שתף קטע נבחר

ביקורת בממשלה על "מפת הדרכים"

שרים רבים כעסו על שאינם שותפים לגיבוש ההערות למפת הדרכים האמריקנית. לנדאו: "מדובר בפרס לטרור". ליבני: "יש להסדיר את זכות השיבה לפני הקמת מדינה פלסטינית"

ראש הממשלה אריאל שרון קיים אחר הצהריים (יום א') דיון בהערות הישראליות למפת הדרכים. הדיון התקיים בלשכתו, בנוכחות ראש לשכת ראש הממשלה, דב וייסגלס, שר החוץ סילבן שלום ושר הביטחון שאול מופז.
מוקדם יותר, בישיבת הממשלה, העבירו השרים ביקורת על כך שרובם אינם שותפים לגיבוש ההערות וחלקם תקפו גם את התוכנית האמריקנית עצמה.
ראש הממשלה ושר החוץ העלו חשש כי הערות ישראל למפת הדרכים לא יתקבלו על ידי ארה"ב. זאת בעקבות דבריה של היועצת לביטחון לאומי האמריקנית, קונדוליסה רייס, על פיהם הערות הצדדים יישמעו אך המפה עצמה לא נתונה למשא ומתן.
השר שלום אמר כי "השאלה היא מה הפער בין חזון הנשיא ג'ורג' בוש לבין מפת הדרכים". לדבריו, חשוב להבהיר לארה"ב כי ישראל מעוניינת שהמפה תיושם שלב אחר שלב ושארה"ב תפקח על היישום, בניגוד לעמדה האירופית, על פיה הפיקוח יהיה משותף לארה"ב, אירופה והאו"ם. "למרות שאנו בקשרים הדוקים עם הממשל האמריקני, איננו רואים הכל עין בעין", אמר סילבן.

עסקת חבילה

בתום סקירת שר החוץ, אמרה השרה ציפי לבני, בניגוד לתוכנית הקיימת, כי יש צורך להסדיר את עניין זכות השיבה ונושא הפליטים, עוד לפני הקמת המדינה הפלסטינית. לדבריה, יש להסדיר את הדברים כעסקת חבילה, ולא, יכולתה של ישראל להתמודד עם הקשיים שיתעוררו, תקטן. "חייבים להבהיר שהמדינה היא בגדר הפתרון, וכל הנושאים צריכים להיות מוסדרים מראש".
גם השר עוזי לנדאו הביע ביקורת על המפה, ואמר כי היא מהווה "פרס" לטרור הפלסטיני. לטענתו, על ישראל להציב תנאים מוקדמים, כמו ויתור פלסטיני על זכות השיבה, הכרה פומבית בזכותה של ישראל להתקיים, והפסקת ההסתה בחינוך הפלסטיני.
שר הפנים אברהם פורז הצטרף למחאות ואמר כי איננו מרוצה מהעובדה שסיעתו, הכוללת חמישה חברים בממשלה, כלל אינה מעורבת בהצגת ההערות על מפת הדרכים.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
לא ברור מה יתקבל. שרון
צילום: רויטרס
מומלצים