שתף קטע נבחר

סכנת השחיטה השחורה בישראל מתרחבת

תתחילו לבדוק איזה בשר אתם מכניסים לפה: דו"ח מבקר המדינה קובע כי מצב השחיטה בישראל קטסטרופלי, והשירותים הווטרינרים, שתפקידם לשמור על בריאתנו, כמעט חסרי אונים בשל היעדר תקציבים. עוד פולקע, מישהו?

מעיון בדו"ח מבקר המדינה לגבי פעילות יחידת השירותים הוטרינריים במשרד החקלאות עולה כי לפני שנוגסים בפעם הבאה בסטייק או בפולקע - כדאי לחשוב פעם נוספת.
לפי הדו"ח, בתחום ייצור ושיווק המזון מהחי קיימים ליקויים חמורים, שמסכנים את בריאות הצרכנים. המבקר מציין שעל אף שיחידת השירותים הווטרינריים שואפת להפעיל פיקוח טוב יותר בתחום, לא תמיד נמצאים התקציבים הדרושים לכך.
היקף השחיטה הלא חוקית בישראל בשנת 2001 היה גדול בהרבה מהיקף השחיטה החוקית. ההערכה היא שבשנה זו נשחטו כך 78 אלף ראשי בקר - מחוץ לבתי המטבחיים המאושרים וללא פיקוח וטרינרי. מהדו"ח עולה שהפיקוח על השחיטה אינו יעיל, ויתקשה למנוע התפשטות מחלות בקרב בעלי חיים אחרים וצרכני בשר.
אבל זה לא מסתיים כאן: לפי הדו"ח, גם כשהחיות מובלות לשחיטה במקומות חוקיים, ברוב בתי המטבחיים בישראל היא מתבצעת בתנאים ירודים. חלק מבתי המטבחיים אף גורמים לזיהום מי תהום ולנזקים נוספים לסביבתם הקרובה. דוח של משרד החקלאות משנת 98' קבע כי קיים צורך דחוף לקבוע קריטריונים תברואתיים להפעלת בתי מטבחיים, אולם ההמלצות מעולם לא יושמו. מבקר המדינה ממליץ לעדכן את התקנות לשחיטת בהמות, שלא שונו מאז שנת 64', כדי שהשחיטה תתבצע בתנאים ראויים.
מבקר המדינה קורא לשירותים הוטרינריים ולרשויות המקומיות להגביר את האכיפה, נוכח הסכנות הנשקפות לציבור, ואף להורות על הפסקת פעילות של בתי מטבחיים שמייצרים בשר שאינו עומד בתקן למאכל אדם.
לפי תשובת השירותים הוטרינריים למבקר המדינה, כדי להילחם ב"שחיטה שחורה" נחוצה התארגנות משותפת של כמה משרדי ממשלה. מנהל השירותים הווטרינריים הודיע למבקר כי פנה לפני כחצי שנה למנכ"ל משרד החקלאות כדי ליזום פעילות כזו.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דו"ח 53ב'
מאיפה זה הגיע? (אילוסטרציה)
מומלצים