שתף קטע נבחר

הצליחה להרות - אחרי 27 שנות טיפולים

מיקרוסקופ ישראלי חדיש, שמאפשר הגדלה פי 6600 של תאי הזרע ובחירה של הזרעונים התקינים להפרייה - סייע לתושבת ירושלים להרות לאחר 27 שנות עקרות

לאחר 27 שנות עקרות הצליחו בני זוג מירושלים להרות בזכות מיקרוסקופ ייחודי שפותח בישראל. המיקרוסקופ מגדיל את שדה הראייה במאות אחוזים, ומאפשר לבחור את הזרעונים התקינים בלבד. מאמר מפורט על ההצלחה הישראלית צפוי להתפרסם בכתב העת הבינלאומי "פוריות ועקרות".

 

בני הזוג, בת 48 ובן 52, חרדים תושבי ירושלים, סבלו מבעיות פוריות ונכשלו בכל נסיונות ההפריה הקודמים. הם סבלו מבעיה כפולה: זרעו של הגבר והביציות של האישה היו באיכות נמוכה. במסגרת הטיפול הייחודי, בוצעה ברירה של זרע הגבר במיקרוסקופ, בהגדלה של פי 6,600. המיקרוסקופ הרגיל שנמצא בשימוש בישראל ובעולם מגדיל את שדה הראייה רק פי 500.

 

את המיקרוסקופ פיתח פרופ' בנימין ברטוב, מנהל היחידה לפוריות באוניברסיטת בר אילן. תאי הזרע נסקרו אחד לאחד, ומתוכם נבחרו אלה בעלי הנתונים והמבנה שיוכלו להביא להריון מוצלח. ייחודה של שיטת הסקירה החדישה היא שתאי הזרע אינם נהרסים כפי שקורה בצפיה במיקרוסקופ אלקטרוני.

 

בשלב השני של הטיפול החדשני הוטסו תאי הזרע המופרדים כבר בליל הטיפול לחו"ל, שם ביצע צוות בראשותו של ד"ר איליה בר מ"המרכז הרפואי לפוריות" תהליך מורכב של החדרת הזרעונים לביציות התורמת. הביציות המופרות הוקפאו והוטסו חזרה לארץ.

 

לאחר מכן הופשרו הביציות במעבדה, והעוברים שנוצרו הושתלו לתוך רחמה של המטופלת. לאחר 27 שנות עקרות וטיפולי הפרייה רבים הצליח הטיפול, והאישה נמצאת כעת בחודש השלישי להריונה.

 

מה שרואים מכאן לא רואים משם

 

"מתברר שזרע שנראה תקין במיקרוסקופ רגיל, אינו תמיד כזה", מסביר ד"ר איליה בר. "באמצעות המיקרוסקופ החדשני אנו מסוגלים לראות זרעונים לא תקינים, שבמיקרוסקופ רגיל היו נראים תקינים". לדבריו, שיטת הטיפול החדשה מיועדת לקבוצה הקשה יותר של עקרות הגבר, בהם כשלו נסיונות ההפרייה החוץ-גופית הרגילה. "הטיפולים מתמשכים על פני שנים ארוכות", מסביר בר, "ובינתיים, יורדת גם פוריות האישה והביציות שלה כבר אינן כשירות".

 

בעקבות ההצלחה הראשונית נמצאים כעת עוד שני זוגות במסלול של טיפול משולב בשיטה החדשנית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: המרכז לפוריות
המיקרוסקופ החדש מגדיל פי 6600, לעומת הרגיל, המגדיל רק פי 500
צילום: המרכז לפוריות
צילום: המרכז לפוריות
"זרע שנראה תקין במיקרוסקופ רגיל, אינו תמיד כזה". ד"ר איליה בר
צילום: המרכז לפוריות
מומלצים