שתף קטע נבחר

ACDSee 5.0: מה עושים עם התמונות

ACDSee, פעם תוכנה זערורית ואהודה מאד, הפכה בגירסאות האחרונות למוצר מורכב ואפילו מבלבל קצת. היא עלולה לגרום תסכול למשתמש ההדיוט, אבל בידיים הנכונות היא יכולה להפתיע

בראשית שנות התשעים, תור הזהב של ה-BBS-ים, היה ACDSee אחד ממוצרי התוכנה השיתופיים היחידים ששווה היה לבזבז זמן כדי להוריד אותם במודם 2400bps. התוכנה הזו, למין הגירסאות הראשונות שלה, נחשבה לטובה מסוגה בכל פרמטר. בבסיס ההצלחה והפופולריות שלה עמדו שלושה דברים: קובץ התקנה זערורי.

 

כמו כן עקרונות הממשק הפשוטים, שכללו שלושה מצבי צפייה (Browsing, Viewing ו-Slideshow) ואפשרות גמישה לשליטה ומעבר נוח ביניהם; ומנוע פריסת התמונות, שאפשר תצוגה מהירה של התמונות השלמות או יצירת צלמיות (Thumbnail) כהרף עין. השילוב הזה אפשר ניהול פשוט, קל ומהיר של תמונות, גם למשתמש הכי לא מיומן ועל המחשב החלש ביותר.

 

סיפור שונה לגמרי

 

את התוכנה ההיא, באחת המהדורות המאוחרות שלה, אפשר עדיין למצוא באתר המפתחת בתור ACDSee Classic. מוצר הדגל של החברה, ACDSee PowerPack ששיווקו בארץ החל לאחרונה, הוא סיפור שונה לגמרי. החבילה החדשה, כרגע בגירסה 5.0.1, כוללת שלושה כלים שמאכלסים יחד 60MB של שטח דיסק: ACDSee, תוכנת האיור FotoCanvas 2.0 ותוכנת המצגות FotoAngelo 2.0. השילוב בין שלושת הכלים, אמור לספק את כל צרכיו של משתמש שעוסק בצילום דיגיטלי אינטנסיבי או מנהל מאגר של תמונות דיגיטליות.

 

ACDSee בדרך-כלל מקיימת את ההבטחה. למעשה, מי שילמד את המוצר על בוריו ויפיק ממנו את המקסימום, ימצא שזהו אחד מכלי ניהול התמונות החכמים והחזקים שבנמצא. התוכנה מציעה מערך כלים רחב למיון, קטלוג וארגון של התמונות, יצירת אלבומים וארכיבים, חיפוש תמונות כפולות, ועוד. רוב התכונות מוכרות אמנם מכלים אחרים, אבל יש כאן בהחלט אוסף יפה שמצטרף לכלי הצפייה, ההמרה, העריכה וההדפסה שהיו בתוכנה כבר קודם.

 

יותר מדי עצים

 

הצרה העיקרית היא שמרוב עצים לא ממש רואים את היער. התוכנה הזו, שהייתה פעם שיא הפשטות, הפכה מורכבת מדי עבור משתמשים חדשים. בעיה אחרת היא שדווקא חלק מהכלים הפשוטים יותר, חסרים או פחות אינטואיטיביים לשימוש בהשוואה לכלי ניהול תמונות אחרים, כמו אלו של Adobe ו-Jasc. דוגמא: הכלים לתיקון תצלומים, שמתאימים יותר לשימוש מקצועי ואפשרויות האוטומציה שלהם מצומצמות.

 

פשרה מסויימת שהתוכנה מציעה, ויש בה את ההיגיון שלה, היא האפשרות לבצע התאמה אישית של הממשק בעזרת Layouts מוכנים או חדשים (אפשר לשמור לדיסק ולטעון בעת הצורך), כך שמשתמשים שונים יוכלו להשתמש בתוכנה, כל אחד כפי יכולתו ולפי צרכיו. זה פתרון סביר, למרות שחייב להימצא בסביבה לפחות משתמש מנוסה אחד שידע לבצע את ההגדרות הדרושות.

 

מפתיעה לטובה

 

בתכונות רבות אחרות שלה, ACDSee 5.0 מפתיעה לטובה בזכות השילוב בין העקרונות המסורתיים לכמה תוספות חיוניות. מלבד אפשרויות התצוגה הסטנדרטיות (רשימה, פרטים וכו'), ותצוגת Thumbnails, נוסף בגירסאות האחרונות מצב של Thumbnails עם פרטים. התמיכה בפורמטי קבצים הורחבה, וכוללת פורמטי וידאו ואודיו (כולל MP3), את הפורמטים הסטנדרטיים של Adobe (כולל PDF, EPS וכו'), ועוד. חבל רק שהתמיכה בחלק מהפורמטים מחייבת הורדה של תוספים מיוחדים מאינטרנט, וגם במקרה זה - מדובר בתהליך הרבה יותר מדי מורכב עבור משתמש הדיוט.

 

בשימושים אחרים, התוכנה עושה את העבודה בסך-הכל - החל מייבוא תמונות (מסורק, מצלמה או בצילום מסך), דרך שלבי עריכה אופייניים, ועד לניהול ההדפסה (מודול ההדפסה לא השתנה הרבה מגירסאות קודמות, אבל גם כך הוא נוח וגמיש למדי, במיוחד בהדפסת Thumbnails). לא היו לנו טענות, אבל גם לא הופתענו יותר מדי.

 

מה אהבנו

 

אהבנו, עם זאת, את האפשרות ליצירה אוטומטית של עמוד HTML עם צלמיות שמקושרות לתמונות בגודל מלא. מצאה חן בעינינו גם העובדה שכשמדביקים תמונה מה-Clipboard נפתח מייד חלון שמירה לקובץ. מנגנון צילום המסכים לא מסוגל להתחרות בכלים ייעודיים דוגמת SnagIt, למשל, אבל הוא פשוט מאד לשימוש.

 

שתי התוכנות הנוספות בחבילה, שונות מאד זו מזו, עם נקודה משותפת מרכזית אחת: שתיהן לא היו עומדות בזכות עצמן כמוצרים נפרדים. FotoCanvas היא תוכנת איור די אפורה, עם כלי עריכה והתאמת צבעים סטנדרטיים, פילטרים שונים ותמיכה ב-Plug-Ins של Photoshop. ראינו כבר הרבה כאלה, חלקם מוצרים שלא עולים כסף.

 

תוספת נחמדה

 

FotoAngelo, לעומת זאת, היא תוכנה חביבה למדי - בממשק שדי מזכיר את ACDSee של פעם, היא מאפשרת ליצור בקלות מצגת, לשלב בה מוזיקה ואפקטים שונים, ולשמור אותה כקובץ ריצה או כשומר מסך. גם זה לא כלי חדשני מדי, אבל הוא נוח ופשוט, ומהווה תוספת נחמדה.

 

ACDSee PowerPack היא חבילת תוכנה מרשימה, אבל היא חסרה את הכלים ואת הגישה שהיו הופכים אותה מתאימה למשתמש ביתי חסר ידע. משתמש כזה עשוי להעדיף כלים פחות עשירים בתכונות אבל ידידותיים יותר, דוגמת PhotoShop Album או Paint Shop Photo Album. מהבחינה הזו, נדמה לנו שיש פה פשוט בעיה של מיצוב, והשוואה למוצרים כמו אלו של Adobe ו-Jasc תעשה למוצר הזה עוול.

 

התמודדות עם מאגרים גדולים

 

סביבת שימוש סבירה יותר ל-ACDSee, היא כזו שיש בה צורך להתמודד עם מאגרי מדיה גדולים במיוחד, שכוללים לא רק תמונות. במיוחד כשיש בה את השילוב המוכר - והנדרש, במקרה זה - בין משתמשים רבים עם רמות ידע שונות, למקצוען אחד לפחות (שידע להתאים את התוכנה לשימושים ולמשתמשים השונים). הפרופיל הזה מאפיין הרבה מחלקות גרפיקה, לשכות שירות, ולעיתים גם גופים שמנהלים אתרי אינטרנט.

 

ההוצאה הנוספת על גירסת PowerPack תהיה מוצדקת במקרים מעטים ומסויימים מאד, בעיקר בגלל FotoAngelo. במקרים אחרים, ורק אחרי שיצלחו את חודש השימוש בגירסת ההתנסות של המוצר (אפשר להוריד מהאתר), היינו ממליצים על ACDSee למשתמשים מיומנים שמכירים את האלטרנטיבות ויודעים שהם צריכים קצת יותר. שוקי גלילי

 

ACDSee PowerPack 5.0

 

ארבעה כוכבים

 

ACDSee 5.0

 

ארבעה כוכבים

מחיר: 95 דולר לגירסת 65 דולר ,PowerPack ל-ACDSee בלבד.

הפצה: רנסאנס www.rel.co.il

בעד: כלי ניהול חזקים, מהירה יחסית, כוללת מבחר תכונות רחב יותר מהתוכנות הנפוצות לניהול תמונות דיגיטליות.

נגד: לא מספיק אינטואיטיבית לשימוש. חסרה פונקציות פשוטות שנמצאות במוצרים אחרים.

השורה התחתונה: מתאימה למשתמשים מתקדמים שמתחזקים מאגרי מדיה גדולים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נט מגזין
מצגות קלות
צילום: נט מגזין
צילום: נט מגזין
acdsee: עדיין החזקות בניהול מאגר גדול
צילום: נט מגזין
צילום: נט מגזין
שליטה פשוטה
צילום: נט מגזין
מומלצים