיין אין כל החלטה של חקירה של ראש הממשלה. בסך הכל התגובה הישראלית היתה מוגזמת ומתלהמת", אמרו הגורמים.
במקביל, קיים אתמול משרד החוץ דיון פנימי בשאלת מועד החזרת שגריר ישראל לבריסל, לאחר שזה הוחזר בבהילות "לצורך התייעצויות" אחרי החלטת בית המשפט.
בדיון התנהל ויכוח בין המצדדים בשתי עמדות. לפי עמדה אחת, יש להשאיר את השגריר בארץ לפרק זמן כמה שיותר ממושך, כדי להביע את המחאה החריפה של ישראל. עמדה שנייה גורסת ש"המחאה הספיקה" וכעת יש להחזיר את השגריר. שר החוץ בנימין נתניהו אמור להכריע בסוגיה.

בלגיה ביטלה מכירת נשק לישראל

הסיכסוך המחריף בין ישראל לבלגיה מתחיל לתת את אותותיו: שלטונות בלגיה הודיעו בימים האחרונים למשרד הביטחון כי החליטו לבטל מכירה של כמה עשרות תת מקלעים מיוחדים עבור השב"כ. כך פורסם היום ב"ידיעות אחרונות".
בשבועות האחרונים נוהל משא ומתן בין משרד הביטחון לשלטונות בלגיה על רכישת כמה עשרות תת מקלעים מסוג "פי-90" עבור השב"כ. מדובר במקלע קטן וקל בקוטר 5.7 מ"מ.
למרות סיכום שהושג באשר למכירת הנשק, החליטה ממשלת בלגיה בימים האחרונים לבטל את המשלוח. הבלגים לא סיפקו הסבר רשמי להחלטתם, אך בישראל משוכנעים כי מדובר בנקמה בעקבות גל היחסים העכור בין שתי המדינות.
מהשב"כ נמסר בתגובה, כי "נושא רכישת הנשק אינו עומד על הפרק ואינו קשור למצב בין המדינות".

בהכנת הכתבה השתתפו אריה אגוזי ואיתמר אייכנר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
בית המשפט הבלגי ששפט את ראש הממשלה
צילום: רויטרס
מומלצים