שתף קטע נבחר

"שיחות בין ישראל לפלסטינים על שיגור משקיפי או"ם"

כך מדווח "וושינגטון פוסט", המציין כי זהו איתות לכך שישראל מוכנה לדון באפשרות להצבת משקיפים חיצוניים בשטחים, כפי שמבקש ערפאת. ממשרד החוץ נמסר כי עמדת ישראל לא השתנתה - וכך הובהר. יו"ר הרשות נועד עם המתאם האמריקני דניס רוס

העיתון "וושינגטון פוסט" טוען היום (יום ה') כי ישראל מנהלת שיחות חשאיות עם הפלסטינים, בנוגע לשיגור מאות משקיפי או"ם לשטחים.
על פי הדיווח, התקיים מפגש בין בכירים משני הצדדים בחדרי המשלחת המצרית באו"ם. בפגישה נדון הרעיון לשגר מאות משקיפים למזרח ירושלים, רצועת עזה והגדה. דיפלומטים באו"ם אמרו כי הדבר מהווה איתות לכך שישראל מוכנה בראשונה לדון באפשרות לשגר כוח משקיפים חיצוני לשטחים.
ראש הממשלה, אהוד ברק, דחה בעבר את הרעיון, אותו מנסה יו"ר הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת, לקדם בשיחותיו עם האמריקנים. ערפאת טען כי הדבר נחוץ כדי להגן על הפלסטינים "מפני התוקפנות הישראלית". בנאום שנשא במועצת הביטחון, הוא ביקש לשגר 2000 משקיפים.
ממשרד החוץ נמסר ל-ynet בתגובה לידיעה: "היתה פניה פלסטינית לברר את עמדתנו בסוגיית כוח משקיפים של האו"ם. נמסרה להם תשובתנו כי אין שינוי בעמדת ישראל, המתנגדת לכל כוח רב לאומי".
ראש הממשלה אהוד ברק נועד הבוקר עם שר החוץ הרוסי איגור איבנוב, שהבהיר כי רוסיה לא תתמוך בהחלטה שתתקבל בנושא משקיפים בינלאומים בניגוד לעמדת ישראל.
בתגובה לידיעה שפורסמה ב"וושינגטון פוסט" אמר ח"כ דני נווה מהליכוד כי "עצם נכונות הממשלה לדון בנושא המשקיפים, מוכיחה לערפאת שהאלימות משתלמת ושממשלת ברק מתנצלת מול האלימות הפלסטינית".
ח"כ שאול יהלום מהמפד"ל אמר כי "במקום להיכנס למשא ומתן רציני ואחראי להקמת ממשלת חירום, ממשיך ראש הממשלה במדיניות ההבלגה, עליה החליט בקבינט, כדי להמשיך את חלום הבלהות של אוסלו עם פרטנר פלסטיני אלים בדמותו של ערפאת".
ח"כ רן כהן ממרצ קורא לראש הממשלה להסכים להצבת כוח משקיפים של האו"ם במוקדי החיכוך בין ישראל לפלסטינים.
"הצבת כוח משקיפים על פי המודל של הכוח, המוצב בחברון, אינה פתרון קסם לכל הבעיות, אולם אם בכוחה להוריד את מספר הנפגעים וההרוגים, אזי חובה עלינו לנסותו", אמר כהן.

ערפאת נועד עם רוס

יו"ר הרשות הפלסטינית יאסר ערפאת אומר כי ראש הממשלה ברק התעקש להסלים את העימותים בכל האמצעים העומדים לרשותו. לדבריו מה שקורה בשטח הוא "מלחמה ותוקפנות כלכלית וצבאית ישראלית נגד הפלסטינים".
ערפאת אמר את הדברים בסיום פגישתו עם המתאם האמריקני דניס רוס, והדגיש כי הפתרון למצב הוא פתרון מדיני - ויש לעשות הכל כדי להחיות את התהליך.
יועצו של ערפאת, נביל אבו רודיינה, אומר כי ערפאת העביר באמצעות רוס איגרת מדינית לנשיא קלינטון.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ערפאת. הגנה מפני התוקפנות הישראלית
צילום : איי פי
ברק. דחה את הרעיון
צילום : איי פי
דודו פריד
נווה. ערפאת רואה שהאלימות משתלמת
דודו פריד
מומלצים