שתף קטע נבחר

עוגת שזיפים ואגוזים לפסח

קצת קמח מצה (כי זה לא באמת טעים), חמאה (ואפשר להחליף במרגרינה), והרבה אגוזים ופירות יבשים ומסוכרים (שקדים, בוטנים, לוז, דובדבנים, שזיפים ולימון). ליאור אדרי אופה עוגה לחג



חומרים:

100 גרם חמאה מומסת
½ כוס קמח מצה דק
2 כפות קמח תפוחי אדמה
¼ 1 כוסות סוכר
3 ביצים
1 כפית אבקת אפייה כשרה לפסח
100 גרם שקדים טחונים דק
100 גרם בוטנים, קצוצים גס
100 גרם אגוזי לוז, קצוצים גס
100 גרם דובדנים מסוכרים
100 גרם שזיפים מיובשים, מגולענים וקצוצים גס
100 גרם קליפת לימון מסוכרת, לא חובה

כלים:

תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ, משומנת

הכנה:

1. בקערה, מערבבים את החמאה, הקמחים, הסוכר ואבקת האפייה. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
2. מערבבים את השקדים, הבוטנים, אגוזי הלוז, הדובדבנים, השזיפים וקליפת לימון, ומוסיפים לתערובת. מעבירים לתבנית.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-125 מעלות צלזיוס במשך 50 דקות. מקררים. עדיף לפרוס את העוגה כשהיא קרה לחלוטין כדי שלא תתפרק.

'עוגה עוגה' רחוב בן-יהודה 84, תל-אביב.


לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים