שתף קטע נבחר

מדד האלימות: אוהדי בית"ר ירושלים זכו באליפות

הקרן החדשה לישראל פרסמה ממצאיה מהעונה האחרונה במגרשים. במקום השני זכו אוהדי מכבי ת"א, ובשלישי אפשר למצוא את אוהדי מכבי חיפה. ל', מתנדבת בפרוייקט: "אם יגיעו יותר נשים לכדורגל גברים לא יתנהגו כמו בג'ונגל"

הקרן החדשה לישראל, שמממנת את פרוייקט בדיקת ההסתה והאלימות במגרשי הכדורגל, פירסמה במסיבת עיתונאים את ממצאיה הסופיים (הטבלאות המלאות - בתחתית הידיעה). על פי התוצאות, אוהדי בית"ר ירושלים סיימו את העונה במדד האלימות וההסתה במקום הראשון בפער ניכר מיתר האוהדים. במקום השני דורגו אוהדי מכבי תל אביב, והקהל של מכבי חיפה - שלישי. אוהדי עירוני ראשון לציון דורגו במקום האחרון וזכו בתואר הקהל ההוגן של העונה.
מנכ"ל בית"ר ירושלים, אברהם לוי, אמר בתגובה לפרסום הנתונים: "רוב האוהדים של בית"ר הם אוהדים טובים. אולי הקרן הושפעה ממיעוט האוהדים שכמוהם יש בכל מקום, אבל בוודאי שלקבוצה כמו בית"ר, עם עשרות אלפי אוהדים, יהיו גם כאלו פחות טובים. ברור שאצל קבוצות כמו מכבי פתח תקווה עם 100 אוהדים או ראשון לציון עם 400 זה לא יקרה".
מנכ"ל הקרן החדשה, אליעזר יערי, הסביר את מהות הפרוייקט: "מדובר בפרוייקט אשר מקיף 35 מתנדבים שנשלחו למגרשי הכדורגל כדי למדוד את מדד ההסתה והאלימות. המטרה שלנו היא לגרום לשינוי חברתי בגלל מה שקורה במדינה והאלימות הגוברת. אנחנו מאמינים ששינוי במגרשי הכדורגל יכול לתרום לשינוי בחברה".
יערי גם גילה מהי הקריאה הגזענית הפופולארית ביותר: "גילינו לאורך השבועות האחרונים (6 משחקים) כי הקריאה הנפוצה ביותר היא 'סלים טועמה מחבל'. ישנן קריאות גזעניות כלליות כנגד ערבים, בעיקר מצד אוהדי בית"ר ירושלים כאשר במשחקיהם האחרונים נשמעו אמירות כמו: 'יש ערבים בקבוצה, אין אוהדים'".
יערי הוסיף, כי המטרה העיקרית של הפרוייקט, מעבר להורדת רמת האלימות, היא להעביר את המידע להתאחדות לכדורגל ולכל הגורמים המעורבים האמורים לטפל בבעיה. "אנחנו מרימים את הכפפה בשביל ההתאחדות, הספונסרים של הקבוצות ולכל אלה שקובעים בכדורגל הישראלי, כולל משרד החינוך. באירופה יש עכשיו מסע הסברה נרחב של ההתאחדויות נגד אלימות וזה מה שאנו רוצים לראות בארץ. זה לא התפקיד שלנו לפעול ולשנות, אלא להביא את הדברים על מנת שאלו שקובעים יוכלו לשנות ולעשות את זה".
יערי הזהיר מפני ההשלכות של הימשכות האלימות והקריאות הגזעניות במגרשים: "יש מספר ספונסרים שמשקיעים המון כסף בכדורגל, ואשר לא מוכנים לסבול שהקבוצה שלהם מקוטלגת כ'קבוצה אלימה'. לכן, הם עלולים לצמצם את ההשקעה שלהם במועדון. מסר מעין זה עבר כבר להנהלות הקבוצות, ואני מקווה שכאן יעשה השינוי".

"הגעת נשים למגרשים תצמצם את האלימות"

ל', מנהלת חשבונות בשנות ה-30 לחייה, מתנדבת בפרוייקט. היום היא סיפרה ל-ynet על מהות העבודה: "אני אוהדת כדורגל והולכת למשחקים עם שני ילדיי. המטרה שלי היא להגיע למשחק ולא לשמוע אף קריאה גזענית, אלא רק קריאות עידוד לקבוצה שלי. אני לא מבינה את הקשר בין 'מוות לערבים' לבין כדורגל, וזה בעצם מהות העבודה. בסופו של דבר זה ניתן לשינוי. מבחינתי זה פרוייקט אישי, משפחתי, באמצעותו אני מנסה לחנך גם את הילדים שלי ואני מאמינה שאם יגיעו יותר נשים לכדורגל הגברים לא יתנהגו כמו בג'ונגל, וגם האלימות הפיזית והמילולית תפחת".

הטבלה המלאה - ליגת העל

1. בית"ר ירושלים
2. מכבי תל אביב
3. מכבי חיפה
4. מכבי נתניה
5. הפועל תל אביב
6. הפועל באר שבע
7. בני יהודה
8. מכבי פתח תקווה
9. הפועל כפר סבא
10. מ.ס אשדוד
11. הפועל פתח תקווה
12. עירוני ראשון לציון

הטבלה המלאה - הליגה הלאומית

1. נצרת עילית
2. אחי נצרת
3. הפועל ירושלים
4. מכבי הרצליה
5. הפועל חיפה
6. מכבי כפר קנא
7. צפרירים חולון
8. בית"ר באר שבע
9. בני סכנין
10. הפועל רעננה
11. מכבי קריית גת
12. הפועל רמת גן

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
זכו בתואר המפוקפק. אוהדי בית"ר ירושלים
צילום: ראובן שוורץ
צילום: ראובן שוורץ
במקום השני. אוהדי מכבי תל אביב
צילום: ראובן שוורץ
צילום: ערוץ 2
מקום שלישי. אוהדי מכבי חיפה
צילום: ערוץ 2
מומלצים