שתף קטע נבחר

שר: אנו נוסעים לוושינגטון כדי להפסיק את האלימות

ראש לשכתו של ראש הממשלה אומר ל-ynet כי ראש הממשלה יוצא לוושינגטון כדי להרגיע את השטח, אך בסופו של דבר גם התהליך המדיני יימשך ותוקם מדינה פלסטינית "כי אין דרך אחרת"

ערב נסיעתו של ראש הממשלה, אהוד ברק לפגישה עם הנשיא קלינטון בוושינגטון, מפגין ראש לשכתו,גלעד שר, אופטימיות זהירה.
בראיון ל-ynet הוא אומר כי "כרגע זה נראה רחוק, אבל אני מאמין שהמשא ומתן המדיני ימשיך גם לאחר העימות ובסופו של דבר יושג הסכם ותוקם מדינה פלסטינית".

- למה בכלל נוסעים?

"ראש הממשלה לא חוסך מאמצים כדי לייצב את המצב בשטחים ולגרום לכך שהאלימות וההסתה יפסקו. כמו שברק נענה בעבר להזמנתה של אולברייט ויצא לפריז ולפסגת שארם כדי להשיג את הפסקת האלימות, כך גם הפעם המטרה הבסיסית של הנסיעה היא הרגעת השטח.

- יש בכלל צ'אנס להתקדמות בתהליך המדיני?

"אמנם המטרה היא קודם כל להרגיע את השטח, אבל ברור שהתהליך המדיני לא נפסק. אמנם אין עכשיו דיונים מהותיים, אבל ברור שהתהליך המדיני ימשיך בסופו של דבר, והוא יביא בעתיד להקמת מדינה פלסטינית. קלינטון קרא לצדדים להגיע לוושינגטון, על בסיס הבנות שארם, כדי להתייעץ על הדרך, המתכונת והבסיס להתקדמות כדי להביא לשלום קבע. בסופו של דבר, זו המטרה, גם אם היא נראית עכשיו רחוקה. זה נכון שהצהרות ערפאת בוושינגטון לא נשמעות טוב. אבל אנחנו יודעים שאצל ערפאת הצהרות לחוד ומעשים לחוד לטוב ולרע. כשהוא לא הצהיר הצהרות, נעשה מאמץ להרגיע את השטח ודווקא כשהוא מדבר בצורה קיצונית - השטח רגוע. מדינת ישראל כבר היתה במצבים קשים יותר, אבל לא תמיד היתה הנהגה שקולה ויציבה. ראש הממשלה שוקל כל אירוע בצורה נקודתית במקום להתלהם ולצאת לנקמה שאינה מניבה דבר. אני שנמצא לידו רוב שעות היממה יכול להעיד על קור הרוח שלו ועל התייעצויות בלתי פוסקות עם ראשי הצבא, חברי הקבינט והשרים. ברק מאותת כל הזמן באשר לכוחו של צה"ל דווקא בנקודת זמן זו, שהיא מאד שבירה מבחינה לאומית".

- יש משמעות למו"מ בחסות קלינטון?

"קלינטון הוא הנשיא המכהן עד ל-20 בינואר. לסיכומים שיהיו איתו יש חשיבות אבל בסופו של דבר יתקיים משא ומתן ישיר ביננו לבין הפלסטינים בקשר למדינה הפלסטינית שתקום, בירתה וגבולותיה. שאיפתנו שהיא תהפוך למדינה מוכרת בקבוצת העמים, אך תוך שמירה על בטחוננו, דבר שמובן גם לקהילה הבינלאומית. הפלסטינים מבינים את התנגדותינו למהלך חד צדדי ואת מה שעלול לקרות בעקבותיו. אנחנו נגיב באופן יעיל ותהיה היפרדות חד צדדית מבחינתנו עם כל מה שנלווה לכך".

- ומה עם הבעיות הפוליטיות מבית?

"זה נכון שהמצב לא קל, אבל ראש הממשלה לא צריך לקבל מאף אחד לגיטימציה כדי להשכין שקט באזור. זאת חובתו. יחד עם זאת פנינו לחברי כנסת נוספים מהאופוזציה להצטרף לנסיעה ואנחנו מקווים שהם יענו בחיוב. מבחינתנו לא נסתם הגולל על הקמת ממשלת חירום לאומית. הדלת לא נסגרה ואנחנו עדיין ממתינים להתגבשות ממשלה כזו תחת קווי היסוד של הממשלה הנוכחית. ננסה בכל דרך להביא לסיום הסכסוך ולהסכם על הסדר הקבע ואם אכן נצליח, ההסדר יובא למשאל עם, ורק שם תינתן לראש הממשלה הלגיטמציה. אני מאמין שזה אפשרי".


לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:ארכיון ידיעות אחרונות
סומך על ברק. שר
צילום:ארכיון ידיעות אחרונות
צילום : איי פי
יוצא לוושיגטון. ברק
צילום : איי פי
צילום:רויטרס
"הצהרות לחוד ומעשים לחוד". ערפאת
צילום:רויטרס
מומלצים