שתף קטע נבחר

בכירים בש"ס: סיכויים קלושים להארכת רשת הביטחון

יו"ר ש"ס אומר שהוא אינו מנהל מו"מ עם העבודה ועם מר"צ על הארכת רשת הביטחון. בעבודה אומרים כי ראש הממשלה מעדיף להאריך את רשת הביטחון, ולא לנסות להרכיב ממשלת חירום. לפיד: ברק בוגד ברפורמה האזרחית. רן כהן: שינוי הופכת לגרורה פוליטית של הליכוד

בתחילת השבוע תקיים ש"ס התייעצות פנימית בנוגע להארכת רשת הביטחון. בכירים במפלגה אומרים שקלושים הסיכויים שתוארך רשת הביטחון, וקלושים עוד יותר סיכוייה של ש"ס להצטרף לממשלה במתכונתה הנוכחית. בש"ס טרם הוקם צוות לניהול המו"מ עם ישראל אחת.
יו"ר ש"ס, אלי ישי, התייחס לנושא בכנס קהילות יהודיות שהתקיים ביום ו' בבנייני האומה בירושלים: "נותרו עוד כעשרה ימים לרשת הביטחון, זה הרבה זמן לחשוב ולשקול את כל הדברים", אמר ישי, "מוקדם מאוד לקבוע כעת. בשבוע הבא נאמר את החלטתנו, אני לא אומר מה התנאים הכספיים שלנו, ומה שום דבר. מה שחשוב לנו זה הביטחון לישראל".
ישי רמז שהטיעון הקודם להארכת רשת הביטחון, לפיו ש"ס תתמוך בממשלה כל עוד מצב החירום נמשך, אינו תקף עוד: "המצב הוא שונה מבחינה ביטחונית ומהרבה סיבות אחרות".
יו"ר ש"ב הוסיף וטען כי ש"ס אינה מנהלת מו"מ עם העבודה ועם מר"צ: "כל מה שדרשנו זה שיהיה שוויון בין ילדי ישראל ושהאוצר יחזיר לשכבות החלשות את מה שלקח. לא הקמתי צוות ואין שום מו"מ חשאי או גלוי, המספרים שמציג משרד האוצר כדרישות שלנו מופרכות, האוצר מנסה להראות כאילו יש סוחט ונסחט".
בנאומו בכנס דיבר ישי על פרשת השבוע, פרשת "וירא", והתייחס ליחסי ישראל עם הפלסטינים: "שרה אמרה לאברהם גרש את ישמעאל ואת בן האמה הזו", אמר ישי, "מאז ומתמיד ישמעאל לא רצה בטובתו של ישראל. גם בדורנו אנו צריכים ללמוד מאבותנו הקדושים ומשרה אמנו שראתה מה יקרה בסוף הדורות: ישמעאל דרש פי שניים, אך שרה אמרה יצחק יירש את הארץ. עם ישראל רוצה שלום, אבל הם רוצים מלחמה. הקדוש ברוך הוא אמר לאברהם: כל מה שתאמר לך שרה תעשה, גרש את בן האמה. אנחנו אומרים לפלסטינים: עם ישראל רוצה שלום, אבל אם לא תלכו בשלום, יהיה קו הפרדה, ולא תהיו אתנו. כשתהיו במדבר תראו כמה אתם מפסידים מכך", דברי ישי.

טומי לפיד: הפקרת הציבור החילוני

יו"ר מרצ, יוסי שריד, ביקש מחברי הכנסת רן כהן וחיים אורון לייצג את מר"צ במו"מ עם השרים אברהם שוחט ויוסי ביילין על הארכת רשת הביטחון.
אורון מנהל בימים האחרונים מגעים עם ש"ס, כדי לשכנעם להאריך את תקופת רשת הביטחון, ולאחר מכן להצטרף לממשלה.
יושב ראש שינוי, חבר הכנסת יוסף (טומי) לפיד, אמר בתגובה לניסיונו של ראש הממשלה ברק להאריך את רשת הביטחון עם ש"ס: "ניסיונו של ברק להקים מחדש את הקואליציה האומללה עם ש"ס ומרצ הוא בגידה ברפורמה האזרחית והפקרת הציבור החילוני. מאות המיליונים שיוזרמו לקופות החרדים לא יקדמו את עניין השלום, משום שברגע המכריע ש"ס לא תצביע בעד השלום, אלא תברח עם כל הקופה".

רן כהן: "שינוי הופכת לגרורה פוליטית של הליכוד"

בתגובה לדבריו של לפיד אמר ח"כ רן כהן, חבר צוות המו"מ של מר"צ: "התקפתו של לפיד על מאמציו של ברק להקים קואליציה מתונה ואחראית, הופכת אותו ואת שינוי לגרורה פוליטית של שרון והליכוד. לפיד היה מוכן לשבת עם ש"ס, בתנאי שתהיה זו ממשלת מלחמה עם שרון, ולשם כך היה מוכן לדחות את המהפכה החילונית".
השר אמנון ליפקין התייחס לביקורת שנשמעת על המגעים בין ש"ס לעבודה: "כל הסיסמאות האלה הן בלופים - הרי כל ממשלה משלמת למפלגות במו"מ קואליציוני. הנה קיבלו את חוק קצבאות ילדים, שעלותו מיליארדים, והוא חוק פוליטי. תמיד היו דרישות כספיות פוליטיות, ותמיד יהיו", אומר שחק.

בעבודה מעריכים: סיכוי אפסי לממשלת חירום

ראש הממשלה, אהוד ברק, נועד ביום חמישי בלילה עם כמה משריו, בהם שר הפנים, חיים רמון, שר האוצר, אברהם בייגה שוחט, שר העבודה והרווחה, רענן כהן ושר המשפטים, יוסי ביילין. בפגישה השתתף גם יו"ר הקואליציה, ח"כ אופיר פינס. הפגישה עסקה בנושא רשת הביטחון של ש"ס, שתאריך התפוגה שלה הולך ומתקרב.
הדרישות של ש"ס, שנעות בין 3-4 מיליארד ש"ח, מוגזמות לטענת רבים במפלגת העבודה, למרות שברור לכולם, שהמשך רשת הביטחון של ש"ס יעלה לא מעט. "אלה לא המספרים המדוייקים", אומר רענן כהן ומוסיף: "אבל אם זו הכוונה, אני מעדיף ללכת לבחירות. ביום ראשון אפגש עם אלי ישי לפגישה ארוכה, ואני מעריך שנמצא דרך לסדר את זה".
שר האוצר, אברהם שוחט, אמר:"אם הם יישארו עם רמת התביעות שלהם, לא נענה להם. הרי הם יודעים שזה לא בא בחשבון, וצריך לשבת באופן רציני. זה לא העניין של 3 מיליארד או 4 מיליארד. אלה סעיפים שלא באים בחשבון, אבל אני בהחלט מעריך שיהיה ניתן להסתדר איתם".
המשתתפים בפגישה עם ברק העריכו שהסיכוי להקמת ממשלת חירום אפסי, מאחר שנמשכים הניסיונות לקיים משא ומתן עם הפלסטינים. גם אם שרון וברק יגיעו להסכם המקובל על שניהם, מעריכים בליכוד שהסכם כזה לא יעבור במרכז המפלגה כל עוד נתניהו מעורב בכך.
שר האוצר, אברהם שוחט, כבר מעריך, כי הבחירות יתקיימו ב-2001. אם התקציב לא יעבור עד 31 בדצמבר, יהיה התקציב הבא 1/12 לכל חודש מהתקציב הקודם, ואם לא יהיה תקציב עד מרץ - החוק מחייב הליכה לבחירות. לשוחט אין עדיין רוב להעברת התקציב, והוא גם לא מתכוון להעלות את הרפורמה במס להצבעה בכנסת גם בשבוע הבא.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
ברק. רוצה את ש"ס
צילום: איי פי
צילום: גלי תיבון
שוחט. ניתן יהיה להסתדר
צילום: גלי תיבון
צילום: שאול גולן
רמון. ביקורת חריפה על שוחט
צילום: שאול גולן
גלי תיבון
רענן כהן. מעדיף ללכת לבחירות
גלי תיבון
מומלצים