שתף קטע נבחר

האב אנס את בתו במשך קרוב ל-40 שנה

הקשיש בן ה-82 הורשע באונס בתו מאז שהיתה בת 14 ועד לפני ארבע שנים. הבת, כיום בת 57: "אף אחד לא האמין לי". האיש אנס גם את נכדתו במשך 8 שנים אולם בשל התיישנות העבירות הורשע רק בביצוע מעשים מגונים

קשיש בן 82 הורשע היום (יום ג') בבית המשפט המחוזי בתל אביב באונס בתו במשך קרוב ל-40 שנה ובביצוע מעשים מגונים בשלושה מנכדיו. על חלק ממעשיו של האב, כגון אונס אחת מנכדותיו מאז היתה בת 4 ועד גיל 12 ועל חלק ממעשי האונס שביצע בבתו, חלה התיישנות ולכן הוא לא הורשע בגינם. במהלך המשפט הוא כפר באישומים וטען שבני משפחתו שמו להם למטרה לעשוק אותו ולרשת אותו בחייו.

 

39 שנות התעללות

 

בתו של האיש, כיום בת 57, סיפרה במשפט שנאנסה על ידי אביה מאז שהיתה בת 14 ועד לפני כארבע שנים. לדבריה, מעשי האונס נמשכו גם לאחר שנישאה ועזבה את בית הוריה. היא סיפרה שהוריה שלטו בכל אורחות חייה, וגם אחרי שחיתנו אותה בגיל 18 המשיכו לקבוע עבורה מה ללבוש ועם מי לדבר. לטענתה ניצל האב את הפחד שלה מפניו ואת העובדה שהיתה תלויה בו כלכלית.

האישה סיפרה שגילתה לאמה על מעשיו של אביה אולם בתגובה היכתה אותה האם והשליכה עליה חפצים בטענה שהיא משקרת. "אמא שלי היכתה אותי, משכה לי בשיער, לקחה מקל של מטאטא וגיגית של כביסה וזרקה עלי… היו לי כאבים איומים ואף אחד לא האמין לי".

השופטים ציינו בהחלטתם שגירסתה של האישה אמינה עליהם ושללו את טענתיו של האב, שבתחילה הכחיש שקיים יחסים עם בתו ולאחר מכן אמר שיחסי המין היו בהסכמה. בהכרעת הדין כתבו השופטים: "המתלוננת נותרה בודדה מול אביה, ללא נפש חיה שאליה תוכל לפנות לעזרה…". עוד קבעו שהתנהגותה של הבת מאפיינת ילדים מוכים שעברו התעללות קשה, אשר כובשים את עדותם שנים ארוכות.

 

גם הנכדה נאנסה

 

סיפור ההתעללות רבת השנים של האב בבתו נחשף רק לאחר שהבת גילתה שהיא לא היחידה שנאנסה על ידו. אחיה סיפר לה שבתו נאנסה גם היא במשך מספר שנים על ידי האב - סבהּ של הצעירה. הצעירה נאותה להתלונן במשטרה לאחר שעברה טיפול פסיכולוגי ארוך, אולם מכיוון שעברו למעלה מ-10 שנים מאז ביצוע מעשי האונס, חלה התיישנות על העבירות וניתן היה לפיכך להרשיע את האיש רק בביצוע מעשים מגונים.

בעדותה סיפרה הנכדה שהזיכרון הראשון שלה בנוגע למעשים שביצע בה סבהּ הוא מגיל 4, כאשר נהג לקחת אותה לחדר השינה שלו אחרי ארוחת הצהריים המשפחתית בימי שישי ולאנוס אותה. לדבריה הוא איים עליה שאם תספר "תהיה התאבדות".

הצעירה סיפרה שמעשי האונס נפסקו רק אחרי שהוריה התגרשו והיא נהגה להגיע לבית הסב עם אביה לזמן קצר בלבד.

בנוסף הורשע הקשיש באונס אחותה ואחיה של הצעירה. גזר דינו יינתן בשבועות הקרובים.

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
(אילוסטרציה)
(אילוסטרציה)
צילום: מאיר אזולאי
מומלצים