שתף קטע נבחר

ארגון הבריאות: דו"ח הסארס של סין "מלא חורים"

"אין לרשויות מושג על מימדי המחלה בארצן", האשימה דוברת הארגון. בבייג'ינג הוחלט על הפחתת מסים למסייעים במאבק נגד הנגיף. מדען אוסטרלי: חיסון יעיל למחלה נמצא עדיין "במרחק של שנים"

ארגון הבריאות העולמי מאשים כי הדו"ח שפירסמה סין אודות התפשטות מגיפת הסארס בתחומה הוא "חלקי ומלא חורים". דוברת ארגון הבריאות אמרה היום (שבת), כי הדו"ח מתקשה להסביר כיצד נדבקו במחלה לפחות מחצית מהחולים.
לטענת הארגון, עיקר המידע שחסר עדיין בדיווחים של הרשויות הוא היכן התגוררו החולים שלקו במגיפה, והיכן סביר שתקף אותם הנגיף. הדוברת ציינה עם זאת, כי חל שיפור בהעברת הנתונים אודות החולים בבייג'ינג הבירה. לדבריה, גורמים רשמיים אינם יודעים להסביר כיצד נדבקו במחלה מחצית מהחולים בה, "כך שלמעשה אין להם מושג מה מתרחש".
"המחלה מתפשטת לכיוון מסויים, וייתכן שאתם לא תדעו על כך דבר", הוסיפה הדוברת. היא הסבירה כי חלק מבתי החולים לא יודעים כיצד לנהוג במי שנדבק במחלה. "עליהם לברר היכן החולים מתגוררים, עם מי התרועעו", אמרה.

הפחתת מיסים למסייעים במיגור המגיפה

הרשויות בסין מצאו דרך מקורית להילחם במחלה: סוכנות הידיעות הרשמית של המדינה הודיעה, כי תינתן הנחה במס לעסקים אשר נפגעו קשות בעקבות התפשטות המחלה, וכן יינתנו הקלות מס לעובדי מערכת הבריאות ולתורמים לה. במחוז הדרומי גוואנגדונג, בו הופיע הוווירוס לראשונה הוחלט על הקלות מס שערכן מוערך ב-109 מיליון דולרים. ההקלות ניתנו לעסקים שהתמחו בהסעות, תיירות, מלונאות ומסעדות.
שמונה חברות ביטוח אף הציעו פוליסות חדשות, למקרה של הידבקות או פגיעה מהמחלה. הפוליסות תקפות למשך שנה.

"טיוואן איבדה שליטה על המחלה"

ארגון הבריאות העולמי הזהיר מפני התפשטות מחלת הסארס בטייפה שבטיוואן, כיוון שגורמי הבריאות במדינה לא איתרו את מקור המחלה בה נדבקו רבים. זהו סימן לכך שטיוואן איבדה את השליטה על הסארס, הסבירו בארגון.
בשלבים הראשונים של התפשטות המחלה הצליחו בטיוואן לבודד את החשודים כמי שנדבקו בה. רבים מהם הגיעו מסין ומהונג קונג. אך המחלה התפשטה במהירות ויצאה מכלל שליטה.
המדינה דווחה על 23 חולים נוספים בסארס שאותרו היום. מספר החולים הכולל עומד כעת בטיוואן על 172 איש, כאשר 18 בני אדם מתו ממנה. בסין מתו 235 איש, בהונג קונג 212, בסינגפור 27, בקנדה 23, בוויאטנם חמישה, במלזיה שניים, וכך גם בפיליפינים ובתאילנד. בסך הכל המחלה גבתה את חייהם של 524 בני אדם ברחבי העולם.

מדען אוסטרלי: חיסון לסארס - רק בעוד מספר שנים

מדען אוסטרלי בכיר העריך, שהחיסון המיוחל למחלת הסארס יימצא רק בעוד מספר שנים. זאת בשל החשש מפגיעה במערכות חיוניות בגוף בשל החיסון.
סטיב ווסלינג, המתמחה במיגור נגיפים, אמר כי "חייבים להיות זהירים מאוד, ופירוש הדבר הוא שחיסון יעיל נמצא במרחק של שנים". לדבריו, גם טיפול יעיל במחלה יימצא רק בעוד זמן רב. הדברים נאמרו בכנס חירום בינלאומי במלבורן בעניין המגיפה הקטלנית.
המחלה קטלה את חייהם של מחצית מהחולים בה אשר גילם גבוה מ-60, על פי מחקר חדש שפורסם. חיסון פוטנציאלי יכול לגרום לתגובה שתחמיר את מצבם של החולים, הסביר המדען.
חברות וארגונים רפואיים החלו בחיפוש אחר תרופה לסארס. "אני מקווה שאכן תימצא תרופה למחלה, על אף שכרגע לא איתרו גורמים שיפעלו נגד וירוסים הקשורים אליו. לכן הדבר עלול לקחת זמן", הוסיף ווסלינג.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הדו"ח מלא חורים. סין
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
הונג קונג. מתגוננים
צילום: רויטרס
מומלצים