שתף קטע נבחר

רובינשטיין הודיע: פורש בתחילת ינואר

היועץ המשפטי לממשלה הודיע רשמית על כוונתו לפרוש מהתפקיד. הוא התחייב לסיים עד אז את הטיפול בתיקי הבכירים בהם החל לטפל. מועמדים אפשריים למינוי כמחליפיו: עו"ד אלי זוהר, פרופ' רות גביזון ופרופ' גבריאלה שלו

היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, הודיע הבוקר (יום א') על כוונתו לסיים את תפקידו בתחילת חודש ינואר. רובינשטיין התחייב בפני שר המשפטים, יוסף לפיד, לסיים את הטיפול בתיקי הבכירים.
רובינשטיין מסר את הודעתו בישיבת הממשלה. על פי החלטת הממשלה מה-20/8/2000, ועל סמך המלצות ועדת שמגר משנת 1998, רק ועדה מקצועית ציבורית בראשות שופט בדימוס של בית המשפט העליון יכולה להציע מועמד או מועמדת לתפקיד. הוועדה תציע את מועמדיה לממשלה, ועליה לפרסם ברבים, 21 ימים לפני סיכום מסקנותיה, את רשימת המועמדים הראויים בעיניה. כמו כן רשימת המועמדים צריכה להיות מובאת בפני שרי הממשלה לפחות שבוע לפני הדיון. על הליך זה להתקיים בממשלה כחודשיים לפני החילופין, כדי לאפשר למועמד לסיים את ענייניו בעיסוקיו הקודמים מבעוד מועד.
היועץ המשפטי לממשלה ציין, כי ההודעה נמסרה במועד זה למען הסדר הטוב, שכן בהתחשב בחופשות ובחגים אין תקופה ארוכה למציאת מחליף.
השר לפיד הביע את צערו על עזיבתו של רובינשטיין ואמר שיפעל בתיאום עם ראש הממשלה והממשלה למינוי יועץ משפטי חדש, שלדבריו ודאי יתקשה למלא את נעליו הגדולות של רובינשטיין.
השמות שעלו כמחליפיו בתפקיד הם: עו"ד אלי זוהר, פרופ' רות גביזון ופרופ' גבריאלה שלו.
רובינשטיין אמור להתמודד על תפקיד שופט בית המשפט העליון, במשבצת של שופט דתי. מי שמילא אותו עד כה היה השופט יצחק אנגלרד, שפרש בחודש מארס מהתפקיד.
נשיא בית המשפט העליון, השופט אהרון ברק, תומך במינוי של רובינשטיין כשופט, ורואה בו את מי שימלא את התפקיד נאמנה גם בתחום נושא המשפט העברי, שרובינשטיין שולט בו והוא מעריך אותו מאוד.

שואף לבית המשפט העליון

כבר בתחילת 2003 פורסם, כי היועץ המשפטי לממשלה כבר מסר על פרישתו לכמה עובדים במשרדו, ואף הנחה אותם שלא לקבל מתמחים ללשכתו.
רובינשטיין, שמונה בפברואר 1997, ישלים שש שנים בתפקידו. לפני פרישתו מהתפקיד הוא צפוי לקבל עוד כמה החלטות בתיקים של אישי ציבור, שההחלטה בהם נדחתה עד לאחר הבחירות. בין היתר עשוי רובינשטיין להחליט על הגשת כתבי אישום נגד כמה מהמעורבים בעמותות ברק ושרון. רובינשטיין עשוי להידרש להחליט גם אם לחקור את ראש הממשלה, אריאל שרון, בשתי הפרשיות שנחשפו לפני הבחירות: פרשת "האי היווני" שנחשפה בעיתון "ידיעות אחרונות", ופרשת "סיריל קרן", שנחשפה בעיתון "הארץ".
עדיין לא ברורים סיכוייו של רובינשטיין להיבחר לשופט עליון. במערכת הפוליטית והמשפטית מעריכים שסיכוייו של רובינשטיין לזכות לתמיכתם של שופטי בית המשפט העליון פחתו אחרי שקיבל לאחרונה החלטות שנויות במחלוקת הפוגעות בחופש הביטוי, כגון ההחלטה לחקור באזהרה את העיתונאי ברוך קרא מ"הארץ" וההחלטה לבקש את פלט שיחות הטלפון שלו.
במסגרת תפקידו כיועץ המשפטי לממשלה המליץ רובינשטיין לראש הממשלה שרון, לבטל את מינויו של צחי הנגבי לשר, אך שרון סרב לבקשתו. כמו כן מליאת הכנסת קיבלה החלטה המנוגדת לעמדתו של רובינשטיין, כשלא הסירה את חסינותה של חברת הכנסת נעמי בלומנטל, בעקבות פרשת פעילי הליכוד שארחה על חשבונה, על פי החשד, במלון סיטי טאוור.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גלי תיבון
רובינשטיין. פורש
צילום: גלי תיבון
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
פרופ' גביזון. מועמדת?
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
צילום: גילי כהן מגן
לפיד. מצר על ההחלטה
צילום: גילי כהן מגן
מומלצים