שתף קטע נבחר

הדיל של ד"ר זיסקינד

פרסום ראשון: מה עושה בית חולים ממשלתי עם מנתח בכיר, שנתפס כ"בעייתי" בגלל טענות על מספר פטירות גבוה? התשובה: מגיע איתו להסכם לפיו ייצא לשנה או שנתיים של השתלמות בחו"ל, יקבל את מלוא משכורתו - ועוד "בונוס" של 40,000 דולר. מי אמר שיש משבר במערכת הבריאות?

משבר בבתי החולים הממשלתיים? מחסור של 400 מיליון שקלים? מסתבר שדווקא אפשר למצוא כמה עשרות אלפי דולרים מכספי משלם המיסים - למשל כדי לאפשר לבית חולים לא להשתמש בשירותיו של רופא. כן - לא להשתמש.
ל-ynet הגיעו פרטי הסכם שנחתם בין הנהלת בית החולים "שיבא" בתל השומר לבין מנתח הלב, ד"ר צבי זיסקינד (להסכם במלואו לחצו כאן). שמו של ד"ר זיסקינד עלה לכותרות לפני כחצי שנה: בית החולים "שיבא" הודיע לו על הפסקת עבודתו כמנתח בכיר במחלקת ניתוחי לב, לאחר שהועלו נגדו טענות בדבר מספר גבוה של פטירות חולים.
לאחר מספר חודשים הוחזר ד"ר זיסקינד לעבודתו, אך הושעה לאחר שוועדה של משרד הבריאות קבעה שוב כי שיעור התמותה של מנותחים שלו - גבוה מהצפוי. בעקבות פנייה של ד"ר זיסקינד לבית הדין לענייני עבודה, הושג לפני כחודש הסכם גישור בין הצדדים, שקיבל תוקף של פסק דין.
ומה הוא כולל? במסגרת ההסכם, הסכים ד"ר זיסקינד לצאת להשתלמות של שנה עד שנתיים בחו"ל (לפי בחירתו). הוא ימשיך לקבל את מלוא שכרו - ובנוסף לכך יסייע לו פרופ' מרדכי שני, מנהל בית החולים, במתן מענק כספי בגובה של 40,000 דולרים, כדי שיתאפשר לו, על פי ההסכם, "לכלכל עצמו בכבוד".
את התנאים הנאים הללו, חשוב לזכור, מקבל ד"ר זיסקינד מבית חולים ממשלתי - שאיננו מעוניין כעת בהמשך עבודתו.
על פי ההסכם, לאחר שיסיים את ההשתלמות, ימציא ד"ר זיסקינד דו"ח על פעילותו בחו"ל, אשר יכלול את מספר וסוג הניתוחים שביצע ואף את מספר מקרי המוות שאירעו בניתוחים אלה.
יצויין כי הדעות המקצועיות אודות יכולותיו של ד"ר זיסקינד חלוקות וישנם רופאים בכירים התומכים בו. מנתח הלב פרופ' דני גור למשל, הביע בו תמיכה ואמר בעבר ל"ידיעות אחרונות" כי "נרקמה קנוניה במטרה להעיף אותו מבית החולים". פרופ' גור הוסיף וכינה את דו"ח ועדת משרד הבריאות שקבעה כי שיעור תמותת החולים של ד"ר זיסקינד גבוה מהצפוי - "חרטה ברטה".

תגובת בית החולים

רחל סופר שחר, דוברת תל השומר, מסרה בתגובה לידיעה כי "תהליך הגישור מקורו בבית הדין לעבודה. במסגרת הליך הגישור הועלו חוות דעת סותרות באשר לכישוריו של ד"ר זיסקינד. מחד היו חוות דעת הטוענות כי הוא מנתח כושל ומאידך חוות דעת הטוענות כי חלק גדול ממנותחיו היו מקרים קשים ומורכבים, אשר היו בסיכון גבוה".
לדבריה, "אשר על כן, במקום להיכנס להליך בדיקה של שנים אחורה, שהיה אמור להימשך זמן רב, וגם להיגמר בחוסר פסקנות הוצע על ידי המגשרים שתהליך הבדיקה יתבצע קדימה ולא אחורה. דהיינו במשך תקופה ארוכה של כשנתיים יוערכו הכישורים של ד"ר זיסקינד על ידי מנתח לב מוביל מחו"ל. במידה וכישוריו לא יימצאו טובים הרי שמקומו לא יהיה במערכת הציבורית. במידה וכישוריו יהיו טובים הוא יחזור לתקופת התנסות משותפת עם מנהל המחלקה".
היא ציינה כי "בית החולים, שדאג קודם כל לאיכות הניתוחים ולחיי המטופלים טרח להשיג תרומה ייעודית מחוץ למערכת הציבורית, מקרן פרטית, על מנת לאפשר לרופא להוכיח באם אכן יש לו כישורים כיוון שבענייני נפשות עסקינן. בצורה כזו ייעשה צדק לרופא מחד, ומאידך תימנע כל פגיעה אפשרית בחולים המנותחים במרכז הרפואי ע"ש שיבא".
דובר משרד הבריאות מסר ל-ynet כי הוא אינו רואה טעם להגיב על החלטת בית הדין.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההסכם בין "שיבא" לד"ר זיסקינד (לחצו כדי להגדיל)
אחוז תמותה גבוה? (אילוסטרציה)
צילום:דדי ליפשיץ
בית החולים "שיבא". לא רוצים להגיב
צילום:דדי ליפשיץ
מומלצים