שתף קטע נבחר

ביה"ח הצבאי בעקבה יטפל בצוללנים ישראלים שייפגעו

הנה הוכחה נוספת לשלום עם ירדן: צוללנים מישראל שיזדקקו לטיפול בתא לחץ, יועברו לשם כך לביה"ח הצבאי בעקבה. הסיבה: פרפורי הגסיסה של תא הלחץ בביה"ח יוספטל באילת

תא הלחץ באילת, העומד בסכנת סגירה בסוף השבוע הקרוב, הכניס ללחץ את אנשי המכון למדעי הים באילת: החוקרים, העושים את מיטב זמנם במעמקי ים סוף, נקטו ביוזמה עצמית, ובשיתוף פעולה עם חברות ביטוח ישראליות ובית החולים של הצבא הירדני בעקבה, חתמו על הסכם לפיו צוללנים שייפגעו בתחומה של ישראל ויזדקקו לטיפול בתא לחץ, יועברו לבית החולים הירדני.
בשבע השנים האחרונות הופעל תא הלחץ באילת, השייך לבית החולים יוספטל, ע"י נייטרוקס, חברה פרטית מאילת, וזאת בשל מחסור חמור בתקציב בקופת חולים כללית אליה משתייך בית החולים. חברת נייטרוקס החליטה לאחרונה כי הפעלת תא הלחץ אינו רווחי, והחליטה להפסיק את מימונו.
בית החולים יוספטל פנה למשרד הבריאות והודיע כי לא יוכל להפעיל את תא הלחץ. אז, הודיעה חברת "כלל" – אחת המבטחות הגדולות של הצוללנים, שעד שיימצא פתרון אחר, היא תממן במשך שבועיים את הפעלת התא. בסוף השבוע שוב יוותר תא הלחץ בלא מימון. "אנחנו מנסים למצוא פתרון", אומרת נעמי יצחק הלוי, דוברת בית החולים יוספטל באילת, "אך בינתיים ללא הצלחה". נכון לעכשיו נראה שלא רק לתא הלחץ לא ימצא מימון, אלא גם לבית החולים כולו. קופ"ח כללית הודיעה היום (ג') שבכוונתה לסגור את בית החולים בסוף השנה לאור הגרעון בו הוא מצוי.
חוקרי המכון למדעי הים באילת החליטו שלא להמתין לסגירה הצפוייה. "רוב עבודתנו נעשית בצלילה", סיפר ל-ynet ד"ר אבי ברנס, מנהל המכון למדעי הים, "אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו שסטודנט או חוקר יישארו בלתי מכוסים את תהיה תאונת צלילה". מידי שנה, כך הוא מספר, נרשמים כ-20 תאונות צלילה באיזור, הדורשות טיפול בתא לחץ.
בעקבות שיתוף פעולה פורה עם הירדנים בארבע השנים האחרונות, בתחומי מחקר ימי, פנה ברנס לממונה על איזור עזיזה בעקבה, וביקש את סיועו. לאחר שהובעה הסכמה מהצד הירדני, נערכה אתמול פגישה בבית החולים בעזיזה שבעקבה, יחד עם מנהל בית החולים יוספטל באילת, ד"ר צבי אפשטיין, רופא צלילה, ונציגים נוספים.
"הירדנים היו מאוד אדיבים, ומיד הסכימו לסייע", מספר ברנס, "ביקרנו בתא הלחץ שם, וראינו שהכל בסדר. המדובר בתא לחץ שעובד כל הזמן, לא רק לתאונות צלילה אלא גם לטיפולים רפואיים. הצלחנו בעזרת הרשות לצלילה בארץ, לקבל התחייבות של חברות הביטוח שיכסו את הטיפול בתא הלחץ".
וכך תפעל השיטה: נפגע צלילה יועבר באמבולנס לבית החולים יוספטל, שם ייבדק. באם תאובחן תאונת צלילה, הוא יועבר לבית החולים בעקבה, מרחק של כ-15 דקות נסיעה. המעבר בביקורת הגבולות יהיה מהיר אף הוא, ללא צורך ברישום.
"לא בטוח שהמצב בעקבה יותר טוב מאשר בישראל", אומר ד"ר יצחק ברלוביץ, המישנה למנכ"ל משרד הבריאות, "בזמנו הייתה חברה פרטית שהפעילה את תא הלחץ, ובשלב מסויים הם הודיעו שהתגמולים אינם מכסים את ההוצאה והדבר אינו כדאי כלכלית, ולכן הודיעו על סגירתו".
בשבוע שעבר הודיע משרד הבריאות לצוללנים כי הצלילה אסורה באילת, בשל סגירת תא הלחץ, אולם כרגע, על פי ברלוביץ, מופעל תא הלחץ זמנית באמצעות חברת "כלל" והצלילה שוב מותרת, עד לסגירה הבאה, הצפוייה כאמור בסוף השבוע.

רוצים לדבר על זה? הכנסו לפורומים וקבלו תשובות לשאלותיכם און-ליין
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צוללים באילת, מטופלים בירדן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים