שתף קטע נבחר

העוגה שתשרוד את המלחמה

מקורה בלינץ שבאוסטריה ומשם שמה. עוגה עמידה מבצק עשיר, ריבה ואגוזים (במקור שקדים) שאפשר לאפות ולשמור עד יעבור זעם



עוגת לינצר (linzertorte)



חומרים:



לבצק:

185 גרם חמאה
½ כוס + 2 כפות סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
200 גרם אגוזי לוז טחונים
½ 1 כוסות קמח
1 כפית קינמון
1 כפית שטוחה אבקת אפייה

למילוי:

1 כוס ריבת פטל
150 גרם אגוזי לוז קצוצים

כלים:

תבנית בקוטר 26 ס"מ, משומנת

הכנה:

1. מקציפים את החמאה עם הסוכר ותמצית הוניל במשך שבע דקות.
2. מערבבים את החומרים היבשים, מעבירים שליש לתערובת החמאה. מוסיפים ביצה, ומערבלים. מוסיפים עוד שליש, עוד ביצה ומערבלים שוב. מוסיפים את שארית החומרים היבשים בהדרגה ומעבדים לבצק אחיד. מקררים 20 דקות.
3. עכשיו עומדות בפניכם שתי אפשרויות: לשטח 2/3 מכמות הבצק בתחתית התבנית, לצקת את הריבה, לפזר את אגוזי הלוז, לרדד את שארית הבצק לחתוך לרצועות ולסדר שתי וערב. או, לשטח את כל כמות הבצק, ליצוק את הריבה ולפזר את אגוזי הלוז.
2. אופים במשך 35 דקות בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות צלזיוס. איך בודקים? מכניסים קיסם ובודקים שחלקו התחתון יבש (כיוון שלחלק העליון תידבק הריבה בכל מקרה). העוגה מחזיקה מעמד חודשיים לפחות בכלי אטום.

'עוגה עוגה' רחוב בן-יהודה 84, תל-אביב.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים