שתף קטע נבחר

שבת של פורענות

פיקניק, צורת בילוי נפוצה בסופשבוע, הוא מילה נרדפת לזלילה חסרת מעצורים. אפשר גם אחרת

מכל האירועים החברתיים הקשורים באוכל, הכי הרבה אוכלים בפיקניק. למה? כי בדרך כלל מדובר באירוע שכמה משפחות משתתפות בו וכולן בטוחות שיתר המשתתפים ישכחו להביא דברים, או יביאו פחות מדי, או ייתקפו ברעב נוראי ויחסלו לכולם את הכל. כל אחד חושב שהוא הולך להציל את המצב, ועל כל זה משלמים בקנס קלורי מוגדל.
מה הם לא עושים כדי להציל את המצב: קונים 20 קילו בשר, 100 פיתות, 50 בקבוקי שתייה ו-30 סוגי סלטים. ומה מגלים בשטח? שהם לא לבד, כלומר גם שאר המשתתפים חשבו אותו דבר והביאו 20 קילו בשר, 100 פיתות, 50 בקבוקי שתייה ו-30 סוגי סלטים. פיקניק שמתחיל ב-11 בבוקר ומסתיים ב-5 לפנות ערב הוא הזדמנות להרבה אנשים לחסל כמויות שבחיים הם לא היו גומרים בשום הזדמנות אחרת.
מפיקניק, כידוע, לא מחזירים אוכל וחבל לזרוק מה שנשאר. אז איך יוצאים לפיקניק וחוזרים הביתה במכונית, ולא במשאית?
לנועזים באמת נגלה: יש כאלה שיוצאים לפיקניק בלי מנגל. מה מביאים? ביצים קשות, סלט תפוחי אדמה קר, סלט טונה, סלט ירקות, סלט פלפלים מוחמצים, פיתות (אפשר קלות), חומוס ופירות לקינוח. מסדרים שולחן יפה, אוכלים את הארוחה, ואחר כך יש גם זמן וגם חשק לעשות דברים אחרים, כמו לטייל בסביבה, להתרחץ בים או לנסוע לאתר נוסף.
אי אפשר בלי המנגל? טוב, אבל תביאו רק שני סוגי בשר, ותחשבו את הכמות על פי מנה שכוללת שלושה שיפודים לאדם, או שיפוד וסטייק, או שתי כנפי עוף ושיפוד.
חוץ מבשר, כדאי להביא הרבה ירקות, בקבוק קטן של שמן זית ולימון שלם. מאלה עושים סלט טרי. אם מוצאים קצת זעתר בסביבה, אפשר לחגוג על מעדן מלכים.
אפשר לקבוע פיקניק ל-1 בצהריים, ופיזור לקראת 5, במקום להתקרצץ על אוכל מהבוקר עד הערב.
ותזכרו שלבו פיקניק בעוד פעילות: שש-בש, משחק קלפים, רכיבה על אופניים בסביבה, שחייה, אולי תחרות ריצה. בקיצור, כל דבר שיקים אתכם מהשולחן הולך.

הכותבת היא מנחת קבוצות תמיכה להרזיה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מומלצים