שתף קטע נבחר

ארוחה מכל הלב

ארוחת שלמה לחג האהבה, ב-20 דקות עבודה (לכל מנה): לבבות עוף וארטישוק ביין אדום, סלט לבבות דקל ופרלינים בצורת לב, כמובן, על מוס שוקולד לבן

בשנה שעברה הבנתי, שט"ו באב הוא הזדמנות מצוינת להוכיח לאהבה הגדולה שלנו, עד כמה אנחנו מוכנים להרחיק לכת ולהשפיל את עצמנו בפניה, ויחד עם זאת אנחנו מעדיפים לרוב שלא להתאמץ ביצירתיות ולפנות במקומה לתוכנית המנצחת: ערב רומנטי במסעדה. כך אנחנו חושבים שיצאנו גדולים, ואהבה שלנו - לפחות הרוויחה ארוחה טובה. קבענו במסעדה הכי טובה בעיר. תכננתי לנו ערב רומנטי: יין, נרות, נגן מנדולינה עם טיפ שמן. מה כבר יכל להשתבש? הכל.

 

יצאנו מהבית שעה וחצי לפני - בשביל החנייה. הגענו עשר דקות קודם כי לא רצינו לפספס את השולחן במסעדה שהזמנו. ואז ההמתנה האינסופית: קיץ ישראלי, שנינו עומדים לבושים במיטב מחלצותינו וזיעה ניגרית על פנינו. באיטיות מרגיזה וחיוכים מאולצים חלפה לה חצי שעה ונכנסנו.

 

האוכל, שהגיעה יובלות אחרי ההזמנה היה קר. המלצר התנצל והגיש לנו שתי כוסות מים. אחת מהן מצאה את דרכה אל מכנסיי. מיותר לציין שויתרנו על שיחה בגלל הרעש, וכך גם על המנדולינה והקינוח. שילמנו את החשבון המנופח, שהצטרף אליו גם תעריף "אבטחת-ט"ו-באב-מוגבר-פלוס", רק כדי לצאת ולגלות שאת חלון המכונית מחליפים רסיסי זגוגיות, שאומנם נצנצו, אבל אני התקשיתי לראות את בזה כמשהו רומנטי.

 

השנה הבטחתי לעצמי שזה לא יקרה. החלטתי שלאהבה שלי מגיע ערב מפנק, שייגרום לנו להתרגש ולהיזכר בכל הסיבות שבגללן אנחנו ביחד.

 

הערב אצא לבוש בסינור לקבל את פניך בשביל הגישה של הבית. פנסים סינים שאציב ירצפו עבורנו את הדרך אל הדלת, שעליה אתלה לב גדול. אקח מידך את התיק ואחלוץ את נעליך. נתיישב לצד השולחן, שעליו ידלקו נרות אדומים ואפעיל את המערכת עם איזה דיסק רומנטי שהשאלתי מחברים.

 

את שאר העבודה יעשה האוכל שבישלתי - הפעם בעצמי. הערב אהיה בשבילך גם הטבח, גם המארחת, גם המלצר וגם, ובעיקר הקינוח.

 

סלט לבבות

כמה זמן: 5 דקות להפתעה ירוקה

 

המרכיבים:

1 קופסה של לבבות דקל משומרים

1 ראש חסה משי

4 תמרים

1 כף שומשום

לרוטב:

3 כפות שמן שומשום

1 כף מיץ לימון

1 כף סירופ גרנדין (רימונים)

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים דק את לבבות הדקל (אפשר עם מנדולינה). חותכים גס את החסה עם העלים הפנימיים. חותכים לקוביות קטנות את התמרים.
  2. מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים מעל תערובת הירקות. מפזרים מעל את השומשום.

 

עיקרית: לבבות עוף וארטישוק ביין אדום 

בחרתי להגיש את המנה על מאפה בצק עלים בצורת לב, אבל תרגישו חופשי לשנות.

 

כמה זמן: 20 דקות וזהו

 

המרכיבים: 

1/2 חבילת לבבות ארטישוק מהקפאה, מופשרות

400 גרם לבבות עוף, מנוקים ומוכנים לבישול (בקשו מהקצב)

כוס יין אדום יבש

שמן זית לטיגון

חמאה (אפשר להחליף בשמן זית)

1/2 כפית סוכר

תרמיל הל

מלח, פלפל

חופן תרד צעיר

שן שום

 

אופן ההכנה: 

  1. חותכים כל תחתית ארטישוק ל-4. מחממים במחבת עמוק מעט שמן זית ומטגנים עד להזהבה. ממליחים ומפלפלים. ומכבים את האש.
  2. מחממים במחבת נוספת שתי כפות חמאה ומטגנים את לבבות העוף כשתי דקות. ממליחים ומפלפלים, מוסיפים את היין וההל ומביאים לרתיחה. מוסיפים פנימה את הארטישוקים עם נוזלי הטיגון, חצי כפית סוכר (לא לגמרי הכרחי) ומבשלים על אש נמוכה עד לספיגת הטעמים.
  3. לתחתית הלב (לא חובה): פורסים בצק עלים קנוי על משטח עבודה. מקפלים מעליו שכבה נוספת. באמצעות סכין או פורמה יוצרים צורת לב. אופים כעשר דקות בחום בינוני גבוה (עד להזהבה).
  4. בסיר מחממים מעט שמן זית. נועצים את שן השום במזלג ומשפשפים מעט את תחתית הסיר. מוציאים את שן השום ומוסיפים את התרד. מקפיצים אותו כדקה אחת עד שהוא קמל מעט.
  5. הרכבה: חוצים את המאפה לשניים ומניחים את התחתון על גבי צלחת . יוצקים מעליו את התבשיל, ומכסים עם החצי השני של ה"לב". מניחים ליד את התרד ויוצקים מסביב את הרוטב (אם הוא דליל מידי, אפשר לצמצם אותו קצת).

 

קינוח: פרלינים בצורת לבבות, עם מוס שוקולד לבן

בימים חמים הקפיד לאחסן את כל החומרים והכלים שבהם אתם עובדים במקרר כל הזמן, כדי שהעסק לא ימרח. אפשר לשבץ את הלבבות בסוכריות לקישוט בצבע כסף או לצייר עם מעט שוקולד לבן. אם אתם באמת משקיענים, אפשר להחביא בפנים גם טבעת.

 

כמה זמן: 20 דקות למתנה מתוקה (כולל זמן קירור) 

 

ללבבות:  

250 גרם שוקולד מריר משובח

1/2 מכל שמנת מתוקה

מעט חמאה מומסת לשימון התבניות

חבילת סוכריות לקישוט עוגה בצבע כסף

למוס שוקולד לבן:

250 גרם שוקולד לבן, קצוץ

2 כפות מים או 2 כפות ליקר תפוזים "גרנד מרנייה"

1/2 1 מכלי שמנת מתוקה

 תבניות סיליקון בצורת לב (להשיג בחנויות מקצועיות לבישול)

 

אופן ההכנה:

  1. הלבבות: בסיר כפול מחממים את השמנת והשוקולד אגב ערבוב עד שמתקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מברישים את התבניות בעזרת מברשת (במידה שמדובר בתבניות סיליקון לא צריך לשמן אותן). יוצקים שוקולד בעזרת כף לתבניות ומכניסים ל-10 דקות במקפיא.
  2. כשהלבבות כמעט קפואים מוציאים אותם בזהירות מתוך התבניות. אם הלבבות מתעקשים להישאר בתוך התבנית ומאבדים מצורתם אפשר להכניס אותם למקפיא ל-10 דקות נוספות. מהדקים סוכריות ללבבות ומחזירים למקפיא עד להגשה (אפשר אפילו לשלוף פינצטה).
  3. המוס: ממיסים את השוקולד עם המים והליקר בבאן-מרי אגב ערבוב, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה. מצננים.
  4. מקציפים את השמנת לקצפת. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד הלבן הפושרת.
  5. הגשה: מניחים מעט מוס על צלחת הגשה ומשעינים עליו את הלבבות. אפשר לקשט את הצלחת עם אבקת קקאו. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דרור פינטו
אם אתם באמת משקיענים, אפשר להחביא בפנים גם טבעת
צילום: דרור פינטו
מומלצים