שתף קטע נבחר

מסמכי גלעד שרון: ההחלטה נדחתה ליום רביעי

בנו של ראש הממשלה עירער על ההחלטה המחייבת אותו להעביר את המסמכים בפרשה לידי המשטרה. עורך דינו טען כי החוקרים מנסים לגרום לו להפליל את עצמו, משום ש"החקירה תקועה כבר שנתיים". ההחלטה ביום רביעי, בשל "השעה המאוחרת", הסביר השופט

שופט בית המשפט המחוזי, שלי טימן, דן היום (ב') בעירעורו של גלעד שרון, בנו של ראש הממשלה, נגד ההחלטה המחייבת אותו למסור למשטרה מסמכים הנוגעים על פי החשד ל"פרשת סיריל קרן".

 

בתחילת הדיון שאל השופט טימן את הפרקליטות לעמדתה באשר לקיום הדיון על-ידי שלושה שופטים, כפי שביקש עורך דינו של שרון, נציג הפרקליטות, עו"ד גל לברטוב, השיב: "אנחנו רוצים את המסמכים ורוצים אותם מהר. אין לנו שום בעיה שיהיה הרכב של שלושה, חמישה או אפילו שבעה שופטים. העיקר שנקבל אותם מהר".

 

עו"ד מיכה פטמן, פרקליטו של שרון,טען בדיון כי חקירת המשטרה תקועה מזה שנתיים, ו"רק אם גלעד שרון יפליל את עצמו, יצליחו החוקרים להגיע למשהו בחקירה". עוד טען עורך הדין פטמן שהמשטרה פעלה במחטף, כאשר הזדרזה לבקש את המסמכים לאחר הדיון בבית משפט השלום - למרות הודעתו כי הוא עומד להגיש עיכוב ביצוע.

 

במהלך הדיון, שארך כשעתיים, ניסה עו"ד פטמן לשכנע את השופט כי אין שום ויכוח על טיבו של המסמך שהרשות מבקשת להעביר לידיה, ואפילו אם הוא חסוי, הוויכוח הוא האם הוא חייב למסור את המסמך או לא חייב למסור את המסמך. "אנחנו לא רוצים לאסוף חומר עבור המדינה. אל תבקשו מאתנו לעשות עבור הרשות את העבודה", אמר עו"ד פטמן.

 

נציג הפרקליטות, עו"ד לברטוב, טען מנגד כי סיכויי הערעור הם קלושים ולא הועלתה כל טענה אמיתית בנושא חיסיון המסמכים. "לא הבנו איזה נזק ייגרם באם המסמכים יוכנסו לתוך מעטפה ויופקדו בבית המשפט. אין מקום בטוח ואמין יותר מאשר בית המשפט. אנחנו מדברים על אכיפת החוק, שוויון החוק ושלטון החוק. וברגע שניתנה ההחלטה על-ידי בית משפט השלום אנו מצפים שיכבדו אותה".

 

בסיום הדיון אמר השופט שלי טימן כי מאחר והושמעו טיעונים ארוכים מצד הצדדים, והשעה הינה מאוחרת (2 בצהריים...), החלטתו תידחה ליום ד' בצהריים. עד אז עיכב את ביצוע הצו שהוציא השופט בכר, שהורה להעביר את המסמכים לכספת במעטפה חתומה לבית המשפט.

 

העירעור: זכות ל"שב ואל תעשה"

 

בערעור שהגיש אתמול פרקליטו של שרון נכתב כי זכותו של גלעד שרון שלא להפליל עצמו כוללת, בהתאם לפסיקת בית המשפט העליון, לא רק את הזכות שלא להשיב לחוקריו, אלא גם את הזכות של "שב ואל תעשה". מכוח זכות זו הוא מבקש מבית המשפט שלא לחייבו לענות אלו מסמכים מצויים ברשותו, אם בכלל, ושלא לחייבו להמציא מסמך כזה או אחר.

 

מדובר במסמכים בפרשת "סיריל קרן", העוסקים, בין היתר, בהעברות כספים לחשבון הבנק של שרון וממנו, בהתכתבויות של גלעד שרון בקשר להעברות אלה, ובמסמכים המעידים על מקור הכספים. חוקרי המשטרה הציגו לשרון צו המורה לו למסור להם את המסמכים, אולם הוא סירב, בטענה שמסירת המסמכים פוגעת בזכות השתיקה שלו. 

פורסם לראשונה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
גלעד שרון. העירעור
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים