שתף קטע נבחר

למרות שחרור האסירים: הממשל עסוק בגדר

תמונות האסירים המשוחררים לא שינו את סדר היום בוושינגטון: בוש התייחס שוב לגדר ה"בעייתית", וציין שמתנהלים דיונים בנושא. חבר המועצה המחוקקת: "לו נתתם לנו לבחור מי ישתחרר, הייתם רואים תמונות של אבו מאזן בכל פינה"

גם שחרור האסירים לא הצליח להסיט את תשומת הלב האמריקנית מגדר ההפרדה: הגדר מוסיפה להעסיק את צמרת הממשל, ולהעיב על "היחסים המיוחדים" עם ישראל.

 

אמש (יום ד') אמר נשיא ארצות-הברית, ג'ורג' בוש, כי הוא עדיין חש שהגדר "בעייתית". בשיחה עם כתבים בפתח מסעדה בקראפורד, טקסס, בה אירח את מזכיר המדינה, קולין פאוול, אמר בוש: "אנחנו דנים עם ישראל בכל ההיבטים של הגדר. הבהרתי כי אני סבור שהיא מהווה בעייה, ולכן אנו דנים אתם בנושא, כמו גם בנושאים אחרים. אני מאמין שאנחנו מתקדמים".

 

עוד אמר הנשיא כי "המפתח לשלום הוא ששני הצדדים ימלאו אחר ההתחייבויות שלקחו על עצמם, ויצרו את התנאים הדרושים כדי שאנשים יזכו לביטחון וידעו שהחיים שלהם מוגנים, ושיש תקווה לשגשוג".

 

שלשום הביע גם פאוול דאגה מתוואי הגדר, באומרו כי "לכל מדינה יש זכות לבנות גדר אם היא רואה בכך צורך, אולם במקרה הישראלי, אנחנו מודאגים מכך שהגדר תעבור באדמה של אחרים". בין האפשרויות שנבחנו ללחץ על ישראל בעניין הגדר, נשקלה במחלקת המדינה האפשרות להפחית את עלות הקמתה מכספי הערבויות שאושרו בקונגרס בסך 9 מיליארד דולר. 

 

בלי תמונות של אבו מאזן

 

בישראל מדגישים כי שחרור האסירים בוצע כ"מחווה של רצון טוב", אשר אינה מחוייבת מ"מפת הדרכים". למרות הסיקור התקשורתי הבעייתי, ואוזלת היד שגילה מערך ההסברה הישראלי לעומת הקמפיין הפלסטיני המחודד בעניין האסירים, סביר להניח שצעד השחרור בכל זאת יזכה את ישראל בנקודות אצל האמריקנים. אך לא כך בקרב הרשות, שאינה מתרגשת מהמחווה, ורואה בה "יחסי ציבור זולים".         

 

נראה שדברי חבר המועצה המחוקקת פארס כדורה, בעצמו "בוגר" הכלא הישראלי, בשיחה עם ynet, משקפים את התחושה ברחוב הפלסטיני: "זהו שחרור שטותי שאינו מעניין אף אחד, חוץ מאת משפחות האסירים. 100 מהמשוחררים הם אסירים מנהליים, שאין נגדם אפילו כתבי אישום, ואיש לא מכיר אותם. אם היו רוצים לשלוח מסר רציני לעם הפלסטיני, היו נותנים לנו לבחור את האסירים - ואז היו רואים חגיגות ותמונות של אבו מאזן בכל פינה".

 

משחקים את המשחק

 

גורמים ביטחוניים אומרים ל-ynet כי "כל מחווה ישראלית בתחום האסירים אף פעם לא תהיה טובה מספיק בעיני הפלסטינים. הם רוצים לשחרר אסירים עם 'דם על הידיים', זה מה שישמח אותם. אבל את זה הם לא יקבלו. כשעבד אל-ראזק (השר הפלסטיני לענייני אסירים) ביקש את זה, אמרו לו יפה שלום".

 

במערכת הביטחון חוששים מכך שהתפרצות מחודשת של גל טרור היא רק שאלה של זמן. גורמי ביטחון אומרים כי "נציגי הרשות הפלסטינית מנסים לפייס את ארגוני הטרור בדיבורים, בניסיונות לשחרר אסירים שלהם ובדרכי שלום". בנימה צינית מוסיפים הגורמים, כי "נראה שעד שלא קורה משהו טראגי, לישראל אין לגיטימציה לפעול. כולם מנסים לשחק את המשחק ולמצוא חן בעיניי השופט, הנשיא בוש".  


פורסם לראשונה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
סדר היום לא השתנה. בוש ופאוול בחופשה
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
בלי תמונות וחגיגות. אבו מאזן
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
"מעניין רק את המשפחות". אסירים בדרך הביתה
צילום: רויטרס
צילום: דובר צה"ל
"תנו לנו לבחור". רגע לפני השחרור
צילום: דובר צה"ל
מומלצים