שתף קטע נבחר

בראון: "שבג"ץ לא יתערב בהסרת חסינות בלומנטל"

יו"ר ועדת הכנסת מזהיר מהתערבות בהחלטת הוועדה בעניין חסינות בלומנטל. לדבריו, גלעד שרון יכול לשמור על זכות השתיקה, "אבל עמרי צריך לדבר". ויש לו דעה מוצקה בעניין בחירת היועץ המשפטי לממשלה ועל התדמית הירודה של בית המחוקקים - "רוב הח"כים דווקא עושים עבודה ראוייה, העיתונאים אשמים". שיחה לסיכום מושב סוער

ועדת הכנסת היתה הוועדה המעניינת ביותר במושב הכנסת הנוכחי. תחת ידו של יו"ר הוועדה, ח"כ רוני בראון, עברו מספר "תפוחים אדמה לוהטים" כמו פרשת ההצבעות הכפולות, תקציב הקשר עם הציבור, חוק חסינות חברי הכנסת והסרת חסינותה של ח"כ נעמי בלומנטל. בשיחה עם ynet יוצא בראון להגנת הוועדה בקרב מול בית המשפט העליון, וקובע שאסור לחברו, ח"כ עמרי שרון, לשמור על זכות השתיקה בחקירות התלויות נגדו.

"שבג"ץ לא יתערב"

אתמול (יום ה') חייב בג"ץ בצו את הוועדה לנמק מדוע לא הסירה את חסינותה של ח"כ נעמי בלומנטל שנחשדה בעבירת שוחד בחירות בפרשת "סיטי טאוור". ח"כ בראון תמך בהסרת חסינותה של בלומנטל, ולמרות זאת הוא טוען בתקיפות שאסור שבית המשפט העליון יתערב בהחלטת הוועדה. "אני מקווה מאוד שבג"ץ לא יתערב ושלא ניכנס שוב למחול השדים הלא נעים הזה, שנעים בו כל העת הכנסת ובית המשפט העליון".
לדברי בראון, "ברור כי עניין החסינות נמסר לאחריות הכנסת. באופן אישי, סברתי שיש להסיר את חסינותה של בלומנטל, אבל אי אפשר להגיד שהחלטת הועדת מוטעית. אני מאמין שבעליון יקיימו דיון מעמיק בשאלות של עיקרון החסינות, אך קשה לי להאמין שבית המשפט העליון ישים את שיקול דעתו במקום שיקול דעתה של הועדה".
במהלך המושב, הצביע בראון נגד עמדת הממשלה ותמך בהצעת חוק הקובעת שדרך בחירת שופטים לעליון תתועד בפרוטוקולים. הצעת החוק נפלה ובראון זועם: "בכל פעם שיש ניסיון להתערב בתכנים, בהרכב או באופן העבודה של הוועדה לבחירת שופטים, מייד זה נצבע בצבעים של התקפה על שלטון החוק. אני מתקומם, אפשר למתוח ביקורת על התהליכים האלה. כל הזמן מנופפים בדגל שזו השיטה הטובה בעולם. אם השיטה היא הטובה בעולם. איך זה שאף אחד בעולם לא למד לחקות אותה?".

גלעד לא נבחר ציבור, לעמרי אסור לשתוק

בראון יוצא להגנת בנו של ראש הממשלה, גלעד שרון, שבחר בזכות השתיקה בפרשת ה"אי היווני". "צריך לזכור שגלעד שרון הוא לא נבחר ציבור. המניפולציה המשפטית שעושים היא הטענה כי הוא שליח של אבא שלו וככזה הוא צריך לשתף פעולה עם חוקריו". על פי בראון, "ניתן להפריך את הטענה בכך שלא הוכח שהוא שליחו של אבא שלו ולא שמענו על הקשר בינו לבין אביו בפרשת האי היווני. מדובר בספקולציות בלבד. בנוסף, אני רוצה להזכיר שהחוק מכיר באופן הומני, משפטי ומוחלט בחובה של הורה וילד שלא להפליל אחד את השני".
עם זאת בעניינו של ח"כ עומרי שרון, הנמנה עם חבריו הטובים, טוען בראון כי "ח"כ עמרי שרון לא יכול להשתמש בזכות השתיקה. אני מקווה שהוא לא ייחקר, אבל אני יכול להתנבא שבחקירתו הוא לא ישמור על זכות השתיקה".

"לא לבחור ביועץ משפטי מהפרקליטות"

בראון, שסוחב על עצמו גיבנת תדמיתית קשה מאז פרשת "בראון - חברון", נדרש לנושא מינוי היועץ המשפטי לממשלה לאור הודעתו של אליקים רובינשטיין על פרישה קרובה מהתפקיד. בראון בטוח שתהליך בחירת היועץ המשפטי לממשלה "יהיה מעניין", אבל הוא מקווה "שלא ימשיכו עוד פעם בדפוסי ההתנהגות קבועים ויבחרו בעורך דין מהפרקליטות או בשופט מחוזי. "אני מקווה שהפעם יבחרו בעורך דין מהשוק הפרטי. בכל מקרה, אני מאחל לעם ישראל שזו תהיה בחירה טובה".
יו"ר ועדת הכנסת סבור דווקא שחבריו למשכן עושים עבודה טובה. האשמים בתדמית הבעייתית, על פי בראון, הם אנשי התקשורת. "יש פה הרבה מאוד אנשים ראויים שבאו לעשות שירות ציבורי. יש חברי כנסת שבאים בשבע בבוקר והולכים באחד עשרה בלילה הביתה חמישה ימים בשבוע, ואם היה אפשר היו באים לעבוד גם בימי שישי". בראון מאשים כי "למרות זאת, העיתונאים בוחרים להתעסק בחריגים. אתם לא כותבים על החקיקה אלא בוחרים לסקר התבטאות חריגה, סצינה והתקשקשות. רדיפת הסנסציות צובעת את כל מה שאנחנו עושים בצהוב".
ויש לו גם הצעה לפיתרון - "תנו לי תקציב פרסומי, לא גדול, ואני אתן כל יום פינה ברדיו שבה אסקר מה נעשה היום בכנסת ברמה החיובית, ואני מבטיח כי שיעורי התמיכה בחברי הכנסת יכפילו את עצמם בתוך חצי שנה".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
"תנו לי תקציב פרסומי". בראון
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
צילום: מיכאל קרמר
"לא יכול להשתמש בזכות השתיקה". עמרי שרון
צילום: מיכאל קרמר
צילום: עמית שאבי
בלומנטל. "שבג"ץ לא יתערב"
צילום: עמית שאבי
מומלצים