שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    ראש השנה ליינות

    כמו בכל שנה לקראת החגים מתרגש עלינו מבול של יינות. וכיוון שאין סעודה חגיגית ללא יין, שלמה פפירבלט עושה סדר על המדפים

    הימים אשר לפני ראש השנה הם גם ימים של יין. אין סעודה חגיגית ללא יין, ועל אחת כמה וכמה סעודה של ראש השנה, שהרי נעים לחשוב כי התחלה טובה היא סימן לבאות. היקבים בארץ עושים מאמץ מיוחד להביא אל החנויות ורשתות השיווק יותר יינות, יינות חדשים ומבצעים מיוחדים. זאת תקופה טובה למלא את המרתף, את פינת האיכסון, או את מקרר היין בבית.

     

    המדור נחלץ כאן, ובשבועות הקרובים, לטובת העניין עם כמה וכמה הצעות והמלצות.

     

    יין מפוייס

     

    "קום איל פו, פרימו קברנה, 2001" - עוד יין לבבות אדומים של אורנה צ'ילג, ייננית מקומית עם ראש איטלקי קלאסי. מענבי קברנה סוביניון (ותוספת קטנה של מרלו) של הגליל העליון היא עשתה יין רב השראה, עשיר בניחוחות פרי יער, ריחות עץ טובים עם קצוות מעושנים - שהולכים ונפתחים תוך כדי נשימות עמוקות בכוס. זהו יין שטעמו חד ומתובל לרגע, במגע עם החך, ומפוייס ועדין מיד לאחריו, אפילו קטיפתי. זהו פרוייקט משותף של היקב עם בית האופנה "קום איל פו", והבקבוקים נמכרים בחנויות הרשת, במחיר 110 שקלים לאחד, בלי למדוד במקום.

     

    האחים האדומים

     

    צמד האחים האדומים הצעירים של יקב הרי גליל, מבציר 2002, יצאו זה עתה לחנויות ולרשתות השיווק - שלושה חודשים אחרי שאזלו לחלוטין אלה של הבציר הקודם. הם עשויים מענבי כרמי היקב, בחלק הצפוני ההררי של הגליל העליון, וממשיכים להוכיח כי עבודתו של גבי סדן, היינן העומד ליד עריסתם, יודע לשלב בהצלחה את המצוי עם הרצוי. שניהם קניה טובה מאוד של איכות מול מחיר.

    "הרי גליל, קברנה סוביניון, 2002" -  יין זני עם אדום עמוק ומרגיע בכוס, הפותח מניפה של ניחוחות פרי שיחי יער, שזיף שרוף ותבלינים. המפגש של עם החך חלק ונעים, עם הדהוד נאה של טעם במשך רגע ארוך. 40 שקלים לבקבוק.

    "הרי גליל, מרלו, 2002" -  יין זני שצבעו נוצץ באדום עם צללים סגולים, ניחוחותיו רעננים, גרגרי יער, חמוציות ודובדבנים שחורים חמים. על החך הוא מרקד, נדיב בקשר לטעמי הפרי ומפגין את צעירותו. 40 שקלים לבקבוק.

     

    דיגדוג של עישון

     

    יקב תשבי שיחרר לחופשי שני יינות חדשים מסדרת "אסטייט", מן הבציר המשובח כל כך של שנת 2000. תירושם בתחילת הדרך נבע מסחיטה עדינה, הם התיישנו בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקניות ושניהם לא מסוננים, במטרה לשמור על יותר מטעמי הפרי אשר ליין. שניהם קניה מומלצת.

    "קברנה סוביניון, תשבי אסטייט, 2000" -  יין זני מענבי כרמים בכפר יובל בצפון וגוש עציון סמוך לירושלים. הוא התיישן במשך שנה בעץ, והתפתח תקופה נוספת בבקבוקיו. יש לו גוון נאה וניחוחות פרי במידה, ריחות תבלין והרבה שנף מעץ החבית. על החך מגעו טוב וטעמיו מאוזנים. 65 שקלים לבקבוק.

    "מרלו, תשבי אסטייט, 2000" -  יין העשוי בתוספת קטנה של ענבי קברנה סוביניון, מכרם בכפר יובל. הוא התיישן שנה בחביות עץ אלון ושנה נח בבקבוקיו. ניחוחותיו עשירים בחום השזיף הבשל, משהו אניסי, קורטוב חריפות מן העץ ודיגדוג של עישון. מעניין מאוד לאף. על החך הוא טעים וחלק. מחיר הבקבוק 56 שקלים.

     

    צפוני אלגנטי

     

    ענבי הקברנה סוביניון מהם עשוי היין החדש של יקב דלתון, גדלים כולם בכרמים אשר סביבו, ברמת דלתון, מיד בתום בצירם הידני הם מגיעים להתרסק ולתסוס במכלים, מתערבבים בקליפותיהם שוב ושוב, למיצוי הצבעים והטעמים. היקב, בו עושה כבשלה הייננית נעמה מועלם, השיק לחנויות בימים אלה את ה"קברנה סוביניון דלתון 2001" -  יין בעל גוון אודם מפתה, יין אלגנטי עם ניחוחות פרי יער טובים, רמזים של עלה נענע שנמחץ בין האצבעות, וניל מן העץ ועישון במידה. בטעימה הוא רך וחלק, מלטף ונעים בפה. מחיר

    הבקבוק 53 שקלים.

     

    דיל השנה

     

    יינות סגל, והיינן אבי פלדשטיין, אשר גרמו למדור נחת רוח מיוחדת בשנה שחלפה עם הקברנה "ללא-סינון" שלהם, ועם יין "כרם דישון" הנפלא, משיקים כעת בסדרה בעלת השם הישיר והברור: "של סגל", שלושה יינות זניים וזולים. אי אפשר להתווכח עם שם כזה, כמו גם עם המחירים המבוקשים עבור הבקבוקים - בין 19 ל-25 שקלים. דיל השנה.

    "קברנה סוביניון, של סגל, 2001" -  לא מתוחכם, לא אלגנטי, אבל מתחבר בקלות לשתיה חברמנית, עם ניחוחות מדודים של פרי, מכת וניל מעושן ונגיעה צעירה ורעננה בחך.

    "מרלו, של סגל, 2001" -  בתוספת קטנה של קברנה סוביניון, יין עם מניפת ניחוחות נעימה, אך לא די שזיף ופרי למילוי האף, כולל העץ הקלוי. בטעימה הוא מחוספס משהו בנגיעה הראשונה, מתרכך בשניה, סימפטי לקראת הסוף.

    "אמרלד ריזלינג, של סגל, 2002" -  יין חצי יבש מענבי כרמים באזורי מרכז הארץ, השפלה הפנימית והרי יהודה. אין די חמיצות על מנת לרענן את מתיקותו. אבל בשתיה צוננת מאוד הוא אפשרי בהחלט.

     

    מנוחה נכונה

     

    מתנת יין לחג היא דבר מקובל. בנווה אטיב, ברמת הגולן, עושים תיבות יין מיוחדות בהחלט במקום המכונה "הגלריה של קרן". אלה תיבות המיוצרות בעבודת יד, באמצעות שיוף ופצירה, מעץ סיסם המיובא מהודו.  יש בהן הנראות כמו תיבות של אוצרות שודדי ים, עם עיטורי מתכת, ויש אחרות הנושאות תחריטי אשכולות ענבים, עלי גפן וכו'. בתוך התיבות מצויים חונקים מיוחדים האוחזים היטב בצוואר הבקבוק על מנת למנוע ממנו טלטלות מיותרות במסעו מהנותן אל המקבל.

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מצוי ורצוי: הרי הגליל
    ה"אסטייטים" של תשבי
    יין ישר ולעניין: של סגל
    מומלצים