שתף קטע נבחר

הכנסת תמכה בהודעת שרון: יפונו מאחזים לא חוקיים

ראש הממשלה אמר כי "הרשויות יוסיפו לפעול נגד מאחזים בלתי מורשים" והדגיש כי עתיד ההתיישבות ביהודה ושומרון ייקבע רק בדיון על הסדר הקבע". ח"כ רמון אמר כי "אדריכל המאחזים הוא רה"מ, לאחר ששנים מנע את הורדתם". בסוף הדיון תמכה הכנסת בהודעת שרון

חברי הכנסת הצביעו אמש (יום ב') בעד הודעת ראש הממשלה, על פיה יפונו מאחזים בלתי חוקיים. 47 חברי כנסת תמכו בהודעה, 27 הצביעו נגד וח"כ אחד נמנע.
ראש הממשלה, אריאל שרון, הדגיש בנאומו כי "שאלת המאחזים הבלתי מורשים היא שאלה ישראלית פנימית מחד, אך בעלת רגישות בינלאומית מאידך. מנהיגים רבים בעולם חזרו והביעו בפני מחאה על כך, ולכולם הבהרתי כי המאחזים הלא מורשים נבנו ללא היתר, וישראל כמדינת חוק תסדיר עניין זה על ידי הרשויות המוסמכות שלה, כפי שהיא פועלת נגד בנייה בלתי חוקית בכל מקום אחר".
שרון ציין כי "מאחזים בלתי מורשים יפונו, כך פעלנו בממשלה קודמת ובנוכחית וכך בכוונתנו להמשיך ולפעול". עם זאת הדגיש ראש הממשלה כי "עתידה של ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון ייקבע אך ורק כאשר נדון בהסדרי הקבע. אין לנו שום כוונה לעסוק בכך עכשיו, ויהיה זה דבר לא נכון מבחינת האינטרסים של ישראל".

"ישראל תשלם מחיר יקר"

קודם לכן נשא ח"כ חיים רמון את הנאום המרכזי מטעם סיעות האופוזיציה בדיון, בו טען כי אדריכל המאחזים הוא ראש הממשלה, אריאל שרון, לאחר שבמשך שנים מנע את הורדתם. לטענת רמון, יש לפחות מאה מאחזים בלתי חוקיים שהוקמו בעידודו של שרון.
רמון אמר כי "לפני פחות משנה ניתן לי דו"ח בנושא כיו"ר וועדת חוץ וביטחון. ביקשתי את הדו"ח הזה, אמרו לי שאני יכול, אבל זה חייב להיות סודי. למה זה צריך להיות סודי? למה לא למסור את זה לציבור?" על פי רמון, בדו"ח הופיעו כ-100 התנחלויות, שחשדו שהן לא חוקיות. 30 וכמה אמרו כי הן חוקיות, לגבי 30 וכמה נוספים, שבהם חיים אנשים עד היום, אמרו 'אנחנו לא יודעים, צריך לבדוק'. כל 33 ההיאחזויות האלה הבלתי חוקיות, היו צריכות לרדת, אבל הן כולן מאוישות והן עדיין שם".
על פי רמון, "שרון משחק באש כי האמריקאים סבלניים עד אשר הם תופסים שמשקרים אותם. ישראל תשלם מחיר מדיני וביטחוני יקר. רצינותו של שרון בנושא המדיני נמדדת בראשונה בהתייחסותו למאחזים הבלתי חוקיים".
ח"כ קולט אביטל מהעבודה אמרה בדיון כי "המאחזים הם כמו תאים סרטניים, כאשר מחסלים אחד מתפשטים שלושה במקומו וראש הממשלה נותן יש לעבירות האלה". הדיון התקיים בעקבות בקשתה של ח"כ דליה איציק לקבל ממשרד הביטחון את רשימת המאחזים המלאה ולברר עם ראש הממשלה כיצד תנהג הממשלה במאחזים שפונו ואוכלסו מחדש.

עימות בליכוד סביב בניית הגדר

עימות התרחש אחר הצהריים בסיעת הליכוד סביב העברת הכספים לבניית גדר ההפרדה. בדיון שנערך אחר הצהריים בסיעת הליכוד בנושא, התנגדו חברי הכנסת אהוד יתום, רוחמה אברהם ומיכאל איתן להמשך העברת הכספים לבניית הגדר.
ח"כ אהוד יתום אמר בדיון כי "אם מעוניינים לגדר משהו, אז שיגדרו את היישובים הפלסטינים, ולא את היישובים היהודיים".
שר הביטחון, שאול מופז, אמר בתגובה כי הגדר תחסוך למערכת הביטחון תשלום לאנשי מילואים המוצבים בכוחות מתוגברים בשטחים. שר האוצר, בנימין נתניהו, הביע תמיכה בדברי מופז. ראש הממשלה, אריאל שרון, סיכם את הדיון, ותבע מחברי סיעת הליכוד בוועדת הכספים לתמוך בהמשך הפרוייקט ולאשר את התקציב כבר מחר. ראש הממשלה אמר כי "לא מדובר בגבול מדיני אלא באמצעי הגנה על ישראל אשר נועד גם למנוע הסתננות משפחות פלסטיניות לישראל".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
ראש הממשלה. נמשיך להוריד מאחזים
צילום: איי פי
צילום ערוץ 2
רמון. "ישראל תשלם מחיר יקר"
צילום ערוץ 2
צילום: אתר הכנסת
יתום. "לגדר את הפלסטינים"
צילום: אתר הכנסת
מומלצים