שתף קטע נבחר

קינוח בגביע

שכבות שכבות, בגביעי יין, או סתם כוסות שקופות ויפות. קינוח מוס שוקולד לבן וגבינת שמנת, עם לפתן תותים מתקתק



חומרים (ל-4 גביעים בינוניים):



ללפתן:

400 גרם תותי שדה, שטופים וחתוכים לרבעים
½ כוס מים
½ כוס סוכר
1 כפית מחוקה קינמון

למוס:

100 גרם שוקולד לבן
25 גרם חמאה רכה
2 חלמונים
1 כפית ליקר אמרטו
150 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
100 גרם גבינת שמנת

הכנה:

1. בסיר מערבבים את התותים, המים והסוכר ומבשלים עד רתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את הקינמון ומבשלים במשך כ-5 דקות, או עד שהתותים מתרככים מעט, אבל עדיין בחתיכות שלמות - ולא מחית. מורידים מהאש ומניחים בצד.
2. ממיסים את השוקולד על באן מרי (סיר ובו מים רותחים, ומעליו קערה ובה מונח השוקולד - כך הוא ימס לאיטו ולא יישרף, או ייתפרק). מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מוסיפים את החלמונים והליקר בהדרגה ומערבבים. מורידים מהאש.
3. מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת יציבה. מערבבים את הגבינה בקערה. מקפלים את הקצפת והגבינה, לסירוגין, לתוך תערובת השוקולד.
4. מרכיבים את המנה: מניחים שכבה של לפתן בכל גביע, מניחים מעל שכבת מוס, ושוב לפתן. ממשיכים כך עד שהגביעים מלאים – כהשכבה האחרונה היא לפתן. מכניסים למקרר ל-3 שעות לפחות, ומגישים.

'עוגה עוגה' רחוב בן-יהודה 84, תל-אביב.


לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים