שתף קטע נבחר

סין מאיימת להוציא להורג חולי סארס שיפרו את הבידוד

בניסיון למנוע את התפשטות הנגיף, מחריפים השלטונות את צעדיהם. העונש החמור יוטל על מי שידביק אנשים "באופן מכוון". מי שיעשה זאת "שלא בכוונה" ישלח לשלוש עד שבע שנות מאסר

סין מאיימת לגזור עונש מוות או מאסר עולם על חולי סארס שייפרו באופן מכוון את תנאי הבידוד ויפיצו את הנגיף. זאת, בניסיון נוסף למנוע את התפשטות הנגיף במדינה.
על העונשים החליטו בית המשפט העליון בבייג'ינג, והתובע הראשי. "על הפצה מכוונת של הנגיף, תוך סיכון האוכלוסיה, וגרימת מוות או נזקים לרכוש, ייגזרו עונשים שינועו בין עשר שנות מאסר, למאסר עולם או עונש מוות", הוחלט.
בנוסף, חולים שיסרבו לעבור בדיקות רפואיות, יפרו את תנאי הבידוד וידביקו אנשים נוספים בנגיף באופן "לא מכוון", עשויים להישלח לשלוש עד שבע שנות מאסר.
כמו כן הוחלט שבכירים במערכת הבריאות, שיימצאו אשמים ברשלנות שאיפשרה את התפשטות הנגיף, עשויים להישלח לשלוש שנות מאסר. מאות בכירים, בהם שר הבריאות וראש עיריית בייג'ינג, פוטרו בעקבות כשלונם בטיפול בנגיף.
בסין נרשמו כבר כמה מקרים של חולים שסירבו להישמע להוראות הבידוד. בחודש שעבר למשל, בעיר המונגולית לינה, רופא בן 40, לי סונג, שנדבק בנגיף פרץ את הבידוד ושבר ציוד רפואי, לאחר שאשתו והוריו מתו מסארס. לי נדבק בנגיף בבית חולים בבייג'ינג והעביר אותו ל-28 אנשים, בהם אשתו והוריו.
ההחלטה לאיים בעונש מוות עוררה ביקורת בקרב פעילי זכויות אדם. "הצעדים קיצוניים מדי, והעונשים כבדים מדי", אמר פעילי זכויות אדם בהונג קונג, פרנק לו. לדבריו, "זו הפרה של זכויות האדם, והדבר גם לא אושר בפלמנט הסיני".
סין דיווחה הבוקר כי ארבעה בני אדם נוספים מתו ממחלת הסארס. כמו כן נמסר על 52 מקרים חדשים של הידבקות במחלה. עד כה מתו בסין 271 בני אדם מהמחלה ו-5,163 נדבקו בנגיף.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
גם הבכירים עשויים להיענש
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
נלחמים בנגיף (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים