שתף קטע נבחר

אילת: העיר מועמדת לפרס החינוך

חברי ועדת הפרס ביקרו בעיר והתרשמו מתוכניות הלימוד השונות; הפרס מוענק על הצטיינות בניהול מערכת החינוך והישגים יוצאי דופן; רוני בן שושן, מחזיק תיק החינוך, לא הוזמן לסיור

חברי ועדת פרס החינוך, שמוענק מטעם משרד החינוך, ביקרו ביום ראשון באילת והחליטו להגיש את מועמדותה של העירייה לקבלת הפרס. בין החברים בוועדה היו עמירה חיים, מנהלת מחוז דרום במשרד החינוך, גילה נגר, המפקחת המחוזית, ויו"ר ארגון ההורים הארצי ארז פרנקל.

 

לוועדה נלוו המפקחות המקומיות על גני הילדים, החינוך היסודי והעל יסודי, ומנהלת מינהל החינוך בעירייה פנינה זיו, שהנחתה את הביקור. פרס החינוך מוענק מידי שנה למספר מצומצם של רשויות מקומיות, כהוקרה על הצטיינות מיוחדת בניהול מערכת החינוך המקומית, הובלת תהליכים חינוכיים משמעותיים והישגים יוצאי דופן, וזוהי הפעם הראשונה שהעיר אילת מועמדת לקבל את התואר.

 

חברי הוועדה נפגשו תחילה עם ראש העירייה גבי קדוש, שהציג בפניהם את התהליכים שעברה מערכת החינוך בעיר בשנים האחרונות, ואף פרש כ-60 תוכניות לימוד ייחודיות, שפותחו בשנים האחרונות. קדוש ציין כי פרויקטים רבים הפכו למודל לחיקוי ברשויות רבות בארץ, ביניהם התוכנית למניעת אלימות ושימוש בסמים ובאלכוהול, מודל הכיתות העירוניות בבתי הספר העל יסודיים ומודל סיירת ההורים, שפותח על ידי הרשות העירונית למלחמה בסמים של מינהל החינוך.

 

בהמשך היום ביקרה ועדת הפרס במרכז המדע והטכנולוגיה לגיל הרך, בו לומדים יחד ילדי החינוך המיוחד והחינוך הרגיל, בבית הספר היסודי "יעלים" ובתיכון "גולדווטר". על אף הגאווה המקומית בעצם המועמדות, יש שרואים את העניין באור אחר. רוני בן שושן, מחזיק תיק החינוך, טוען שלא הוזמן לסיור של הוועדה, למרות שלדבריו, הוא עומד מאחורי מספר מהלכים חשובים במערכת החינוך בשנים האחרונות.

 

"הפתגם 'להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא' מתאים כאן בהחלט", אמר בן שושן, "אני סבור כי מעצם תפקידי היה ראוי שאוזמן לסיור עם הוועדה, קל וחומר בהתחשב בתוכניות שהגיתי והוצאתי לפועל".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילת: חזקה בחינוך
צילום: לע"מ
מומלצים