שתף קטע נבחר

החיילת איבדה את קולה, צה"ל קבע שלקתה בנפשה

בת 20 מהצפון טוענת כי במהלך שירותה הצבאי איבדה את קולה, אולם בצבא לא התייחסו לכך ברצינות. הבעיה החריפה, אולם במקום טיפול רפואי הולם, היא הופנתה לקב"ן שקבע כי "את שומרת דברים בבטן'", ושיחרר אותה מהצבא. "עכשיו אף אחד לא מוכן לקבל אותי לעבודה", היא אומרת

צעירה שאיבדה לטענתה את יכולת הדיבור במהלך שירותה הצבאי, שוחררה מהצבא בהמלצת קב"ן שקבע כי היא סובלת מ"לחץ נפשי". בימים אלה, סיפרה ל-ynet, היא מתכוונת להגיש תביעה למשרד הביטחון - להכיר בה כנכת צה"ל.

 

הצעירה, בת 20 תושבת אזור העמקים, התגייסה לצה"ל לפני כשנתיים וסופחה לאחת היחידות המובחרות של מג"ב, שם שירתה כפקידת לשכה. לאחר שמונה חודשי שירות החלו להופיע לה בעיות במיתרי הקול. "יום אחד פשוט הפסקתי לדבר והפכתי לאילמת", היא מספרת.

 

לדבריה, תחילה לא יחסה לכך חשיבות מכיוון שלאחר כמה ימים קולה חזר אליה. אולם לאחר תקופה, כאשר המצב החמיר, פונתה לבית חולים. הטיפול שקיבלה לא הועיל והיא הופנתה לרופא אף-אוזן-גרון, שקבע כי עליה לעבור ריפוי בדיבור. "חזרתי לרופא היחידה וביקשתי ממנו הפנייה אך הוא סירב ואמר ש'זה מיותר'".

 

כעבור כמה ימים שוב שב לצעירה קולה והיא חזרה לעבודתה בלשכה. "כשהקול חזר אמרתי לעצמי שהרופא צדק וכנראה באמת אין צורך בריפוי בדיבור". במשך כמה חודשים נעלם קולה למספר ימים ולאחר מכן חזר. הצעירה לא יחסה לכך חשיבות, עד שלדבריה בערב ליל הסדר האחרון נעלם לה שוב הקול. "מאותו היום הפכתי במשך שלושה חודשים לאילמת. החלטתי לשים לזה סוף ופניתי לרופא פרטי שקבע כי מצבי החמיר ועלי לעבור בדחיפות טיפול לריפוי בדיבור".

 

הצעירה קיבלה ימי חופשת מחלה (גימ"לים) ולאחר מכן שוב נענתה בשלילה בקשתה לקבלת הפניה, והיא נשארה בבית. במשך כל אותה תקופה לא דרש איש מיחידתה בשלומה. "רק לאחר חודשיים שמעתי מהם, הם התקשרו וביקשו את עזרתי בבסיס, אז הסכמתי". כשהגיעה לבסיס חיכתה לצעירה הפתעה: "קיבלתי מכתב בו נאמר כי עקב העובדה שאני מרבה בחיסורים, מבקשים להדיח אותי מהיחידה".

 

לאחר שהודחה, היא הועברה ליחידת מג"ב שומרון. לאחר ששוב נעלם קולה, היא הופנתה לקבלת טיפול רפואי. הפעם, בשונה מפעמים קודמות, הסכים רופא היחידה לתת לה את ההפניה הנכספת. "קלינאית התקשורת אמרה כי מדובר בטיפול בן ארבעה חודשים ומאחר ואני משתחררת בעוד חודשיים וחצי, היא אינה יכולה לטפל בי".

 

"את מאוד לחוצה"

 

בשלב הזה החליטה הצעירה לא לשוב לצבא. "רציתי להתחיל לטפל בעצמי והבנתי שאם אשאר בשירות אני עשויה להפוך לאילמת לנצח". לאחר כמה ימי נפקדות היא החליטה לפנות לצבא בבקשה לעבור ולשרת באזור הצפון כדי שתוכל להמשיך ולטפל בבעיה. "הם סירבו והפנו אותי לקב"ן שקבע כי הבעיה נובעת מכך ש'אני שומרת דברים בבטן והופכת להיות מאוד לחוצה'".

 

בעקבות החלטה זו שוחררה הצעירה מהצבא חודשיים לפני תום השירות ובמקביל הורד לה הפרופיל ל-24 ונכתב כי הדבר נעשה "בעקבות סיבה רפואית".

 

הצעירה עומדת להגיש בימים הקרובים תביעה למשרד הביטחון כדי שתוכר כנפגעת צה"ל ותקבל את הטיפול הרפואי הדרוש דרך משרד הביטחון. לדבריה, "אף אחד לא מוכן לקבל אותי לעבודה ברגע שרואים את הפרופיל. כשהתגייסתי לצבא הציבו אותי בשטחים, שירתתי עם נשק, אז הייתי שווה משהו. היום הצבא הפך אותי מבחינתו לפסיכית שלא שווה כלום".

 

דוברת מג"ב מסרה בתגובה כי "השוטרת שוחררה משירות סדיר כחודשיים לפני תום שירותה עקב בעיות רפואיות (הורדת פרופיל). הובהר לה שכאשר תחלים ויעלה לה הפרופיל, היא תוכל לחזור לשירות בצה"ל על מנת להשלים את שני חודשי השירות החסרים. בכל תלונה על הטיפול הרפואי אותו קיבלה במהלך שירותה, רשאית החיילת לפנות לנציב הקבילות על מנת שטענותיה יבחנו כנדרש".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ג'רמי פלדמן
"הפכו אותי לפסיכית" (אילוסטרציה)
צילום: ג'רמי פלדמן
מומלצים