שתף קטע נבחר

בעיגולים, עם הילדים

נכין בצק עם שוקולד חלב, שקדים וליקר קפה, נקרר, נרדד ונקרוץ עיגולים וצורות אחרות. עוגיות טעימות שיעסיקו גם את הקטנים

הן פריכות ושחומות, מתוקות ועשירות והיתרון הכי גדול שלהן הוא שגם הילדים יכולים לעזור בהכנה. אתם תכינו מבעוד מועד את הבצק, תרדדו אותו ותנו לקטנים לקרוץ ממנו עיגולים (בעזרת כוס) או צורות אחרות (עם "חותכנים" של עוגיות). ואם הם לא אוהבים את הטעם, אפשר לוותר על הליקר.

עוגיות שוקולד חלב ושקדים



חומרים:

2/3 כוס שקדים קצוצים דק
120 גרם חמאה
¾ כוס סוכר
2 ביצים
2 כפות ליקר קפה, או ברנדי, או אמרטו
2 כוסות + 2 כפת קמח מנופה
1/3 כוס קקאו
¼ 1 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית מלח
150 גרם שוקולד חלב קצוץ
1 כפית תמצית וניל

הכנה:

1. מקציפים את החמאה והסוכר במיקסר במשך 5 דקות. מוסיפים את 2 הביצים ומקציפים במשך כ-2 דקות. מוסיפים את תמצית הוניל והליקר.
2. מערבבים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים לתערובת בהדרגה ומעבדים לבצק אחיד. מוסיפים את השוקולד והשקדים הקצוצים. מעבירים למקרר ל-1/2 שעה לפחות.
3. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של קצת יותר מ-½ ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ, או צורות אחרות.
4. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות צלזיוס במשך כ-½ שעה.

'עוגה עוגה' רחוב בן-יהודה 84, תל-אביב.


לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים