שתף קטע נבחר

"שיעור התמותה מסארס גבוה משצפינו"

מומחים באירגון הבריאות העולמי מעריכים ששיעור התמותה מהסארס עומד על כ-15 אחוזים, בניגוד להערכות נמוכות יותר עד כה. מדענים: הנגיף לא עובר מוטציות כאשר הוא מתפשט, עובדה שתקל על מציאת חיסון נגד המחלה בעתיד

מומחי אירגון הבריאות העולמי עידכנו את ערכי שיעור התמותה מסארס ברחבי העולם והם עומדים כרגע על כ-15 אחוזים. עד כה סברו מומחים ששיעור התמותה מהמחלה הוא בין 6 ל-10 אחוזים מקרב החולים. הערכות המומחים נובעות ממחקר מקיף שבוצע בנושא המתבסס על נתונים מעודכנים שהתקבלו מסין, קנדה, הונג-קונג, סינגפור ווייטנאם.
המומחים אמרו אתמול (יום ה') שהמחלה מסוכנת יותר משהעריכו תחילה, במיוחד בקרב אוכלוסיה מבוגרת. על פי ממצאיהם, יותר ממחצית החולים בסארס שגילם גבוה מ-65 - מתים מהמחלה.
מחקר מקיף נוסף שבוצע לאחרונה על ידי חוקרים מהונג-קונג העריך ששיעור התמותה מהמחלה עלול להגיע עד 55 אחוזים אצל בני 60 ומעלה, ועד 13.2 אחוזים אצל אנשים צעירים יותר. בסך הכל עלול שיעור התמותה להגיע ל-20 אחוזים בממוצע. אם יתאמתו נתוני מחקר זה, שפורסמו בכתב העת הבריטי לאנסט, עשויה מחלת הסארס להיות אחת מהמגיפות הקטלניות ביותר שמוכרות כיום.

חישוב גס

חישוב שיעור התמותה בוצע עד כה בצורה גסה. אחת השיטות היתה חלוקה של מספר מקרי המוות במספר החולים, משוואה שהניבה תוצאה של 7.1 אחוזים. אולם נתון זה מציג הערכה נמוכה של רמת הסיכון משום שהוא מניח שכל מי שאושפז לטיפול ישרוד. החישוב החדש מתבסס על הערכות של קצב ההחלמה מהמחלה לאחר מתן טיפול בבית חולים ונקיטת צעדי זהירות, וכן חישוב הסיכוי למות ממנה לאחר שבוע, שבועיים וכו'. אולם באירגון הבריאות העולמי מדגישים שגם הנתון החדש הוא הערכה וששיעור התמותה המדוייק יוכל להיקבע רק כאשר ימגרו את המגיפה.
אירגון הבריאות העולמי מפרסם באתר האינטרנט שלו את הנתונים המעודכנים על מספר החולים במחלה במדינות העולם שם הופיע הנגיף, ומספר מקרי המוות כתוצאה מהמחלה. עד כה נמנו יותר מ-7,000 מקרים של סארס ויותר מ-500 מקרי מוות.

הסארס לא עבר מוטציות

בתוך כך פירסמו מדענים תוצאות מחקר מקיף ראשון מסוגו בנושא נגיף הסארס, לפיהם הנגיף לא עבר מוטציות רבות מאז החל להתפשט ברחבי העולם. מומחים ציינו שהממצאים מעודדים משום שהם מצביעים על העובדה שהנגיף יציב וכך גדלים הסיכויים שניתן יהיה למצוא חיסון נגדו. עם זאת הם אמרו שתהליך כזה עשוי לקחת שנים.
מנגד הביעו מומחים אחרים דאגה נוכח הממצאים. מומחים אלה סברו שהנגיף ייחלש כאשר הוא מתפשט בקרב האוכלוסיה ושחומרת ההידבקות תדעך, אולם הממצאים מוכיחים שהוא נשאר עמיד כשהיה בתחילה.
מידע זה מצטרף לדאגה שהביעו ברחבי העולם השבוע כשנודע שהנגיף עמיד גם מחוץ לגוף, ומסוגל לשרוד שעות עד ימים על משטחים בטמפרטורת החדר, עובדה שמגבירה את סיכויי ההידבקות באופן ניכר.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
שיעור תמותה גבוה. סארס
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
מדענים: הסארס לא עבר מוטציות
צילום: איי פי
מומלצים