שתף קטע נבחר

סקונס שזיפים

הכי טעים: רך מבפנים, פריך מבחוץ, ישר מהתנור עם קרם שמנת סמיך. העוגיות מטקס התה האנגלי עושות עלייה

הסקונס הן עוגיות מסורתיות קלאסיות שמגישים באופן קבוע לטקס תה המנחה של האנגלים. כיום, הם מאוד פופולריים לארוחות בוקר בבתי קפה, אספרסו בר ובתי מלון. רכות ועדינות מבפנים, זהובות ופריכות מבחוץ, הן נהדרות כשאוכלים אותן חמות ישר מהתנור, עם חמאה וקרם שמנת סמיך.

 

החומרים (10-8 סקונס)

 

2 כוסות קמח

5 כפות סוכר

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה

1/4 כפית מלח

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 ביצה, טרופה

2 כפות רום כהה

קליפה מגוררת מ-1 לימון

1/3 כוס שמנת מתוקה ועוד 2 כפות להברשה

3/4 כוס שזיפים מגולענים, חתוכים לקוביות קטנות (3-2 שזיפים)

הכלים: תבנית אפייה שטוחה מרופדת בנייר אפייה, חותכן עגול בקוטר 7 סמ

 

אופן ההכנה

 

1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות).

2. בקערת מערבל שמים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, אבקת הסודה והמלח, ומערבבים. מוסיפים את

החמאה, ומערבלים במהירות נמוכה לקבלת תערובת פירורים דקים.

3. מוסיפים את הביצה, הרום, קליפת הלימון והשמנת, ומערבלים קלות, רק לקבלת תערובת אחידה (לא

לערבל יתר על המידה). מקפלים פנימה את השזיפים.

5. מעבירים מעל משטח מקומח ומעצבים את הבצק בידיים לעיגול בעובי 2 סמ. מקמחים את החותכן

וחותכים לעיגולים (לקבלת סקונס רכים, יש לרדד ולטפל בבצק כמה שפחות).

6. מניחים את הסקונס במרווחים ומברישים אותם מעל בשמנת מתוקה. אופים 12-10 דקות עד שהם

תפוחים וזהובים. מצננים מעט בתבנית על רשת ומגישים.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עומרי מירון
סקונס שזיפים. פופולרי בבתי קפה ובמלונות
צילום: עומרי מירון
מומלצים