שתף קטע נבחר

הפגנות מלוות את ביקור שרון בהודו

בבומביי הפגינו עשרות מוסלמים נגד ראש הממשלה. רחובות שלמים נסגרו לתנועה ברחבי ניו דלהי עם פתיחת ביקורו הראשון של ראש ממשלה ישראלי בהודו. ראש ממשלת הודו, ואג'פאי: "זהו ביקור היסטורי". במהלך ביקורו של שרון ניתן דגש מיוחד לסחר הביטחוני בין שתי המדינות

ראש הממשלה, אריאל שרון, המבקר בהודו נועד הבוקר (יום ג') עם הנשיא ד"ר עבדול כלאם ומאוחר יותר יוועד עם ראש ממשלת הודו, אטאל ביהארי ואג'פאי. אבטחה כבדה מלווה את הביקור. רחובות שלמים נסגרו לתנועה בניו דלהי ומחסומים הוצבו במקומות שונים. דגלי ישראל התנוססו בכיכרות וברחובות מרכזיים.

 

הבוקר התאספו כ-200 בני אדם בבומביי והפגינו נגד שרון. הם נשאו דגלים שחורים וצעקו ססמאות נגד ישראל. איש הדת המוסלמי, מאולנה מנסור עלי חאן אמר לקהל: "שרון עדיין טרוריסט ופושע מלחמה". הפגנות דומות צפויות להתקיים בערים נוספות ברחבי הודו. הביקור עורר גל של תגובות נזעמות גם מצד שכנתה של הודו, פקיסטן: "אם הציר הזה מכוון נגד פקיסטן ונגד מוסלמים בפקיסטן - זו התפתחות שלילית", אמר גורם במשרד החוץ באיסלמבאד.

 

שרון, ראש הממשלה הישראלי הראשון המבקר בהודו, פתח את ביקורו בהנחת זר על קברו של "אבי האומה", מהטמה גנדי, שנרצח ב-1948. לאחר שסקר משמר כבוד במשכן הנשיא אמר שרון: "אני מקווה שהביקור הזה יסייע לנו לנוע קדימה ולהשיג את הדברים שאנחנו מאמינים בהם. בעינינו, הודו היא אחת המדינות החשובות בעולם. אנחנו חולקים את האמונה בדמוקרטיה".

 

ראש ממשלת הודו: זה ביקור היסטורי

 

ראש ממשלת הודו הביע את ביטחונו שביקורו של שרון יחזק את הקשרים הביטחוניים בין שתי המדינות, מבלי לפגוע בתמיכתה של הודו בפלסטינים: "זהו ביקור היסטורי. אני בטוח שכתוצאה מהביקור, שתי המדינות יתקרבו", אמר ואג'פאי בתום טקס קבלת הפנים שנערך לשרון.

 

במהלך ביקורו של שרון ניתן דגש מיוחד ליחסי ישראל-הודו בענייני ביטחון. הסחר בין שתי המדינות נאמד אשתקד בכ-1.27 מיליארד דולר ובאחרונה אישרה ארה"ב לישראל למכור להודו את מטוס הביון פלקון ששוויו נאמד בכמיליארד דולר.

 

גורמים בפמליית שרון אמרו לסוכנות רויטרס שבביקור הנוכחי לא צפויה להיחתם עסקת הפלקון. לדברי אותם גורמים, העסקה צפויה להיחתם בשבועיים הקרובים. בפגישות של גורמי הביטחון הנלווים לשרון עם עמיתיהם בהודו צפויה לעלות האפשרות שישראל תמכור להודו מערכות טילי חץ נגד טילים. גורמים אמריקנים הביעו דאגה לנוכח האפשרות שישראל תמכור להודו מערכות חץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
שרון בפגישה עם עמיתו ההודי
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
הפגישה עם נשיא הודו, כלאם
צילום: איי פי
צילום: איי פי
מאבטחי רה"מ לא לוקחים סיכון
צילום: איי פי
צילום: איי פי
שרון. מפזר פרחים על קברו של המהטמה גנדי
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
מוסלמים מפגינים במהלך הביקור
צילום: רויטרס
מומלצים