שתף קטע נבחר

הפארק הביוספרי הראשון בישראל

נציגי אונסקו ביקרו לאחרונה בפארק מנשה בכדי לבדוק אפשרות של הכרה בפארק כמרחב הביוספרי מטעמם

פארק רמת מנשה של קרן קיימת לישראל והמועצה האזורית מגידו החל בהליך להכרה בינלאומית כמרחב ביוספרי מטעם אונסקו. הפארק נמצא בשטחה של המועצה האזורית מגידו, וגובל עם יישובי המועצה האזורית אלונה. בפארק הושקעו במהלך השנה האחרונה אמצעים, תכנון ומשאבים רבים על ידי קק"ל במטרה להופכו לאחד הפארקים הביוספריים הראשונים העתידים להתפתח בארץ.

משמעות ההחלטה על הכרזת המקום כמרחב ביוספרי היא שמירה על ערכי טבע ונוף קיימים, טיפוח ערכים תרבותיים ושימוש בפיתוח כלכלי ותרבותי כמנוף להפיכת התכנון לבר קיימא. יישובי האזור כלולים בתוכנית, ואף שותפים לתכנונו והקמתו.

נציגי אונסקו מגרמניה ומארצות הברית ביקרו לאחרונה בפארק רמת מנשה בליווי מזכ"ל אונסקו בישראל, דניאל בר-אלי, מנהל הפארק והממונה מטעם קק"ל על אזור מנשה-השרון, שלמה ברנד, ויו"ר המועצה האזורית מגידו, חיים חכים, במטרה ללמוד על המקום, לבחון, לייעץ ולהדריך בהליך להכרת הפארק במרחב הביוספרי מטעם אונסקו.

ביקור זה הוא תוצאה של שיתוף פעולה פורה בין מועצה אזורית מגידו לבין קק"ל. ביחד הם יזמו מהלך שתכליתו לשמר את אופיו של אזור יערות מנשה המשתרע על כ-84 אלף דונם. האזור מתאפיין בשילוב של יערות טבעיים של עצי אלון התבור, יערות אותם נטע האדם, שדות, מטעים ומעיינות.

נציגי אונסקו הביעו הערכה לטיפוח שבוצע בשנה שעברה על ידי הקרן הקיימת לישראל, ומהאווירה השוררת באזור. יצוין, כי אזור המועצות האזוריות אלונה ומגידו נשמר על ידי התושבים כשטח פתוח וירוק עם איכות חיים גבוהה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דפנה מרוז, החברה להגנת הטבע
משאבים רבים הושקעו בפארק בשנה האחרונה
צילום: דפנה מרוז, החברה להגנת הטבע
מומלצים