שתף קטע נבחר

הגבלת איחוד המשפחות אושרה בקריאה ראשונה

על-פי החוק החדש שהגישה הממשלה, פלסטיני שיינשא לבן-זוג מערביי ישראל לא יתאזרח, ויתקשה לקבל תושבות קבע. בסיעות הערביות זועמים: זו גזענות. בצלם: ההצעה אינה חוקית

ברוב של 47 תומכים מול 34 מתנגדים, אישרה היום (ד') הכנסת בקריאה ראשונה את הצעת החוק הממשלתית "האזרחות והכניסה לישראל“, שהגיש שר הפנים אברהם פורז בשם הממשלה. על-פי החוק, פלסטינית שתינשא לערבי ישראלי לא תקבל אזרחות ישראלית, ותתקשה לקבל תושבות קבע.
ב-ynet נחשף לאחרונה כי ראש הממשלה, אריאל שרון, הורה לתקן את חוק האזרחות, באופן שלא תינתן אזרחות אוטומטית לילד בעל "דם פלסטיני", כלומר, מי שאחד מהוריו הוא ממוצא פלסטיני. הדברים התבררו ממכתב של היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, שהגיע לידי ynet.
החוק החדש מרחיק לכת מכך: על-פי החוק, פלסטינית שתינשא לערבי ישראלי תתקשה לקבל תושבות קבע בעצמה, ולא רק עבור ילדיה. באמצעות החוק מבקשת הממשלה להגביל את איחוד המשפחות, כחלק מהמדיניות בה החל שר הפנים לשעבר, אלי ישי, בהחלטה שהתקבלה במאי 2002.
אם יאושר החוק בקריאות שנייה ושלישית, הוא יהיה תקף לשנה, במעמד של "הוראת שעה" - כך שמדי שנה תתבקש הכנסת לאשררו מחדש.

הסיעות הערביות: "זו גזענות"

הסיעות הערביות בכנסת הביעו זעם על העברת החוק בקריאה ראשונה. סיעת בל"ד טוענת ש"זהו חוק גזעני, שמטרתו למנוע את הגדלת מספר הערבים אזרחי המדינה גם במחיר פגיעה בזכות האזרח לבחור את שותפו או שותפתו לחיים". בסיעה אומרים כי "אין מדינה בעת הזאת שמוכנה לציין בחוק קבוצת בני אדם אתנית או לאומית כמנועה מקבלת אישור שהייה או ישיבה, שמקנים לה חוקים אחרים. מדינת חוק היא לא מדינה שמבטלת את חוקיה בהוראות שעה גזעניות".
ח"כ מוחמד ברכה מחד"ש תקף בחריפות את החוק: "מדובר בחוק אומלל ומאמלל, אנטי-הומני ואנטי-אזרחי, המכוון נגד האוכלוסייה הערבית במדינת ישראל".
גם ארגון בצלם טוען כי הצעת החוק היא גזענית ואינה חוקית. בהודעה מטעם הארגון נאמר כי "משמעות ההחלטה ברורה: מדינת ישראל כופה על המבקשים להינשא לפלסטינים לבחור בין שתי רעות: האחת - לא להתחתן, השניה - לעזוב את ביתם. זו הצעה גזענית, הסותרת את עקרון השוויון בין אזרחים. ככזו היא אינה חוקית".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מכתב היועץ המשפטי שהגיע לידי ynet
צילום: אלכס קולומויסקי
פורז. ממשיך במדיניות קודמו
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים