שתף קטע נבחר

פרק מס' 8: אבן, נייר ומספריים

שחר סגל ואייל שני מארחים בתוכניתם ארבעה ילדים. יחד הם מכינים עוגת פודינג, ממתק שוקולד ופיצה. המתכונים כאן

ממתק השוקולד של גייל וגאיה עוגת הפודינג של יהלי פיצה 

שני גברים במטבח עם ארבעה ילדים. הפרק מנסה לבדוק מה קורה כשנותנים לילדים לרצות בלי גבולות ומה קורה לשחר ואייל כשארבעה זאטוטים דעתנים ומקסימים, פולשים להם למטבח.

ממתק השוקולד של גייל וגאיה
חומרים:

2 חבילות שוקולד לבן

2 חבילות שוקולד פרה

6 סוכריות תניני גומי

חופן של ילד מלאה בסוכריות גומי מבריקות וצבעוניות

1/2 חבילה סוכריות עגולות, זעירות, צבעוניות (משתמשים בהן לציפוי של עוגות יום הולדת).

הכנה:

1. בסיר אדים כפול, או במיקרו, ממיסים את שקולד הפרה ושופכים על השיש.

2. באותו הסיר (לאחר שנוקה מהשוקולד), ממיסים שוקולד לבן, שופכים אותו קצת מעל השחור וקצת איפה שרוצים אבל כך ששני השוקולדים יהוו מיקשה אחת.

3. מדביקים מעל את התנינים ושאר הסוכריות, ממתינים כחצי שעה עד שיקרש.

4. לוקחים שפכטל וכמה ילדים, מעמידים את כולם ליד השיש, הם מתחילים מיד לגרד ולאכול וגם לריב על התנינים האדומים.

אם רוצים פחות בלאגן - אפשר לצקת את השוקולד על מגש, או משטח עץ מצופה בנייר כסף.

חזור למעלה
עוגת הפודינג של יהלי

חומרים:

2 אריזות של ביסקוויטים עגולים

1 ליטר חלב

1 חבילה פודינג וניל

1/2 ליטר שמנת מתוקה

שקית אחת של ממתקי שוקולד שמהר נמסים בפה

2 חבילות שוקולד פרה

12 קרמבו וניל (טריים מתחילת העונה)

הכנה:

1. משרים את הביסקוויטים בחלב לאחר כארבע דקות מרצפים איתם תבנית פיירקס מלבנית (בגודל 20X30).

2. ממיסים את הפודינג בכוס חלב חם, מקציפים את השמנת המתוקה וטורפים לתוכה את תערובת הפודינג. מניחים חצי מן הקצפת על שכבת הביסקוויטים הראשונה.

3. מעל לקצפת מניחים שכבה נוספת של ביסקוויטים ועליהם את יתרת הפודינג המוקצף. מטביעים את חטיפי השוקולד לתוך שכבת הפודינג.

4. מעל סיר אדים ממיסים את שוקולד הפרה ושופכים על העוגה. מעבירים את העוגה למקרר לחצי שעה.

5. מוציאים את העוגה מן המקרר ומניחים עליה בצורה מסודרת את הקרמבואים, לוקחים סכין חדה וחותכים ריבועים מן העוגה כאשר פעולת החיתוך מתחילה כשהלהב חודר אל תוך הקרמבואים מבלי שהם קורסים.

חזור למעלה
פיצה

לבצק:

1 ק"ג קמח לבן (רצוי 'שטיבל 1')

750 מ"ל מים

5 כפות סוכר

1/2 1 כפות מלח

1 שקית (11 גרם) שמרים יבשים

לרוטב עגבניות:

1 ק"ג עגבניות אדומות ובשלות

4 שיני שום, קלופות ופרוסות

1/2 כוס שמן זית

לגבינה:

גבינת מוצרלה פרוסה

הכנה:

1. מכינים את הבצק: מכניסים את כל החומרים פרט למים לקערה (בנפח של 5 ליטר לפחות) ומערבבים. יוצקים את המים בבת אחת לתוך הקערה ולשים בידיים במשך 7 דקות. מכסים במגבת ונותנים לתערובת הבצק לנוח כשעה. מקפלים בעדינות ונותנים לבצק מנוחה שניה של כ-30 דקות. צרים מן הבצק שלושה כדורים, מניחים על משטח מקומח (רצוי משטח עץ, או שיש), מניחים מעל כדורי הבצק מפית בד עדינה ונותנים לתפוח כ-15 דקות נוספות.

2. בינתיים מכינים את הרוטב: שוטפים את העגבניות ובעזרת סכין חדה חורצים שני חריצים מוצלבים בקליפת העגבניה.

3. מרתיחים מים בסיר גדול, ממליחים וזורקים פנימה את העגבניות החרוצות למשך דקה אחת. מסננים, שוטפים במים קרים ומסירים ביד את הקליפה. חותכים כל עגבניה לחמישה פלחים.

4. יוצקים את שמן הזית והשום לסיר כבד. מדליקים את להבת הגז ומחממים את השמן (השום והפלפל ישחררו את הטעמים פנימה). כשהשום נהפך לשקוף אך לא מתחיל עדיין להיחרך, מוסיפים את העגבניות הקצוצות והמלח, מביאים לרתיחה תוך עירבוב מפעם לפעם עד שהרוטב מקבל מירקם עשיר, סמיך שציבעו אדום זוהר.

5. מרדדים כל אחד מכדורי הבצק לעיגול שקוטרו כ-25 ס"מ ועוביו כ-5 מ"מ, מורחים רוטב עגבניות, מסדרים גבינת מוצרלה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה. אופים עד שהבצק משחים.

התוכנית משודרת בערוץ 8, בכל מוצאי שבת, בשעה 20:30

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משחקים...
צילום: ערוץ 8
לשים...
צילום: ערוץ 8
מסדרים...
צילום: ערוץ 8
את הממתקים...
צילום: ערוץ 8
ואוכלים.
צילום: ערוץ 8
מומלצים