שתף קטע נבחר

הבריטים לא השתכנעו: "ערפאת הוא מנהיג נבחר"

בלייר הבהיר לשרון: "אנחנו הידידים הטובים ביותר שלכם באירופה". אך למרות החיוכים והאווירה החמה, היעדים שהוצבו ערב הביקור לא הוגשמו: בריטניה לא תחרים את ערפאת, ונראה שגם לא תביא להקפאת נכסי החמאס באירופה. שרון הסתייג מההודנה ואמר: "עוד לא ראינו פעולה ממשית ברשות נגד הטרור"

"אנו הידידים הטובים ביותר שיש לישראל באירופה" - כך אמר ראש ממשלת בריטניה, טוני בלייר, לעמיתו הישראלי, אריאל שרון, במהלך פגישתם אמש (יום ב') בדאונינג 10 בלונדון.
במפלייתו של שרון אומרים כי הבריטים "יצאו מגדרם" כדי להפוך את ביקורו של ראש הממשלה למוצלח. ועם זאת, אחת המטרות העיקריות שהוצבו בירושלים ערב הביקור לא הושגה: בלייר ושר החוץ שלו דחו את הבקשה הישראלית להחרים את ערפאת.
שרון אמר למארחיו כי "היום ברור לכולם שערפאת הוא המכשול העיקרי להתקדמות בינינו לבין הפלסטינים. הוא חותר תחת כל יוזמה של אבו מאזן ולא מאפשר לו לבסס את מנהיגותו". ראש הממשלה הוסיף כי כל מפגש של יו"ר הרשות עם ראשי מדינות אירופה ומשלחות מטעמם "רק מחליש את אבו מאזן".
בלייר, כאמור, לא קיבל את עמדת שרון. פקידים בריטים בכירים אמרו כי כל עוד ערפאת הוא המנהיג הנבחר של העם הפלסטיני, אין להחרימו או לבודדו.

"ללחוץ על אבו מאזן בעניין הנשק"

בפגישה עם בלייר קבל שרון על האופן בו מתנהלת הרפורמה הביטחונית ברשות הפלסטינית. לדבריו, כל עוד לא מועברים כל כוחות הביטחון לשליטתם של אבו מאזן ודחלאן, וחלקם נותרים כפופים למרותו של ערפאת, לא תהיה מלחמה אמיתית בארגוני הטרור.
שרון אמר כי יש צורך להפעיל לחץ על אבו מאזן בעניין פירוק תשתיות הטרור. "אם זה לא יקרה", אמר, "זו סכנה לקיומה של מדינת ישראל, אך סכנה גדולה אף יותר לרשות הפלסטינית".
ראש הממשלה הציג בפגישה את הבעייתיות שהוא רואה בהפסקת האש הזמנית: "זו הפסקת אש שתאפשר להם להתחמש כדי להכין פעולות טרור בעתיד. פעילות פלסטינית של ממש נגד הארגונים טרם החלה. קיימת, אמנם, ירידה בפעולות הטרור, אך הצעדים שננקטים מאוד מצומצמים".

"השקעה ברווחה להחלשת החמאס"

שרון אמר לעמיתו כי "יש חשיבות לכך שתהיה הצהרה פומבית ביחס לדה-לגיטימציה של החמאס, הג'יהאד האיסלאמי והארגונים האחרים, הצהרה שמבהירה כי הארגונים הללו לא יכולים להתקיים, אם רוצים להתקדם בתהליך המדיני".
ראש הממשלה ביקש מבלייר לפעול להקפאת נכסי החמאס באירופה, ולעצירת פעילות הארגונים המזרימים לו כסף. ואולם, נראה שגם בנושא זה שרון לא קיבל את התשובה לה ייחל. באירופה גורסים כי אין לנקוט צעד שכזה במהלך הפסקת-האש, כדי שלא לסכנה.
בקשה נוספת שהעלה שרון נגעה לצורך בשותפות אירופית בהקמת פרוייקטים של רווחה ותשתיות ברשות הפלסטינית, על מנת להחליף את השירותים שמספק החמאס. "יש צורך בפעולות שיחלישו את אחיזתו של החמאס בציבור הפלסטיני", אמר ראש הממשלה.
במהלך ארוחת ערב משותפת עלה נושא גדר ההפרדה, שבלייר הסתייג ממנה בעבר. שרון טען כי "הגדר אינה גבול מדיני ואפילו לא ביטחוני, אלא רק אמצעי נוסף למנוע חדירת מפגעים לישראל, ולכן אין לדבר על הפסקת בנייתה. סוגיית הגבולות תיקבע רק בהסדר הקבע".
מחוץ ללשכה בדאונינג 10 הפגינו במהלך הפגישה כמאתיים מוסלמים נגד שרון ומדינת ישראל. בשבועות האחרונות פרסם "ארגון הסולידריות הפלסטינית" בבריטניה הודעה באינטרנט, בה קרא לבוא ולהפגין.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
שרון בפגישה עם בלייר
צילום: איי פי
צילום: ערוץ 2
הפגנות מחוץ לדאונינג 10
צילום: ערוץ 2
מומלצים