שתף קטע נבחר

"למכירה: גוף משומש - 45 מיליון דולר"

זה שוויו של גוף האדם, מבחינת מדעי הרפואה והביולוגיה; אבל, מי יישאר ליהנות מהכסף?

מי שיכול למכור את כל החלקים החשובים בגופו - יקבל בערך 45 מיליון דולר.
זו המסקנה של כתב-העת "וויירד" בגליונו לחודש אוגוסט, אשר החליט להתעלם מן ההיבטים החוקיים (זה לא חוקי) והמוסריים (זה לא מוסרי) והאחרים (זה רעיון מופרע למדי) של סדרת העסקות שניתן לערוך לגבי גוף האדם.
ולא מדובר רק בגוף כשיר של ספורטאי או דוגמנית; גם גופו של אדם שמן או של מעוות-צורה יכול להביא מיליונים - אם יפורק למרכיביו: נוזלים חיוניים, רקמות, נוגדנים.
בעבר, היה נהוג לחשוב כי כשנגמרה המסגרת - חייו של האדם - אין גופו שווה שום-דבר, וכל שנותר הוא לקבור אותו. יש גם שוק מסוים, בחלקו רלוונטי לפני המוות של האדם, לאברים החיוניים: לב, ריאה, כליה.
אבל המחירים של אברים אלה מתגמדים לעומת המחירים שמצאו כתבי הירחון. במקום הראשון - מוח-העצם, ששווה 23 אלף דולר לכל גרם; מכיוון שיש בגוף קילוגרם אחד של החומר הזה, מדובר בשווי כולל של 23 מיליון דולר.
די.אנ.איי, שנמצא בכל תא, שווה 1.3 מיליון דולר לגרם; בסך-הכל, החומר של הקוד הגנטי של כל אדם שווה 9.7 מיליון דולר. הנוגדנים - 7.3 מיליון דולר. תאי-ביציות של אשה, במשך 8 שנים - 224 אלף דולר. "תרומות"-זרע של גבר יצטרכו להינתן במשך 20 שנה כדי להגיע לסכום כזה.
ה"כוכבים" הנוכחיים של השוק לאברים חיוניים מחווירים לעומת מחירים כאלה. ריאה שווה 116,400 דולר בדיוק; כליה - 91,400 דולר; לב - בקושי 57 אלף דולר.
כתבי הירחון ציינו כי המחירים הנ"ל הם המקסימום שניתן להשיג בשוק, בהנחה שאינו היפותיטי לחלוטין. כמו-כן, הם מחושבים על בסיס ההנחה שניתן להשתמש בכל הכמות המצויה בגוף - תוך התעלמות מכך שמעבר לסף מסוים (נמוך למדי), אין תועלת בשאיבה נוספת מכיוון שכבר לא מדובר בחומר חי.
עורך העיתון כריס אנדרסון הסביר כי המחירים מיועדים להראות את ההתקדמות האדירה שרשמו לאחרונה מדע-הרפואה ומדע-הביולוגיה, ואת התחכום של האנושות בתחום הבנתה את גוף האדם ובתחום הטכנולוגיה של ניצולו המוחלט.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים