שתף קטע נבחר

מאמצים לפגישת פיוס הערב בין ערפאת לאבו מאזן

חברים בוועד המרכזי של הפתח פועלים להפגיש בין השניים כדי להגיע לפשרה בנוגע להרכב הממשלה, לאחר עימותים קשים סביב הרכבה בימים האחרונים

חברי הוועד המרכזי של הפתח פועלים להפגיש הערב (ג') בארבע עיניים בין יו"ר הרשות הפלסטינית יאסר ערפאת לראש הממשלה מחמוד עבאס (אבו-מאזן).
המאמצים של חברי הוועד המרכזי באו אחרי כמה ימים של עימותים קשים בין אנשי ערפאת ואנשי אבו-מאזן לנוכח הרכב הממשלה שהוצגה ביום א' לערפאת, ממנה הודחו רבים מנאמני ערפאת, ובמקומם מונו נאמני אבו-מאזן.
חברי הוועד המרכזי של הפתח לוחצים על שני האישים להתפשר, כדי למנוע התבזות של תנועת הפתח, ובמיוחד למנוע אפשרות שהמועצה המחוקקת, הנשלטת ברובה בידי הפתח, לא תאשר ממשלה שכמעט כולה מורכבת מאנשי התנועה.
אנשי ערפאת מטילים וטו על מספר מועמדים, ודורשים את החלפתם. עם זאת, בין האישים שערפאת מטיל עליהם וטו, לא נמנה מפקד מנגנון הביטחון המסכל בעזה לשעבר, מוחמד דחלאן, המיועד לתפקיד שר המדינה לענייני פנים. זאת, בגלל רצונם של האמריקנים לראות את דחלאן בתפקיד. חלק גדול מחברי הוועד המרכזי של הפתח רואים במינויו "תרגיל" של אבו-מאזן כדי לעקוף את החלטת הוועד ולפיה רק חבר ועד מרכזי ימונה לתפקיד שר הפנים. רשמית נמצא אבו-מאזן עצמו בתפקיד שר הפנים.
גורמים פלסטינים מעריכים כי הפגישה הערב, אם תצא אל הפועל, לא תהיה שונה מהפגישות הקשות שקיימו שני האישים בשבועיים האחרונים.
אנשי ערפאת מאשימים את אבו-מאזן כי ממשלתו והרכבה מחלישים מאוד את ערפאת ו"מתגרים בו". הם מביאים כדוגמה אנשים שערפאת הדיח מממשלותיו הקודמות, כמו חיכמאת זייד, המיועד לתפקיד שר החקלאות, וסעדי אל-קרונז, המיועד לתפקיד השר לשלטון מקומי.
אנשי ערפאת טוענים כי שני האישים האלה מסמלים את רצונו של אבו-מאזן להתגרות בערפאת. אולם, אנשי ערפאת אומרים כי אנשים אלה לא יזכו לאמון המועצה המחוקקת, שכן הם הוכתמו בעבר בשחיתויות וזו הסיבה שהם הודחו.
בתוך כך, נמשכים גם המאמצים של גרמניה והאיחוד האירופי לשכנע את ערפאת לקבל את הממשלה שאותה מציע אבו-מאזן.
נראה כי האפשרות שביום רביעי תיסגר הרכבת הממשלה הופכת לקלושה, ונראה כי הדיונים סביב הממשלה יימשכו עד סוף השבועיים שמתיר החוק לאבו-מאזן.

נאמני ערפאת הודחו

בממשלתו של אבו-מאזן הודחו רבים מנאמני ערפאת, כמו שר השיכון, עזאם אל-אחמד, שר האספקה, אבו עלי שאהין ושרת הרווחה אום ג'יהאד. כמו כן נחלש מעמדם של שר ההסברה היוצא, יאסר עבד-רבו, והשר לשלטון מקומי היוצא, סאיב עריקאת. לשניים הציע אבו-מאזן לכהן בתפקיד שרי מדינה לענייני המו"מ עם ישראל, אולם הם הודיעו כי אינם מעוניינים בתפקיד.
במקום אלה שהודחו הכניס אבו-מאזן לממשלתו שרים שנמנים על מבקריו של ערפאת, כמו נביל עמרו, המיועד לתפקיד שר ההסברה, זיאד אבו-עמרו, המיועד לתפקיד שר התרבות, נאסר יוסף, המיועד לתפקיד סגן ראש הממשלה וחכם בלעאווי, המיועד לתפקיד מזכיר הקבינט, במקומו של אחמד עבד אל-רחמן, נאמנו של ערפאת.
בממשלה החדשה ימלא כאמור מוחמד דחלאן את תפקיד שר המדינה לענייני פנים, ולמעשה יכהן כשר פנים לכל דבר במקום האני אל-חסן, נאמנו של ערפאת המכהן כיום בתפקיד.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
ערפאת. זועם על ההרכב
צילום: איי פי
אבו מאזן. "מתגרה בערפאת"
צילום: AP
מומלצים