שתף קטע נבחר

סיר שחלמתי על פראג

את המטבח הצ'כי - כבד ועתיר שומן - או שאוהבים או שמתעבים. אם אתם בפראג כדאי להציץ לסירים של המקומות הבאים

פראג, העיר הימי-ביניימית היפה ביותר באירופה, התברגה בראש מצעד הלהיטים של הישראלי המתייר. בגלל חבילות התיור? המבנים היפים? הכיכרות המרהיבות? הגשר המפורסם? הגולם והקשר היהודי? קפקא והטירה? החייל האמיץ שווייק, או פשוט בתי הקזינו הפתוחים לכל דיכפין? אולי בזכות כל אחד מאלה, אבל ספק רב אם זה קרה בזכות המטבח המסורתי של צ'כיה, דווקא.

 

יש להודות, המטבח הצ'כי אינו מצטיין בעידון: הוא מבוסס על מאכלים כבדים ועתירי שומן רווי ואינו מסתדר עם צוו השעה והמלצות ארגון הבריאות העולמי. המפגש הראשון אתו אינו מותיר ספקות: אוהבים אותו בשל איזה קשר גנטי (למשל, געגועים למטבח של אמא פולנייה, רוסייה או צ'כית) – או מתעבים אותו. מובן שאין זו סיבה מוצדקת להימנע מטיול בצ'כיה או בבירתה וגם לא סיבה להדיר רגליכם ממוסדות האוכל הקיימים שם. נהפוך הוא, כדאי גם כדאי להציץ לסירים ואולי אף להיפגע: אם לא מצלי בשר מעושן ועסיסי, לפחות מאחד המאכלים הבסיסיים של המטבח הצ'כי – הכופתאות.

 

לא בגלל האוכל

 

אוכל צ'כי מסורתי אפשר לטעום באחת ממסעדות היפות ביותר בפראג U Tri Pstrosu ("אצל שלוש היענים"). המסעדה ממוקמת בבית עתיק מדהים, ממש מעל הכניסה לגשר קארל, בצד העיר הקטנה. במאה ה - 14 השתייך הבית לסוחר נוצות, שקישט את חזויתו בציור של שלוש יענים. ברבות הימים הסב המקום את ייעודו והיה לפונדק ולבית הקפה הראשון בבוהמיה. מאז המאה ה - 17 הבית החליף בעלים אך המשיך לשמש כמלון ומסעדה.

בשנות ה - 30 שופץ לחלוטין ואז גם התגלו ציורי קיר נדירים ותקרת עץ מצויירת מתקופת הרנסאנס. בתקופה הקומוניסטית המבנה הולאם, אבל בשנות ה- 90 חזר לידי המשפחה שרכשה את המלון והמסעדה והפעילה אותם בתחילת המאה ה - 20.

 

היום כולל המלון 15 חדרים יפהפיים, מרוהטים בריהוט עתיק, והמסעדה היא אחת ממוסדות האוכל המפורסמים (והיקרים) ביותר בפראג. אם החלטתם להעביר כאן ערב (האוכל, אם להודות על האמת, לא משהו), בקשו סיור מאלף בחדרים. הצוות האדיב ישמח להדריך אתכם ואתם תזכו בחוויה נדירה.

 

U Tri Pstrosu

Drazikeho Namesti 12, 11800 praha 1,

 טל: 57532410 - 2 - 420

 

בירה עם החייל האמיץ

 

חוויה עמימית יותר מזומנת לכם במסעדה ששמה הונצח לדורות בזכות איזוכרה ביצירת המופת "החייל האמיץ שוויק". האוכל (הטעים מאוד) מוגש כאן בשפע, מלווה בכוסות בירה ענקיות, באולם שקירותיו מכוסים בכתובות גרפיטי ססגוניות.

 

מדי פעם מגיחים מהמטבח זמר מלווה בחצוצרן, מתופף, ואקורדיוניסט, המנעימים לקהל בשירה מכל הלב (אם שאלו אתכם בכניסה מאיפה אתם, היו בטוחים שאחד מהשירים יהיה "הבה נגילה"). המחירים נוחים.

 

Hostinec U Kalicha

Na Bojisti 12-14, 12000 Praha 2,

טל: 96189600 - 2 - 420. 

 

הכי תיירותי והכי מסורתי

 

את האוכל המסורתי הטוב ביותר לטעמי אכלנו דווקא במקום הכי תיירותי, בכיכר הגדולה המופלאה, מול השעון העתיק. למרות חזותה המחשידה אותה כמלכודת לתיירים, המסעדה הזאת מגישה אוכל נהדר, עם שירות מצויין ובמחיר מצחיק.

 

Resyaurace Staromestska

Namesti 19, 11000 Parha1,

טל': 24213015 - 2 - 420.

 

קפה בפריז

 

אם חשקה נפשכם בהפסקת קפה עם עוגות משובחות, על פי מיטב מסורת הקונדיטוריה הבוהמית או האוסטרו הונגרית, אל תחמיצו את בית הקפה הנהדר של מלון פריז, היפה במלונות הבירה הצ'כית. הוא הוקם בתחילת המאה ה- 20 ומייצג את סגנון האר-נובו במלוא תפארתו. הקפה כאן יקר יותר מאשר במקומות אחרים, אבל זול מהארץ.

 

 Hotel Pariz

U Obecniho domu 1, Praha1

טל': 195195 - 222 - 420

 

  • חלק מכתבה שפורסמה לראשונה בספטמבר 2002 ב'ידיעות אחרונות'

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מה תעדיפו: כוסות בירה ענקיות
או קונדיטוריה בוהמית?
מומלצים