שתף קטע נבחר

בעולם הערבי מברכים על החזרת בסיוני לקהיר

הוראת נשיא מצרים, חוסני מובארק, לשגריר המצרי לשוב למצרים זכתה לתמיכה מקיר לקיר בעיתונות הערבית. אפילו "אל ראי" הירדני כתב: ישראל סגרה הדרך לשלום

עיתוני העולם הערבי בירכו הבוקר (יום ד') על ההחלטה המצרית להחזיר את השגריר מוחמד בסיוני לקהיר.
בעיתונות הפלסטינית נכתב כי "מדובר בצעד מבורך ואמיץ, המוכיח כי השלום הקר בין ישראל ומצרים לא יקשור את ידי מצרים מלממש את תפקידה הערבי הלאומי. זהו מסר גם לשאר המדינות הערביות, שעליהן לשקול מחדש את יחסיהן עם תל אביב"
סוכנות הידיעות הסורית בירכה גם היא על ההחלטה המצרית, וכותבת כי "צעד זה מבטא את הזעם והגינוי הערבים למדיניות הישראלית ההרסנית והברברית בשטחים הפלסטינים הכבושים, ולהרג המאורגן נגד העם הפלסטיני המגן על אדמתו, קיומו ועצמאותו". הסוכנות הסורית מוסיפה כי הליגה הערבית דורשת מהמדינות הערביות האחרות לצעוד באותו מסלול שצעדה בו מצרים.

העיתונות המצרית: גיבוי מלא להחלטה

העיתונות המצרית גיבתה כולה את החלטת הנשיא מובארק. כותרות הבוקר אמרו "כן, לסבלנות יש גבול", "הלם בישראל", "תמיכה רחבה בהחלטת מובארק".
העורך הראשי בעיתון אל-אחבאר כתב במאמר המערכת כי "כמו שכתב המשורר, ושרה הזמרת אום כולתום, לסבלנות יש גבול. מצרים חיכתה בסבלנות ושמרה על מחויבותה לתהליך המדיני, אך הצד השני מתעקש להפנות את גבו לשלום ומוכיח כל יום כי הוא מצפצף על ההחלטות הבינלאומיות. למצרים, המדינה הגדולה באזור, ובעלת יוזמת השלום הראשונה, נמאס".
הכותרת בעיתון אל-גומהוריה היתה "החלטה נכונה בזמן המתאים". הידיעה הראשית נפתחה במשפט "המנהיג הנשיא חוסני מובארק, קיבל החלטה נכונה בזמן המתאים והחזיר את השגריר בסיוני בגלל התוקפנות הישראלית נגד העם הפלסטיני".
המאמרים בעיתון קבעו כי "ההחלטה מוכיחה שאי אפשר לטעון נגד העמדה המצרית. הנשיא נתן את מכתו בזמן המתאים". מאמר אחר נכתב תחת הכותרת "החטא ההיסטורי של ברק הוביל את מצרים לקבל את החלטתה".

במדינות המתונות: תמיכה חד משמעית

העיתון הירדני א-ראי כותב כי ההחלטה המצרית מוכיחה את המצב המסוכן באזור לנוכח מדיניות הדמים של ברק. העיתון הדגיש שמצרים עושה את מה שירדן עשתה כבר לפניה, כשלא שלחה את השגריר לתל אביב ומוסיף שישראל סוגרת את דרך השלום.
העיתון הקטארי, אל-ראיה, כותב כי מדובר במסר חזק מאד אל התוקפנות הישראלית. הוא הוסיף כי החלטת מצרים, כמו החלטת קטאר קודם לכן, היא נכונה, אך באה מאוחר מדי תוך בזבוז ההזדמנות להיענות לדרישות הרחוב הערבי לניתוק היחסים עם ישראל, כשדרישות אלו היו בשיאן.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בדרך למצרים. מוחמד בסיוני
צילום: AP
צילום: איי אף פי
זוכה לתמיכה. חוסני מובארק
צילום: איי אף פי
מומלצים